LG Electronics verbetert gebruikerservaring met upgrade voor smart-TV webbrowser

De webbrowser-upgrade voor LG smart-TV's met webOS is vanaf deze maand beschikbaar

| LG Electronics | 2 min | 26 mei 2021 16:40
Copyright: LG Electronics
LG Electronics heeft geluisterd naar de vraag vanuit haar community en kondigt daarom een update aan voor LG’s smart-TV’s met webOS. De upgrade verbetert de weergave van webpagina’s en daarmee de gebruikerservaring. De smart-TV's van LG die draaien op de versies 4.0 tot 5.0 van webOS krijgen een verbeterd UX-design die populaire websites zoals TikTok.com, Reddit.com en DiscoveryPlus.com goed weergeeft. Hierdoor worden de websites precies getoond zoals ze bedoeld zijn en zorgt LG voor een optimale gebruikerservaring.

LG webOS update

Het bieden van betere smart-TV ervaringen aan consumenten wordt steeds belangrijker aangezien smart-TV's een groeiend aandeel hebben in de wereldwijde TV-markt. Toch kunnen webbrowers die beschikbaar zijn op veel smart-TV's (inclusief een aantal modellen van LG) bepaalde websites niet goed weergeven, wat leidt tot een verminderde gebruikerservaring. De reden hiervoor is dat, in tegenstelling tot pc's en mobiele apparaten die de meest recente versie van de webbrowsers gebruiken, de meeste smart-TV-platforms een versie van Chromium gebruiken. Deze versie van Google Chrome gebruikt een Javascript-engine die geen ondersteuning biedt aan de meest recente specificaties die nodig zijn voor een naadloze web-ervaring.

LG Electronics biedt hiervoor een oplossing met een geüpdatete webbrowser voor smart-TV’s met webOS. De upgrade biedt ondersteuning aan de laatste ontwikkelingen en trends. Bovendien maakt de software-update ook diverse andere functies beschikbaar. Zo is het mogelijk om ongewenste advertenties op het internet te blokkeren met Advertising Blocking1, kan je op het web surfen terwijl je TV kijkt met Half View en detecteert en blokkeert Malicious Sites Blocking phishing-websites.

De update is vanaf deze maand beschikbaar, waarbij LG-televisies met de meest recente webOS versies deze als eerste ontvangen (week van 17 mei), daaropvolgend zijn de versies 4.5 (24 mei) en 4.0 (31 mei) aan de beurt.

1) Deze werkt door te voorkomen dat de webbrowser advertenties laadt die keywords zoals AD of ADV bevatten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over LG Electronics

LG Electronics, Inc. (KRX: 066570) is wereldwijd leider en technologische innovator op gebied van consumentenelektronica, mobiele communicatiemiddelen en (smart home) huishoudelijke apparatuur. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solutions, Business Solutions en Vehicle Components – en is één van 's werelds toonaangevende producenten van premium OLED-televisies, smartphones, smart home-producten, airconditioners, wasmachines en koelkasten.
Meer over LG Electronics

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.