Veeam onthult de toekomst van moderne dataprotectie tijdens VeeamON 2021

Hoe het bedrijf zijn dominantie wil behouden door workloads in alle omgevingen te beschermen

| Veeam | 4 min | 25 mei 2021 16:08
Copyright: Veeam
Veeam Software, leider in backup-oplossingen voor moderne dataprotectie, heeft vandaag een glimp laten zien van zijn 2021 roadmap en hoe het bedrijf zijn dominantie wil behouden door workloads in alle omgevingen te beschermen - cloud, virtueel, SaaS, Kubernetes en fysiek. Tijdens VeeamON 2021, hét event om uw dataprotectie-strategie te versnellen, bood Veeam een inkijkje in de toekomst, waarin het verschillende innovaties liet zien omtrent komende updates aan zijn single platform om ALLE workloads te beschermen en beheren. In de tweede helft van 2021, demonstreerde Veeam belangrijke innovaties van cloud-native-oplossingen voor AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, Microsoft Office 365 en de eerste integratie van Kasten K10 for Kubernetes in het Veeam Platform.

“In de afgelopen 18 maanden beleefde Veeam zijn meest productieve lanceringsperiode ooit. Het bracht meer dan 20 nieuwe oplossingen op de markt, zoals Veeam V10 en V11, Veeam Backup for Google Cloud, updates voor Veeam Backup for Microsoft Azure, AWS en Microsoft Office 365, en nog veel meer”, zegt Danny Allan, CTO, SVP, Product Strategy bij Veeam. “Tegelijkertijd blijven wij ons vernieuwen. We weten dat klanten op zoek zijn naar manieren om hun data in multi-cloudomgevingen te beschermen. Met Veeam’s single platform helpen we onze klanten ervoor te zorgen dat elk stukje data en elke workload veilig is, ongeacht waar deze zich bevinden. We zijn trots op deze successen en dat we nu de nummer twee zijn in de markt, en dit is nog maar het topje van de ijsberg.”

Uitgebreide cloud-native-mogelijkheden voor AWS, Azure en Google Cloud

Veeam’s single platform voor het beschermen en beheren van resources in cloud-native- en multi-cloudomgevingen, waaronder AWS, Azure en Google Cloud, levert cloud-mobility voor backup en herstel, en migreert workloads naar elke omgeving. Dit garandeert tot 50x lagere kosten wanneer cloud-workloads met een native oplossing beschermd worden.
 • Veeam Platform voegt cloud native backup en herstel toe - Veeam biedt nu cloud-native ondersteuning voor de drie leidende hyperscale public clouds - AWS, Azure en Google Cloud - in een enkel platform en voor hybrid-/multi-cloudomgevingen. Dit omvat cloud mobility voor backup, recovery en migratie tussen on-premises en public clouds.
 • Langetermijnretentie en -archivering tegen de laagste kosten voor native backup van AWS, Azure en Google Cloud - Veeam biedt ondersteuning voor archive object storage voor de drie leidende hyperscale public cloud providers
  • AWS = Amazon S3 Glacier en Amazon S3 Glacier Deep Archive
  • Azure = Azure Archive Storage
  • Google Cloud = Archive Cloud Storage
 • Uitgebreide ondersteuning voor cloud native backup en herstel
  • AWS = Amazon EFS (Elastic File System)
  • Azure = Azure SQL

Veeam Backup for Microsoft Office 365 v6 levert nieuw Self-Service Portal en een integratie met Azure Archive en AWS S3 Glacier

 • De nieuwe Self-Service Portal verhoogt de ROI voor enterprises en service providers door de druk op IT-teams te verlagen. Dit helpt organisaties het werk beter te verdelen onder teams, verbetert de manier waarop er met restores wordt omgegaan en bespaart tijd en moeite bij het bouwen van eigen portals, waardoor snellere toegang tot kritieke gegevens wordt geboden.
 • Nieuwe Office 365 Backup Copy voor Azure Archive en AWS Amazon S3 Glacier: Jarenlang is er discussie geweest over hoeveel Office 365-kopieën er nodig zijn; één backup of het volgen van best practices voor backups met een backup-kopie. Met v6 kunnen klanten kiezen voor beide opties en snel secundaire kopieën creëren, direct van de object storage naar Azure Archive, Amazon S3 Glacier en Glacier Deep Archive, met verschillende opties voor de retentieperiode. Gebruikers kunnen nu effectiever gebruikmaken van de 3-2-1-1-0-dataprotectieregel, die extra vertrouwen biedt in het herstellen van Office 365-data.

Veeam ondersteuning voor Red Hat Virtualization (RVH)-backup

 • Veeam kondigt ondersteuning aan voor een vierde hypervisor in reactie op de vraag van onze klanten.
 • Krachtige dataprotectiemogelijkheden voor hyperconverged infrastructure met Red Hat voor Veeam Backup & Replication.
  • Moderne dataprotectie voor Red Hat Virtualization
  • Minder beheercomplexiteit door standaardisatie op Veeam’s beheerconsole
  • Verbeterd storage-gebruik geleverd door intelligente Veeam storage-repositories
 • Agentless, image-level backup en recovery voor RHV VMs.
 • Efficiënte dataprotectie die Changed Block Tracking (CBT) gebruikt voor meer efficiëntie.
 • De mogelijkheid om RHV-backups in Veeam backup-repositories te centraliseren en beheren.

Veeam repository-integratie voor Kasten K10 for Kubernetes

 • Bereid je voor op een toekomst van gecontaineriseerde productontwikkeling en ondersteuning voor DevOps en PlatformOps door de dataprotectie-services van Kubernetes uit te breiden.
 • Het biedt klanten een geïntegreerde, gecentraliseerde locatie voor het opslaan van bedrijfskritische backups van Kubernetes-workloads.
 • Kasten K10 kan schrijven naar de vele Veeam storage-repositories voor gecentraliseerd gegevensbeheer, waaronder schijf-, solid-state- en object-storage en zelfs cloud en tape.
 • Breidt opties voor het opslaan van Kubernetes-backups uit in de cloud, on-premises en in ransomware-proof onveranderlijke locaties.
 • Neem Kasten-workloads op in het geautomatiseerde beheer van de backup data-lifecycle voor volledig policy-beheer.
“Met deze demonstraties [tijdens VeeamON] verhogen we de lat voor moderne dataprotectie, zorgen we ervoor dat onze klanten ALLE workloads in ALLE omgevingen kunnen beschermen en dat Veeam opnieuw de standaard wordt in de markt”, voegt Allan toe. “Veeam heeft bewezen dat het inspeelt op de behoefte van klanten - de feedback die we ontvangen hebben voor V11 bewijst dat. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze nieuwe oplossingen die later dit jaar op de markt komen, opnieuw zullen leveren wat onze meer dan 400.000 klanten nodig hebben en hen helpen bij het stimuleren van hun digitale transformatie. 2021 is al een geweldig jaar geweest voor Veeam, maar het wordt steeds beter.”

Alle op VeeamON gedemonstreerde oplossingen zullen later in 2021 beschikbaar zijn.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Veeam

Veeam is de wereldwijde leider in back-up-oplossingen die Cloud Data Management leveren. Het Veeam Availability Platform is de meest complete back-up-oplossing die klanten helpt succes te behalen in de vijf fases van Cloud Data Management.
Meer over Veeam

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.