Extreme Networks breidt AI-gedreven mogelijkheden in CoPilot uit voor druk belaste netwerkbeheerders

ExtremeCloud IQ CoPilot detecteert netwerkanomalieën en identificeert root causes met 99 procent nauwkeurigheid

| Extreme Networks | 4 min | 26 mei 2021 14:59
Afbeelding: ExtremeCloud™ IQ CoPilot screenshot | Copyright: Extreme Networks
Extreme Networks, Inc., een cloudgedreven netwerkbedrijf, komt met een openbare bètaversie van ExtremeCloud™ IQ CoPilot, een abonnementsdienst beschikbaar in het ExtremeCloud IQ-platform. CoPilot levert verklaarbare AI-inzichten (artificial intelligence) voor IT-netwerkbeheerders. Hiermee kunnen ze snel bekende maar zeer complexe issues oplossen. ExtremeCloud IQ CoPolit wordt continu gekalibreerd aan de hand van een reeks van negatieve testcases en is voor 99 procent gevrijwaard van valse alarmen. IT-teams kunnen zo uitgaan van de validiteit van aanbevelingen en hoeven minder tijd te besteden aan handmatige reviews.

De voordelen die netwerkbeheerders kunnen behalen met CoPilot zijn vergelijkbaar met hoe de commerciële luchtvaart veiliger werd en hoe de bediening in de cockpit efficiënter werd door de introductie van de copilootfunctie. CoPilot biedt netwerkbeheerders een AI-assistent die zeer gedistribueerde netwerkomgevingen gemakkelijker kan monitoren. Hierdoor wordt het risico op gemiste potentiële netwerkissues kleiner en hoeft er minder tijd besteed te worden aan netwerkbeheer.

Highlights

  • Automatisch toegang voor Pilot-abonnees. Elke dag worden er bijna 1,6 miljoen netwerkdevices toevertrouwd aan ExtremeCloud IQ, en dat worden er steeds meer. Het is het enige cloudplatform met onbeperkte dataretentie, dat zijn ML/AI-engine (machine learning) informeert en een ongeëvenaard niveau van inzicht en precisie biedt. Vanaf juni 2021 hebben Pilot-abonnees automatisch toegang tot CoPilot. Vanaf dan zien ze in het ExtremeCloud IQ-dashboard gepersonaliseerde alerts en hyper-gepersonaliseerde aanbevelingen. Tijdens de openbare bèta is het voor klanten mogelijk feedback te geven, wat het vermogen van CoPilot om legitieme issues te herkennen verbetert en zijn ML/AI-acties versterkt met menselijke intelligentie. Na afloop van de openbare bèta eind 2021 komen er nieuwe features beschikbaar.
  • Verklaarbare ML/AI-aanbevelingen. CoPilot stelt een netwerkstandaard voor elke omgeving, waardoor het snel netwerkanomalieën kan detecteren en de locatie van de issue, impact voor gebruikers, mogelijke root causes en aanbevolen oplossingen kan bepalen. Dit gedetailleerde niveau biedt IT-beheerders eenvoudig verklaarbare ML/AI-inzichten waar ze snel op kunnen reageren, wat veilige netwerkwerking stroomlijnt en kosten voor de werking ervan vermindert. Op dit moment biedt CoPilot zes categorieën inzichten: Wi-Fi Efficiency, Wi-Fi Capacity, Power over Ethernet (PoE) Stability, Adverse Traffic Patterns, Uplink Efficiency en Dynamic Frequency Selection (DFS) Recurrence. In de toekomst komen er daar meer bij.
  • Waardevolle inzichten. CoPilot fungeert als betrouwbare adviseur en ondersteunt IT-beheerders, maar blijft vertrouwen op menselijke intelligentie om nauwkeurigheid te garanderen en controle te bieden. Het maakt gebruik van zowel ML/AI- als statistische analyses, afhankelijk van de complexiteit van de issue, waardoor IT-beheerders snel gedetailleerde inzichten krijgen. Daarnaast kunnen beheerders rechtstreeks vanuit ExtremeCloud IQ in contact komen met het Global Technical Assistance Center (GTAC) van Extreme Networks als CoPilot kritische problemen ziet. Het GTAC kan dan hulp en extra inzichten geven.
ExtremeCloud IQ is op verschillende punten uniek in de branche. Het is de enige cloud-agnostische netwerkbeheeroplossing beschikbaar bij Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Azure én in private- en on-premise-cloudomgevingen. En het is het enige cloudnetwerkbeheerplatform dat ISO 27001-, ISO 27017- en ISO 27701-gecertificeerd is. ExtremeCloud IQ heeft ook de Level 1-status in het Security Trust Assurance and Risk-programma (STAR) van Cloud Security Alliance (CSA) behaald.

Voor betere ondersteuning van compliance-eisen, zoals de AVG, behouden alle ExtremeCloud IQ-klanten de mogelijkheid om al hun data te allen tijde te verwijderen. Extreme heeft zeventien Regional Data Centers (RDC’s) over de hele wereld en zijn cloudfootprint omvat dertien landen in vijf continenten.

Nabil Bukhari, Chief Technology Officer en Chief Product Officer, Extreme Networks: “Krachtige, eenvoudige cloudnetworking is een noodzaak voor IT-teams die de oneindig gedistribueerde enterprise van vandaag moeten managen. Hoewel de cloud sowieso al flexibiliteit en efficiëntie biedt, vergroten AI en ML deze voordelen. Uiteindelijk fungeert CoPilot zoals zijn naam doet vermoeden: het helpt IT-beheerders te navigeren door steeds complexere netwerkomgevingen en ondersteunt hen bij elke taak. Onze klanten staan centraal bij alles wat we doen en we kijken ernaar uit CoPilot verder te ontwikkelen, zodat we die klanten kunnen helpen alles uit hun netwerk te halen wat erin zit.”

Rohit Mehra, Vice President of Network Infrastructure, IDC: “Zeer gedistribueerde netwerken komen met unieke uitdagingen, en machine learning en artificial intelligence zijn essentieel om te zorgen voor netwerkfunctionaliteit in omgevingen waarin de gebruiker aan de edge zit. Een netwerk monitoren op potentiële issues kan op zichzelf een fulltime job zijn. Zonder ML/AI of automatisering kunnen IT-teams overweldigd raken. CoPilot stelt IT-teams in staat tijd en moeite te besparen als het gaat om handmatige beheertaken. Dat onderstreept dat Extreme weet wat klanten aan ondersteuning nodig hebben.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Extreme Networks

Extreme Networks, Inc. (NASDAQ: EXTR) levert een softwaregedreven netwerkoplossing die IT-afdelingen helpt de business zo goed mogelijk te ondersteunen via stabielere verbindingen met klanten, partners en medewerkers. Van wired tot wireless, desktop tot datacenter, on-premise en zelfs in de cloud: wij gaan een stapje verder voor onze klanten in meer dan tachtig landen. Extreme Networks levert 100% eigen techsupport voor zowel grote als kleine organisaties, waaronder grote namen uit verschillende sectoren, zoals business, hospitality, retail, transport en logistiek, onderwijs, gezondheidszorg, manufacturing en de overheid.
Meer over Extreme Networks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.