Organisaties kunnen hun strategie voor dataprotectie versnellen tijdens VeeamON 2021

De nummer 1 pure play leverancier van moderne dataprotectie viert een miljoen actieve installaties van Veeam Backup & Replication

| Veeam | 5 min | 25 mei 2021 16:28
Copyright: Veeam
Veeam Software, de leider in backup-oplossingen voor moderne dataprotectie, heeft vandaag zijn zevende jaarlijkse gebruikersevenement, VeeamON 2021, afgetrapt, met zijn visie en strategie voor de meest geavanceerde dataprotectieoplossingen voor cloud-, virtuele, SaaS-, Kubernetes- en fysieke workloads. VeeamON 2021 kijkt terug op een uitdagend jaar voor Veeam en zijn ecosysteem van partners waarin ze simpele, flexibele, betrouwbare en krachtige datamanagement en -protectieoplossingen aan meer dan 400.000 klanten hebben geleverd. Highlights zijn o.a. interactieve en inspirerende sessies van het Veeam leadership team, inclusief CEO Bill Largent, CTO en SVP Product Strategy Danny Allan en SVP Product Management Anton Gostev, evenals gastsprekers van Maritz, Nuance en uit de stad New Orleans.

"Veeam is het grootste storagebedrijf dat geen storage of infrastructuur maakt, en verreweg de nummer 1 in pure-play dataprotectie ter wereld", aldus Danny Allan, CTO en SVP Product Strategy bij Veeam.

“We hebben alleen al in het eerste kwartaal van 2021 meer dan 100 PB verplaatst naar onze top-drie aanbieders van cloud object storage, vergeleken met 242 PB in heel 2020, en we hebben onlangs de 1 miljoen actieve Veeam Backup & Replication-installaties overtroffen! De verplaatsing van data naar de cloud en het uitbreiden van clouddatabeheer versnelt. Gegevensopslag in de cloud is slechts een van de motoren van de enorme groei bij Veeam. En de manier waarop we ons enige platform voor moderne dataprotectie hebben gebouwd en ontwikkeld - om eenvoudig, flexibel, betrouwbaar en krachtig te zijn - zet onze solide reputatie voort als de industriestandaard en biedt waarde aan klanten. De komende twee dagen krijgen VeeamON-bezoekers niet alleen te horen hoe ze onze oplossingen kunnen inzetten voor het optimaliseren van hun dataprotectiestategie, ze krijgen ook een kijkje in de toekomst. We hebben de afgelopen 18 maanden meer dan 20 nieuwe producten en belangrijke productupdates geleverd, maar er komt nog zoveel meer."

Sinds Veeam meer dan tien jaar geleden werd opgericht, heeft het zijn platform voortdurend uitgebreid en versterkt naarmate de markt verandert. Veeam staat bekend als de beste backup-oplossing voor VMware vSphere, maar blijft zich aanpassen aan de eisen van de markt door oplossingen toe te voegen voor meerdere hypervisors, fysieke systemen, SaaS-oplossingen (Microsoft Office 365), public cloudomgevingen, en is recentelijk verdubbeld op moderne infrastructuren zoals Kubernetes (met de recente overname van Kasten). Moderne dataprotectie, gedefinieerd door Veeam, biedt één platform voor data-resilience om elke workload te beschermen, toegang te krijgen tot alle platforms via één enkele ervaring, operationele kosten te verlagen en gegarandeerd herstel te garanderen.

Veeam kondigde onlangs opnieuw een kwartaal van dubbelcijferige groei aan met een stijging van de jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR) van 25% jaar-op-jaar (YoY) in het eerste kwartaal van 2021 - het dertiende opeenvolgende kwartaal met een groei met dubbele cijfers. Veeam benadrukt de sterke groei in het Enterprise-segment van het bedrijf, aangezien tweederde van de boekingen afkomstig is van netto nieuwe licenties, versus slechts een derde van verlengingen. Veeam blijft nieuwe functies en verbeteringen uitbrengen die ideaal zijn voor Enterprise-omgevingen, wat heeft geresulteerd in een groei van 246% jaar-op-jaar in transacties met grote deals. Bijdragen aan deze specifieke segmentgroei zijn 17 nieuwe productreleases sinds VeeamON 2020 (12 maanden geleden) die het ecosysteem van cloud-, virtuele, fysieke, SaaS- en applicatiespecifieke omgevingen omvatten, waaronder Veeam Backup & Replication v11. V1 werd voor het eerst geïntroduceerd in 2008, en dit jaar werd V11 uitgebracht in Q1 2021 met nog eens 200 nieuwe en krachtige verbeteringen op het gebied van back-up, cloud, DR, beveiliging en automatisering. Met 1 miljoen actieve Veeam Backup & Replication-installaties is het product nu de meest gebruikte Enterprise-backupsoftware ter wereld - meer dan meerdere van zijn concurrenten samen.

Veeam heeft eind 2020 ook Veeam Backup for Microsoft Office 365 v5 uitgebracht. Als de meest geïmplementeerde Microsoft Office 365-oplossing in de branche, is Veeam Backup for Microsoft Office 365 de afgelopen 2 jaar Veeam's snelst groeiende product. Het rapporteerde een groei van 222% jaar-op-jaar en is nu gedownload door meer dan 175.000 organisaties met 15 miljoen mailboxen die worden beschermd.

Veeam schrijft zijn groei toe aan het feit dat het softwaregedefinieerd, hardware-agnostisch, cloud-ready en flexibel is. Naast 83 primaire storage-arrays en 85 secundaire storage-systemen, heeft Veeam officieel gevalideerde ondersteuning voor 37 object storage-systemen, waarvan er 12 onveranderbaar zijn - inclusief ondersteuning voor alle drie de hyperscalers (AWS, Azure en Google Cloud Storage) en is het beschikbaar in alle drie respectievelijke marktplaatsen. Veeam heeft meer dan 1 EB aan data in de afgelopen 2 jaar beveiligd met object storage.

Recente erkenning in de branche sluit ook aan bij de groei en het momentum van Veeam. In de meest recente IDC Semi-Annual Software Tracker for Data Replication & Protection 2H'20 had Veeam de snelste omzetgroei, zowel opeenvolgend (21,5%) als jaar-op-jaar (17,9%) in 2H'20 van de top vijf van leveranciers, van alle andere leveranciers gecombineerd en algemeen marktgemiddelde. Gartner, Inc. plaatste Veeam in het leiderskwadrant van het 2020 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions. Dit is niet alleen de vierde keer dat Gartner Veeam als categorieleider heeft erkend, maar het is ook de eerste keer dat Veeam de hoogste plaats in het algemeen scoort op het gebied van Ability to Execute. Veeam was ook de enige leverancier die steeg in zowel Ability to Execute als in Completeness of Vision. Bovendien werd Veeam voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf onlangs genoemd als een America's Fastest Growing Companies 2021 van de Financial Times.

“Hoewel onze geschiedenis van solide groei en winstgevendheid ongeëvenaard is in de branche, denk ik dat Veeam binnen de komende twee jaar de nummer 1 marktleider in totale omzet zal worden. Waar ik het meest trots op ben, is dat we meer dan 400.000 klanten over de hele wereld hebben geholpen met moderne dataprotectie. Veeam beschermt de gegevens die onze wereldwijde digitale economie aandrijve.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Veeam

Veeam is de wereldwijde leider in back-up-oplossingen die Cloud Data Management leveren. Het Veeam Availability Platform is de meest complete back-up-oplossing die klanten helpt succes te behalen in de vijf fases van Cloud Data Management.
Meer over Veeam

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.