Commvault introduceert Intelligent Data Services Platform en breidt SaaS-aanbod uit

Geïntegreerde oplossingen HyperScale X en Metallic van Commvault bieden intelligente datadiensten voor alle workloads

| Commvault | 3 min | 25 mei 2021 14:15
Afbeelding: Commvault HyperScale X Dashboard screenshot | Copyright: Commvault
Commvault, leverancier van bedrijfssoftware voor databeheer in cloud- en on-premise-omgevingen, introduceert vandaag het Intelligent Data Services Platform en viert zijn 25-jarige bestaan als innovatieleider. Commvault breidt zijn Metallic SaaS-aanbod uit met de nieuwe oplossing Metallic Dynamics 365 Backup en biedt daarmee ondersteuning voor alle drie cloudoplossingen van Microsoft: Dynamics, Office 365 en Azure. Deze uitbreiding volgt op de introductie van HyperScale X for Metallic, dat organisaties meer flexibiliteit geeft door hen in staat te stellen om grote datavolumes op locatie en aan de netwerkrand op slimme wijze te beheren met de eenvoud en flexibiliteit van SaaS.

Het nieuwe Intelligent Data Services Platform omvat de oplossingen Data Management & Protection, Data Security, Data Compliance & Governance, Data Transformation en Data Insights. Commvault biedt een uitgebreide keuze aan gebruiksmodellen voor deze nieuwe diensten. Klanten kunnen ze afnemen als een abonnement, een geïntegreerde appliance, een door een partner beheerde dienst of een SaaS-oplossing. Het samenspel van deze diensten resulteert in radicaal vereenvoudigde aanpak van problemen rond databeheer en gegevensbescherming en helpt organisaties om waarde uit hun bedrijfsgegevens te putten.

Het laatste boekjaar van Commvault laat zien dat zijn vroegtijdige investeringen in SaaS vruchten beginnen af te werpen. Zijn leiderschapspositie en snelgroeiende aanbod komen goed van pas voor organisaties nu SaaS de mainstream bereikt. Volgens een recent onderzoek door de Enterprise Strategy Group maakt 94% van alle respondenten gebruik van publieke clouds voor SaaS-oplossingen en infrastructure-as-a-service (IaaS). IDC verwacht dat de markt voor data protection-as-a-service (DPaaS) jaarlijks met gemiddeld met 16,6% groeit. Het is daarmee het snelst groeiende segment in de markt voor databescherming. Om aan deze vraag tegemoet te komen biedt Commvault zijn oplossing Intelligent Data Services Platform aan als SaaS-oplossing via Metallic.

“Met de naadloze integratie van Commvault HyperScale X en Metallic bieden we klanten wat ‘de power of AND’ noemen: het vermogen om gebruik te maken van functionaliteit op locatie én SaaS-technologie op basis van één geïntegreerde oplossing. We bieden klanten de keuze uit een breed scala aan gebruiksmodellen, een robuust aanbod van nieuwe oplossingen en de voortdurende innovatie die ze inmiddels van Commvault verwachten,” zegt Sanjay Mirchandani, de bestuursvoorzitter en CEO van Commvault. “Organisaties hebben behoefte aan de eenvoud en flexibiliteit van SaaS, en Commvault is als geen andere leverancier in staat om hen te helpen om deze technologie van de toekomst te omarmen.

Klanten, analisten en andere branche-experts onderkennen de toegevoegde waarde die Commvault biedt en waaraan het zijn leiderschapspositie in SaaS-oplossingen dankt.

Ian Moyse, een bekende influencer op het gebied van cloud computing, is het ermee eens dat SaaS de toekomst is. “De realiteit van SaaS is nu tastbaarder dan ooit. Het gebruik van deze technologie raakt in een stroomversnelling en stelt bedrijven in staat om te opereren in een wereld waarin steeds meer op afstand wordt gewerkt als gevolg van de coronacrisis”, zegt Moyse. “Het feit dat Commvault zijn gebruiksmodellen samenbrengt binnen één interface is geniaal. Klanten zijn op zoek naar manieren om de complexiteit binnen hun omgevingen terug te dringen, en deze oplossing komt ruimschoots aan deze behoefte tegemoet. Commvault en Metallic zijn op softwaregebied een dream team voor klanten, en alles wordt er alleen maar beter op nu het innovatietempo op het gebied van cloud computing verder aantrekt."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Commvault
Commvault is een wereldwijde leider in het leveren van data-gereedheid, waardoor klanten in staat zijn om op intelligente wijze gegevens te beheren met oplossingen die gegevens opslaan, beschermen, optimaliseren en gebruiken. Commvault-software automatiseert geestdodende IT-taken en laat gegevens harder werken voor klanten, zodat ze waardevolle inzichten kunnen verwerven voor hun bedrijf. Commvault-oplossingen werken zowel in de cloud als op locatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de digitale tools en procedures die al in gebruik zijn. Commvault-software, -oplossingen en -services zijn beschikbaar vanuit het bedrijf en via een wereldwijd ecosysteem van vertrouwde partners. Commvault heeft hooggekwalificeerde medewerkers in dienst op markten over de hele wereld.
Meer over Commvault
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.