Google Cloud lanceert drie nieuwe data-clouddiensten tijdens Data Cloud Summit

Dataplex, Analytics Hub en Datastream bieden klanten een uniforme data-cloudstrategie met real-time inzichten aangedreven door machine learning

| Google | 2 min | 26 mei 2021 16:43
Afbeelding: Datastream biedt een geïntegreerde oplossing voor gebruiksscenario's van CDC-replicatie tussen bronnen en targets
Google Cloud presenteert tijdens het jaarlijkse evenement Data Cloud Summit drie nieuwe oplossingen voor zijn database- en data-analyseportfolio, om organisaties te voorzien van een uniform dataplatform. De preview-beschikbaarheid van Dataplex, Analytics Hub en Datastream stelt organisaties in staat zich te bevrijden van datasilo's om op een veilige manier bedrijfsresultaten te voorspellen en weloverwogen, real-time beslissingen te nemen in de dynamische digitale omgeving van vandaag.

Het Google Cloud-dataplatform biedt klanten een alomvattende benadering van hun data cloud die de volledige datalevenscyclus omvat, van de systemen die een bedrijf runnen tot de artificial intelligence (AI)- en machine learning (ML)-tools die de toekomst voorspellen en automatiseren.
  1. Klanten voorzien van real-time datareplicatie
    Met Datastream, een serverloze Change Data Capture (CDC) en replicatiedienst, kunnen gebruikers datastromen in real-time repliceren – van Oracle- en MySQL-databases naar Google Cloud-diensten zoals BigQuery, Cloud SQL, Google Cloud Storage en Cloud Spanner. Met deze oplossing kunnen bedrijven real-time analyses, databasereplicatie en event-driven architecturen uitvoeren.
  2. Veilig en eenvoudig delen van gegevens
    Analytics Hub biedt bedrijven de mogelijkheid veilig en in real-time analytics-uitwisselingen te maken, samen te stellen en te beheren. Met deze functie kunnen gebruikers data en inzichten – inclusief dynamische dashboards en machine learning-modellen – veilig binnen en buiten hun organisatie delen. Het stelt organisaties in staat om zakelijke datasets te combineren met publieke Google data.
  3. Vereenvoudigen van gegevensbeheer
    Dataplex brengt het beste van Google Cloud en open-source samen en biedt een geïntegreerde analyse-ervaring. Dankzij geautomatiseerde gegevenskwaliteit kunnen gegevens snel op schaal worden beveiligd, geïntegreerd, geanalyseerd en beheerd zonder te worden verplaatst of gedupliceerd. Met ingebouwde data-intelligentie die gebruikmaakt van Google’s geavanceerde mogelijkheden op het gebied van AI en ML, hoeven organisaties zich minder bezig te houden met de complexiteit van de infrastructuur en hebben ze meer tijd voor het inzetten van data om bedrijfsresultaten te leveren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.