De innovatieve technologie achter gaming apps

Game applicaties worden steeds innovatiever en unieker

 | 3 min | 27 mei 2021 15:04
De gamemarkt is een extreem grote business en is zelfs al groter dan de film- en de muziekindustrie samen. Er zijn wereldwijd rond de 2,7 miljard gamers en dat komt voornamelijk door de mobiele apparaten. Geloof het of niet, maar 2,5 miljard mensen spelen momenteel games op de smartphone. De gaming apps zijn dan ook niet weg te slaan en het aanbod is gigantisch. De verwachting is dat het aantal mobiele gamers over twee jaar de 3 miljard aantikt. De game applicaties worden dan ook steeds innovatiever en unieker, wat simpelweg noodzakelijk is om de markt te blijven stimuleren.

Virtual Reality Gaming

Virtual reality is één van de bekendste innovaties binnen de gamewereld. De technologie geeft de gebruikers het gevoel in een totale andere wereld te zijn. Het enige wat je hoeft te doen is een VR-bril opzetten en de graphics zijn van alle kanten te zien. Je kan op deze manier alles in 3D beleven. Virtual reality gaming is al beschikbaar voor Playstation-gebruikers. Sony heeft een speciale Playstation VR-bril uitgebracht, maar het aanbod aan VR-games is nog redelijk beperkt. Gelukkig kan je ook al VR-apps downloaden voor op jouw smartphone, bijvoorbeeld de spellen Incell, VR Tank Training en Rollercoaster. De innovatie zal in de toekomst nog wel het één en ander teweeg gaan brengen binnen de gamewereld.

Cloud-based gaming

Cloud gaming is één van de nieuwste technieken. Je kan namelijk spellen spelen zonder dat je een dure console of computer hoeft te kopen. De games worden gestreamd en afgespeeld op een server. De games kunnen optimaal bij de speler worden gespeeld, aangezien alle kracht zal worden opgevangen in een servercenter. Het is dan ook niet zo’n gek idee dat cloud gaming de fysieke hardware zal verslaan. Het kan zijn dat jij wel al eerder hebt gehoord van cloud gaming, alleen dan onder de naam ‘gamestreaming’. Er zijn al ontzettend veel bedrijven die zich focussen op cloud gaming, waaronder Amazon en Sony. Je kan het zelf al invullen, maar deze technologie zal ook de kwaliteit van gaming apps een flinke boost geven.

Stem- & gezichtsherkenning

Als jij een iPhone hebt dan zal je de technologie achter stem- en gezichtsherkenning vast al kennen. Je kan eenvoudig jouw smartphone ontgrendelen en de technologie is een stuk veiliger. Echter zijn ook de game developers geïnteresseerd in deze technologie. In de App Store en de Google Play Store kan jij nu al zogeheten ‘Face ID-game apps’ downloaden. Je hoeft niet langer meer jouw handen te gebruiken om de spelletjes te kunnen spelen. Het spel Nose Zone bied je de kans om vierkantjes kapot te schieten met de laser die uit jouw neus komt. Het klinkt vreemd, maar het is een spannende innovatieve ontwikkeling.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.