Een strategie voor hybride werken

Pandemie heeft aangetoond dat werken op afstand eigenlijk heel goed haalbaar is

| Aruba | 5 min | 28 mei 2021 14:36
Exclusief
Gewaardeerd
Copyright: Aruba
Net nu de wereld gewend raakt aan het ‘nieuwe normaal’ van thuis werken, dient het volgende nieuw normaal zich alweer aan. Dit nieuwe normaal zal gebaseerd zijn op een hybride werkwijze, in welke vorm dan ook. De pandemie heeft aangetoond dat werken op afstand eigenlijk heel goed haalbaar is, maar het is ook duidelijk geworden dat er een blijvende behoefte is aan face-to-face interactie.

Nu wereldwijd steeds meer vaccins worden toegediend, en overheden in toenemende mate roadmaps onthullen voor het afbouwen van de coronamaatregelen, beraden veel organisaties zich op de nieuwe hybride werkwijze. Ze zoeken naar een manier om medewerkers naadloos te laten wisselen tussen thuis (of op een andere locatie) werken en aanwezig zijn op kantoor voor belangrijke samenwerkingen of vergaderingen.

Net zoals elke organisatie de pandemie op zijn eigen unieke manier heeft ervaren, zo zal ook de inrichting van deze volgende fase per organisatie verschillen. Maar voor elk van die organisaties geldt wel dat er éérst een strategie voor een hybride werkwijze moet komen.

Hieronder vind je drie zaken waar je bij het bepalen van die strategie sowieso rekening mee moet houden.

1. Betrek de juiste mensen

Hybride werken is van invloed op elk onderdeel van de organisatie, en dus is het belangrijk dat elke afdeling wordt betrokken bij de discussie. Niet alleen het managementteam heeft hier wat over te zeggen.

Logisch is dat de afdeling die verantwoordelijk is voor de vestiging van het kantoor de leiding neemt. Wat de mogelijkheden zijn rondom het kantoor is afhankelijk van de afspraken in het huurcontract. Veel organisaties zijn van plan de hoeveelheid werkruimte in te krimpen, naar nieuwe locaties te verhuizen of een creatieve toepassing te vinden voor bestaande ruimten.

Ook human resources en het management spelen een belangrijke rol in deze beslissing. Zij houden rekening met de behoeften en wensen van medewerkers, de eisen van klanten en de bedrijfscultuur. Ook kijken ze naar kwesties als: welke functies hebben medewerkers? Met welke demografie heb je te maken? Hoe vinden medewerkers het thuis werken tot nu toe?

Daarnaast heeft het IT-team een duidelijke rol. Zij kijken naar de connectiviteit en de technologieën die deze connectiviteit ondersteunen en beveiligen. Dit is essentieel voor het faciliteren van een hybride werkwijze. IT-managers kunnen inschatten of de organisatie over de technologie beschikt om een bepaalde strategie te implementeren, en zijn in staat belangrijke aanvullingen aan te dragen – ook op het gebied van security.

Tot slot mag de afdeling boekhouding niet buitengesloten worden. Zij houden een scherpe blik op of de strategie wel haalbaar is binnen het budget, hoe deze gefinancierd kan worden, en meer.

2. Kijk naar je interne en externe context

Het is wel duidelijk dat een strategie voor een hybride werkwijze afgestemd moet worden op de bedrijfsvoering, de behoeften van medewerkers en klanten, de bedrijfscultuur, en de beperkingen rondom zaken als budgetten en huurcontracten. Iets minder vanzelfsprekend is dat je ervoor moet zorgen dat de strategie ook is afgestemd op de bredere wereld waarin je organisatie actief is.

De belangrijkste overweging hierin is geografie. Denk aan het verschil tussen de huurprijzen in stadscentra en meer afgelegen gebieden – voor zowel commercieel als zakelijk vastgoed. De woonruimtes van je medewerkers zijn ongetwijfeld van invloed op de manier waarop (en hoe vaak!) ze het kantoor gebruiken.

Bovendien verschilt de netwerkinfrastructuur en toegang tot betrouwbaar, snel internet per gebied, wat grote gevolgen heeft voor connectiviteit en de mogelijkheid van je team om te voorzien in naadloos, goed beveiligd werken op afstand.

Neem daarnaast de trends in je branche mee in je strategie. De pandemie heeft een groot aantal veranderingen in gang gezet en de volgende fase in de pandemie leidt waarschijnlijk tot nog meer ontwikkelingen. Door rekening te houden met trends zorg je ervoor dat je bedrijf concurrerend blijft en voldoet aan de verwachtingen van klanten en medewerkers.

3. Bepaal welke metrics je in de gaten houdt

De gebeurtenissen van het afgelopen jaar hebben de essentiële behoefte aan businessflexibiliteit aan het licht gebracht. Het nauwkeurig meten van je data – en regelmatig vergaderen om die data te beoordelen en te bespreken – is de enige manier om ervoor te zorgen dan je hybride-werkwijzestrategie voldoet aan veranderende behoeften, houdingen en gedrag.

IT-teams zijn waarschijnlijk wel bekend met het voorzien in analytics over de performancekwaliteit. Technologie is de sleutel tot productiviteit, communicatie, samenwerking en een goede beveiliging – zowel thuis op als kantoor. Het functioneren van die technologie moet nauw worden gemonitord.

Maar deze data laat niet het complete beeld zien en technologisch performance is niet de enige graadmeter voor succes. Organisaties moeten ook goed letten op het psychologische welzijn via regelmatige medewerkersenquêtes en -evaluaties. Je hybride-werkwijzestrategie werkt immers alleen als je medewerkers er tevreden over zijn.
Naast bijdragen aan de medewerkerservaring kan technologie organisaties helpen de kantoorperformance in kaart te brengen. Slimme sensoren en apparaten bieden inzicht in hoe medewerkers de ruimte gebruiken, het energieverbruik, wie er binnenkomen en weggaan, en meer. Daarmee hebben facilitaire, beveiligings- en accounting-afdelingen de data in handen die ze nodig hebben om te bepalen of aan hun eisen voldaan wordt.

En dan?

Als organisaties aan de hand van de drie bovenstaande punten de strategie voor hun hybride werkwijze hebben bepaald, zijn ze klaar voor de volgende stap: hun organisatie zo inrichten dat deze de strategie ondersteunt. Deze stappen omvatten het integreren van een thuiswerkplek voor de lange termijn, het herindelen van het fysieke kantoor en zijn connectiviteit, en het financieren van de toekomstige werkplek.
Auteur: Dobias van Ingen, EMEA CTO & SE Sr. Director bij Aruba

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Aruba

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, is de wereldwijde leider in veilige, slimme edge-to-cloud netwerkoplossingen die AI gebruiken om het netwerk te automatiseren, terwijl ze gegevens gebruiken om krachtige bedrijfsresultaten te behalen. Met Aruba ESP (Edge Services Platform) en As-a-Service-opties, kiest Aruba voor een cloud-native aanpak om klanten te helpen aan hun eisen op het gebied van connectiviteit, veiligheid en financiële eisen te voldoen. Over de hele campus, in elke sector, elk datacenter en elke remote-werkomgeving, waarbij alle aspecten van bedrade, draadloze LAN, en wide area networking (WAN) aan bod komen.
Meer over Aruba

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.