Barco breidt portfolio voor hybride vergadering uit

Nieuwe ClickShare Present modellen

| Barco | 3 min | 27 mei 2021 11:13
Copyright: Barco
Barco, de wereldwijde marktleider in vergaderzaaltechnologie, lanceert twee nieuwe draadloze presentatieoplossingen in de populaire ClickShare productlijn. Hiermee kunnen bedrijven soepel de overgang maken naar de nieuwe realiteit met een mix van zowel thuiswerkers als medewerkers op kantoor. Bedrijven overal ter wereld kunnen de hybride werkplek naar eigen wens inrichten binnen de bestaande IT-infrastructuur van hun organisatie.

“De manier waarop er binnen organisaties wordt samengewerkt is voorgoed veranderd”, zegt Wim De Bruyne, VP Meeting Experience. “Hoewel werknemers zelf aangeven dat ze niet meer bij alle meetings fysiek aanwezig willen zijn, hebben virtuele vergaderingen helaas ook nog de nodige tekortkomingen. Hybride werkmodellen met een mix van fysiek en virtueel, van werken op kantoor en werken vanuit huis bieden dan uitkomst. In plaats van te focussen op de technologie die een fysieke meeting zoveel mogelijk nabootst, richten wij ons eerst op de mensen in de meeting en daarna pas op de technologie die de hybride meeting mogelijk maakt.”

Eén serie, twee ranges

ClickShare Present is een praktische oplossing voor organisaties die hun vergaderzalen tot volledig uitgeruste hybride samenwerkingsruimtes willen omtoveren. Met de nieuwste productuitbreiding kunnen bedrijven hun bestaande vergaderomgeving met een vaste set-up zoals Microsoft Teams, Zoom of Webex Room naadloos veranderen in een hybride vergaderruimte waarin eenvoudig draadloos content gedeeld kan worden. ClickShare maakt de vergaderervaring compleet met full BYOD (Bring Your Own Device), opties voor interactiviteit en workflow-integratie. De nadruk verschuift van puur videoconferentie naar echte hybride samenwerking.

ClickShare Conference, dat vorig jaar succesvol werd gelanceerd op ISE in Amsterdam, geeft gebruikers de mogelijkheid om te genieten van Bring Your Own Meeting (BYOM) in elke vergaderruimte. De volledig onafhankelijke oplossing laat mensen van over de hele wereld een videovergadering opzetten via zelfgekozen communicatie apps. Met ClickShare Conference kunnen gebruikers hybride meetings hosten door een UC&C-platform te selecteren en draadloos verbinding te maken met het scherm en de AV-randapparatuur in de vergaderruimte. Wim De Bruyne: "Of je nu aan je bureau in Brussel zit of op een bergtop in Patagonië, met ClickShare, onze draadloze presentatie en conferentie hub voor de hybride werkplek, kan iedereen ongestoord digitaal vergaderen. Van eenvoudig scherm delen tot vergaderingen voorzitten vanaf je laptop; één klik is voldoende.”

Hybride samenwerking met één klik

Met ClickShare kunnen IT-managers kiezen tussen plug & play met de ClickShare Button of krachtige workflow-optimalisatie met de ClickShare Desktop App. De ClickShare Button is een directe USB plug-in voor zowel eigen medewerkers als gasten in de vergaderruimte. De ClickShare App kan daarentegen via een MSI met alle medewerkers worden gedeeld. Touch or touchless technologie, Button of App. De gebruiker beslist welke het beste binnen zijn werkwijze past. Michaël Vanderheeren, Product Management Director bij Barco ClickShare: "Zowel de Button als de App werken onderling perfect samen en bieden één uniforme en intuïtieve gebruikerservaring voor de hele organisatie, in elke type vergaderzaal. De tijd van slechte AV-kwaliteit en uitgebreide installaties voor vergadertechnologie is nu voorgoed voorbij.”

Compleet portfolio: verbonden, veilig en op maat van bedrijven

ClickShare Present biedt twee oplossingen voor draadloos presenteren in bestaande vaste Microsoft Teams, Zoom of Webex vergaderruimtes:
  • Het instapmodel C-5 is bij uitstek geschikt voor kleine vergaderruimtes en beschikt over de belangrijkste functionaliteiten voor het draadloos delen van 4K content.
  • De uitgebreidere variant C-10 is de perfecte partner voor interactieve samenwerking in iedere vergaderruimte. Deze oplossing biedt betere videoprestaties en heeft daarnaast een extra set interactiviteitfuncties zoals: touch back support, moderatie, blackboarding en annotatie.
Alle ClickShare producten passen zich aan naar de netwerkconfiguratie van de organisatie, ongedacht de modus (standalone, verbonden of netwerkmodus). Het product is ISO 27001 gecertificeerd, richt zich geheel op veiligheid van data en processen en kan volledig centraal beheerd worden, wat essentieel is voor de compatibiliteit met bestaande IT infrastructuren. Met behulp van het XMS-management dashboard kunnen IT-managers hun producten niet alleen eenvoudig beheren en updaten, ook krijgen ze nuttige inzichten in trends en meeting gedrag op de werkvloer. Alle modellen zijn daarnaast voorzien van Barco's SmartCare pakket (vijf jaar garantie), toegang tot Barco's helpdesk en een licentie voor de XMS-Insights module.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Barco

Barco ontwikkelt technologie die meer biedt dan beeld alleen: door visualisatie- en samenwerkingsoplossingen kunnen klanten als team werken, inzichten delen en hun publiek fascineren. De focus ligt op drie kernmarkten: Enterprise (van controlekamers tot vergaderzalen en kantoorruimtes), Healthcare (van de radiologieafdeling tot de operatiekamer) en Entertainment (van cinemazalen tot live-evenementen).
Meer over Barco

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.