Extreme introduceert cloud-native platform voor netwerkinzicht voor serviceproviders

Platform biedt serviceproviders netwerktransparantie en flexibiliteit in sterk gedistribueerde 5G-omgevingen

| Extreme Networks | 3 min | 26 mei 2021 16:47
Afbeelding: Aangenaam, ik ben de Extreme 9920 | Copyright: Extreme Networks
Extreme Networks, Inc., een cloudgedreven netwerkbedrijf, introduceert de Extreme 9000-serie met het slimme Extreme 9920-platform voor netwerkinzicht. Het platform is gebouwd op basis van cloud-native designprincipes en een composable datapijplijn voor zeer schaalbare verkeersaggregatie, packetfiltering, replicatie en geavanceerde verwerking van netwerkpackets voor analyticstools in gedistribueerde netwerkomgevingen. Extreme 9920 voorziet in gedetailleerde data-inzichten en de flexibiliteit om aanpassingen te doen voor toekomstige netwerkverbeteringen, zodat serviceproviders snel kunnen reageren op nieuwe gebruikersbehoeften en 5G-usecases.

5G is de eerste generatie van mobiele technologieën die is gebouwd op cloud-native principes. Dit in tegenstelling tot de meeste traditionele tools voor netwerkinzicht, die niet eenvoudig zijn aan te passen aan toekomstige use cases, zoals zelfrijdende auto’s of industriële IoT. Omdat veel use cases voor 5G nog onduidelijk zijn, hebben serviceproviders behoefte aan een composable oplossing die inzicht biedt in sterk gedistribueerde omgevingen. Bovendien is het belangrijk dat de oplossing flexibel genoeg is om aan te passen aan specifieke nieuwe doelstellingen zonder dure, tijdrovende infrastructuurupgrades. Extreme 9920 is gebaseerd op de Intel Tofino™ 2 programmeerbare ASIC en biedt een zeer schaalbare architectuur die eenvoudig integreert met bestaande serviceprovider-omgevingen. De oplossing is vanaf juni 2021 algemeen beschikbaar.

Belangrijkste features

  • Flexibel, schaalbaar platform voor netwerkinzicht: met zijn hogere efficiëntie en kleinere fysieke afmetingen is de 9000-serie perfect voor serviceproviders en grote bedrijven. De aanpasbare packetbrokerservice van de 9920 biedt een hiërarchische packetmanagementarchitectuur, waardoor klanten zich kunnen aanpassen aan diverse en ontwikkelende use cases voor de mobile edge. Bovendien kunnen ze schalen voor omgevingen, inclusief grote datacenters en cloudarchitecturen.
  • Ontworpen voor cloud-native samenstellingsmogelijkheden: het platform maakt gebruik van een op microservices gebaseerd composable besturingssysteem. De gecontaineriseerde, op Kubernetes gebaseerde, geclusterde architectuur is ook te patchen zonder serviceonderbreking, waardoor de netwerkbetrouwbaarheid behouden blijft en het operationele risico wordt verminderd.
  • Beheer gebaseerd op microservices API-first designprincipes: de Extreme Visibility Manager heeft een intuïtieve grafische user interface (GUI) voor het vastleggen van nieuwe regelsets en commando’s voor alle inzichtdevices van Extreme. De oplossing biedt volledig inzicht in elk aspect van het netwerk, van een geografisch gedistribueerde omgeving met regio’s en zones tot de services die op het systeem draaien. Klanten kunnen de oplossing eenvoudig integreren met bestaande systemen voor operationele ondersteuning – zonder dure infrastructuur te vervangen.

Aanvullende quotes

Nabil Bukhari, Chief Technology Officer en Chief Product Officer, Extreme Networks: “Met deze nieuwe slimme oplossing voor netwerkinzicht vermindert Extreme complexiteit en minimaliseert het de kans op fouten. De oplossing helpt serviceproviders eenvoudiger aanpassingen door te voeren en te schalen voor nieuwe use cases, zonder vooraf elk specifiek scenario te definiëren. Onze expertise in het bouwen van zeer schaalbare, composable oplossingen voor inzicht zorgt ervoor dat Extreme uniek gepositioneerd is om te voorzien in het inzicht dat serviceproviders nodig hebben om zich voor te bereiden op een gedistribueerde, dynamische en datagedreven toekomst.”

Camille Mendler, Chief Analyst, Enterprise Services bij Omdia: “5G is een krachtige technologie die vraagt om al net zo krachtige tools voor het beheer ervan. Om het meeste uit hun 5G-investering te halen, hebben bedrijven en serviceproviders volledig inzicht nodig in hun netwerk – voor diepere data-inzichten en controle. Een flexibel en op maat te maken platform voor netwerkinzicht, zoals dat van Extreme, is aan te passen aan en te schalen voor de realtime performancebehoeften van opkomende 5G-usecases en -scenario’s.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Extreme Networks
Extreme Networks, Inc. (NASDAQ: EXTR) levert een softwaregedreven netwerkoplossing die IT-afdelingen helpt de business zo goed mogelijk te ondersteunen via stabielere verbindingen met klanten, partners en medewerkers. Van wired tot wireless, desktop tot datacenter, on-premise en zelfs in de cloud: wij gaan een stapje verder voor onze klanten in meer dan tachtig landen. Extreme Networks levert 100% eigen techsupport voor zowel grote als kleine organisaties, waaronder grote namen uit verschillende sectoren, zoals business, hospitality, retail, transport en logistiek, onderwijs, gezondheidszorg, manufacturing en de overheid.
Meer over Extreme Networks
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.