Nieuwe Smart Condition Monitoring-oplossing met IIoT-sensoren voor industriële installaties

Potentiële storingen in een vroeg stadium worden opgespoord en voorkomen

| Siemens | 2 min | 26 mei 2021 16:38
Copyright: Siemens
  • Machine conditie bewaken met IIoT-sensoren, gateway en app
  • Multisensor verzendt vibratie- en temperatuurgegevens via Bluetooth naar een industriële gateway en verder naar de cloud
  • Systeem herkent potentiële storingen door middel van machine learning
Siemens introduceert Sitrans SCM IQ, een nieuwe Industrial Internet of Things (IIoT)-oplossing voor Smart Condition Monitoring. Hiermee kunnen potentiële storingen in een vroeg stadium worden opgespoord en voorkomen, wat onderhoudskosten en stilstandtijden vermindert en installatieprestaties tot wel tien procent verhoogt. De draadloze, robuuste Sitrans MS200 multisensoren vormen de hardwarebasis voor installatie op systeemcomponenten, zoals pompen, tandwielkasten, compressoren en aandrijflijnen, waar ze vibratie- en temperatuurgegevens verzamelen. Via een Bluetooth-verbinding worden deze gegevens verzonden naar de industriële gateway Sitrans CC220 waar ze worden versleuteld voordat ze van daaruit worden verzonden naar de cloud, in dit geval de industriële IoT-as-a-Service-oplossing MindSphere. Het Sitrans SCM IQ-systeem beschikt over anomaliedetectie die op machine learning is gebaseerd. Het controleert en analyseert voortdurend alle sensorwaarden en herkent vroegtijdig afwijkingen van de normale bedrijfstoestand. Anomaliemeldingen worden verstuurd via SMS en/of e-mail, afhankelijk van de configuratie en gedefinieerde gebruikersgroep. Via de app kunnen afwijkende machinegedragingen worden gedocumenteerd en beschikbaar worden gesteld aan een specifieke gebruikersgroep. Het Sitrans SCM IQ-systeem bestaat uit multisensoren, gateway en app, en kan gebruikt worden in alle industriële installaties met mechanische of roterende componenten. Het systeem is vanaf zomer 2021 verkrijgbaar.

De Sitrans MS200 multisensoren hebben een robuust en compact industrieel ontwerp met een hoge beschermingsgraad IP68. Door de Bluetooth-communicatie is bekabeling niet nodig, wat de installatie en inbedrijfstelling sterk vereenvoudigt. De stroomvoorziening wordt verzorgd door vervangbare industriële batterijen, wat een lange levensduur mogelijk maakt. De industriële gateway Sitrans CC220, die voor veilige communicatie tussen de multisensor en de cloud zorgt, is geschikt voor schakelkastinstallatie en heeft een externe Bluetooth-antenne. De overdracht met hoge sample rate maakt nauwkeurige en betrouwbare data-analyse mogelijk. De mobiele webapplicatie Sitrans SCM IQ geeft de toestanden van de gemonitorde installaties en componenten grafisch weer, altijd en overal. Sitrans SCM IQ is schaalbaar, wat betekent dat er slechts één toepassing kan worden bewaakt, of meerdere machines in een installaties.

Siemens introduceert Sitrans SCM IQ, een nieuwe Industrial Internet of Things (IIoT)-oplossing voor Smart Condition Monitoring. Hiermee kunnen potentiële storingen in een vroeg stadium worden opgespoord en voorkomen, wat de onderhoudskosten en stilstandtijden vermindert en de installatieprestaties tot wel tien procent verhoogt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Siemens
Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.