Acer introduceert vier nieuwe Chromebooks

Waaronder ’s werelds eerste 17-inch model

| Acer | 6 min | 27 mei 2021 19:19
Afbeelding: De Chromebook 314 | Copyright: Acer
  • De Acer Chromebook 317 (CB317-1H), ’s werelds eerste 17.3-inch Chromebook, is een krachtpatser op het gebied van multitasking en is uitgerust met een display met smalle rand en omhoog wijzende speakers voor versterking van de productiviteit en overweldigend entertainment
  • De bekroonde Acer Chromebook Spin 713 (CP713-3W) en Acer Chromebook Enterprise Spin (CP713-3W) zijn ’s werelds eerste Intel Evo platform-geverifieerde Chromebooks, nu verkrijgbaar met de nieuwste 11e generatie Intel® Core™ i7-processoren, twee Thunderbolt™ 4-poorten, en een VertiView 13,5-inch beeldscherm
  • De Acer Chromebook 514 (CB514-1H) en Acer Chromebook Enterprise 514 (CB514-1W) bieden een maximaal vermogen en een maximale prestatie met tot de 11e generatie Intel Core-processoren, een accu met een accuduur van 10 uur en een duurzaam ontwerp
  • De Acer Chromebook 314 (CB314-2H/T) biedt een prestatie voor alledaags werk in een compact ontwerp en een lange accuduur van 15 uur
Acer heeft vandaag vier nieuwe Chromebook-lijnen in een brede verscheidenheid aan vormen en ontwerpen aangekondigd, waaronder ’s werelds eerste 17-inch Chromebook, de Acer Chromebook 317. Deze zijn alle uitgerust met de nieuwste in-demand-technologie en functies die voldoen aan de behoeften van consumenten, studenten en zakelijke gebruikers.

“Sinds de introductie van Chromebooks 10 jaar geleden is Acer toonaangevend als het gaat om de innovatieve uitbreiding van vormfactors waarmee onze gebruikers worden gestimuleerd creatief te zijn, te leren, en nog veel meer andere dingen te doen,” zegt James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. “Vandaag hebben wij een nieuwe mijlpaal bereikt door de eerste Chromebook-leverancier te zijn die een model van 17,3 inch introduceert, de ideale grootte voor gebruikers die vanuit huis werken en leren.”

"Dankzij onze intensieve samenwerking met Acer betekent de nieuwe Acer Chromebook Spin 713 een belangrijke stap voor het Intel Evo-platform. Dit is de eerste Intel Evo-platform-gecertificeerde Chromebook, met Thunderbolt 4 en nieuwe prestaties, reactiesnelheid en batterijduur - we openen nieuwe mogelijkheden voor betere gaming, creatie en entertainmentervaringen waar onze klanten dol op zullen zijn", aldus Josh Newman, Intel Vice President en General Manager van Mobile Innovation, Client Computing Group.

Acer Chromebook 317: ’s werelds eerste 17.3-inch Chromebook voor meesters in multitasking

De nieuwe Acer Chromebook 317 (CB317-1H) biedt gebruikers alle werkruimte die zij nodig hebben om te kunnen profiteren van gestreamde content en om meer werk gedaan krijgen. Het grote Full HD 17.3-inch beeldscherm is uitgerust met een antireflectiecoating en heeft smalle randen, zodat de levendige visuele effecten naar voren en het midden worden gebracht. Plus het enorm grote beeldscherm en de optionele webcam zorgen voor een vloeiender verloop van videochats en conference calls voor medewerkers die hybride werken of studenten die studeren vanuit huis. Gebruikers die op zoek zijn naar een werkplek die nóg flexibeler is, kunnen kiezen voor een touchscreenmodel.

Het hoogwaardige toetsenbord (met optionele achtergrondverlichting) van Chromebook 317 en het grote touchpad heeft een numeriek toetsenblok die met 10 toetsen de invoer vereenvoudigt voor boekhoudfuncties, het invullen van formulieren en het werken met getallen. Het toetsenbord heeft aan de zijkant twee grote, omhoog wijzende speakers die gestreamde content tot leven brengen en muziek meer diepte geven.

Met de nieuwste Intel® Celeron®-processors en Intel® Wi-Fi 6 (Gig+) biedt de Chromebook 317 de prestatie en connectiviteit die nodig is voor studenten, bedrijven en thuisgebruikers. Daarnaast biedt de Chromebook een accuduur tot 10 uuri en heeft deze twee volledig functionele USB 3.2 Type-C-poorten, één aan elke zijde van de Chromebook, evenals andere poorten om ervoor te zorgen dat gebruikers apparaten en randapparatuur kunnen aansluiten voor streaming, snelle gegevensoverdracht, extra schermen en meer.

Acer Chromebook Spin 713 en Acer Chromebook Enterprise Spin 713: vernieuwd met 11e generatie Intel Core-processoren en Thunderbolt 4

De Acer Chromebook Spin 713 (CP713-3W) en Acer Chromebook Enterprise Spin 713, ’s werelds eerste Intel® Evo™ platform-geverifieerde Chromebooks, gebouwd op het bekroonde model van afgelopen jaar door gebruik te maken van de nieuwste 11e generatie Intel Core i7-processoren om een geavanceerde Chromebook-prestatie te leveren. Het vernieuwde model, alom bewonderd om zijn premium ontwerp dat een convertible, aluminium chassis combineert met duurzaamheid van militaire klasse (U.S. MIL-STD 810Hii,iii), is nu uitgerust met connectiviteit van wereldklasse via twee volledig functionele USB Type-C-poorten met Thunderbolt™ 4 voor gegevensoverdracht, vermogenslevering en het delen van video en audio naar externe beeldschermen. Daarnaast bieden de nieuwe Chromebooks nu de optie voor een vingerafdruklezer, zodat gebruikers comfortabeler kunnen inloggen.

De Chromebooks zijn uitgerust met een VertiView 13,5-inch beeldscherm (resolutie van 2256x1504) dat gebruikers 18% meer verticale schermruimte geeft, wat zich vertaalt in minder scrollen. Deze visuele kenmerken worden aangevuld met DTS® Audio en een ingebouwde slimme versterker voor geluid van hoge kwaliteit zonder ruis. Dit draagbare apparaat, 1,37 kg licht en 16,9 mm dun, kenmerkt zich door een convertible ontwerp dat gebruikers in staat de Chromebook in iedere gewenste stand te zetten, of dat nu de laptop-, tablet-, tent- of displaymodus is, of elke hoek daartussenin. Hybride werkenden die op meerdere locaties werken, zullen de snel oplaadbare accu waarderen die een accuduur van 10 uur biedti, of tot vier uur met een lading van 30 minuten.

Twee nieuwe 14-inch Chromebooks voldoen aan een brede verscheidenheid aan behoeften van gebruikers

Acer heeft vandaag ook twee nieuwe Chromebooks geïntroduceerd met 14-inch schermen, een populair formaat dat een balans biedt tussen draagbaarheid en productiviteit.

De Acer Chromebook 514 (CB514-1W/CB514-1WT) biedt een maximaal vermogen en maximale prestaties, evenals snel opstarten vanuit de slaapmodus met gebruik van 11e generatie Intel Core-processoren. Zowel studenten als thuisgebruikers en zakelijke gebruikers kunnen erop rekenen dat de laptop de hele dag meegaat: de snel oplaadbare accu van het apparaat biedt een accuduur tot 10 uuri.

De Chromebook wordt tevens geleverd met een reeks functionele kenmerken waaronder dubbele, volledig functionele USB Type-C-poorten met Thunderbolt™ 4, een toetsenbord met achtergrondverlichting en een optionele geïntegreerde vingerafdruklezer. Hij is uitgerust met een metalen klep en een gestroomlijnd, versterkt ontwerp dat is geverifieerd voor een duurzaamheid van militaire klasse MIL-STD 810Hiii. Het Corning® Gorilla® Glass touchpad biedt een soepele navigatie en duurzaamheid van het hoogste niveau met bestendigheid tegen vallen, trillingen en extreme omgevingsfactoren. De Chromebook is daarnaast uitgerust met Intel Wi-Fi 6 (Gig+).

De Acer Chromebook Enterprise 514 (CB514-1W/CB514-1WT), die vandaag ook is aangekondigd met dezelfde technische specificaties en hetzelfde ontwerp, is voorzien van het Chrome Enterprise-besturingssysteem voor grootschalig beheer en veilige implementatie. Met Chromebook Enterprise worden de geïntegreerde bedrijfsmogelijkheden van Chrome OS en Acer Chromebooks toegankelijk, zodat IT-afdelingen medewerkers die in de cloud werken, kunnen beveiligen, beheren en uitrusten.

De ultradraagbare Acer Chromebook 314 (CB314-2H/CB314-2HT) is ontworpen voor studenten die op zoek zijn naar een Chromebook voor klassen, projecten, en activiteiten onderweg. Het superdraagbare apparaat, dat slechts 1,5 kg weegt, biedt een hoge prestatie voor het dagelijkse werk met zijn MediaTek MT8183 octa-core-processor en een accuduur tot 15 uuri. Hij biedt overweldigende ervaringen met een Full HD IPSiv,v display tot 14 inch (1920x1080) met smalle randen van 7,3 mm, zodat het beeld levendiger en onweerstaanbaar wordt. Een touchscreenoptie vergemakkelijkt de navigatie nog verder, terwijl een volledig functionele USB TC-poort een boost geeft voor de connectiviteit.

Ondersteuning voor apps

Alle nieuwe Acer Chromebooks ondersteunen apps via Google Play en webapps, zodat gebruikers toegang hebben tot al hun favoriete apps voor productiviteit, creativiteit en meer.

Prijzen en beschikbaarheid

De Acer Chromebook 317 (CB317-1H) is vanaf juni in de Benelux verkrijgbaar vanaf €399.
De Acer Chromebook Spin 713 (CP713-3W) is vanaf juni in de Benelux verkrijgbaar vanaf €629.
De Acer Chromebook 514 (CB514-1W) is vanaf augustus in de Benelux verkrijgbaar vanaf €549.
De Acer Chromebook 314 (CB314-2H) is vanaf augustus in de Benelux verkrijgbaar vanaf €329.
  1. Tests uitgevoerd door Acer met behulp van Google Chrome OS power_LoadTest. De levensduur van de accu varieert en de maximale capaciteit van de accu neemt na verloop van tijd en afhankelijk van het gebruik geleidelijk af. Zie http://www.chromium.org/chromium-os/testing/power-testing voor de testgegevens.
  2. Door gekwalificeerde externe laboratoria aan de hand van bepaalde testprocedures volgens MIL-STD 810G (okt. 2008) getest op omgevingsfactoren, zoals hoge en lage temperaturen, luchtvochtigheid, trillingen, mechanische schokken bij valpartijen, regen, stof en zand.
  3. Zand- en stoftests zijn gebaseerd op MIL-STD 810F.
  4. Alle in dit document vermelde merken en productnamen bevatten handelsmerken van hun respectieve bedrijven en worden alleen gebruikt om de producten te benoemen of te beschrijven.
  5. De specificaties kunnen variëren per model en/of regio. De Chromebook 314 heeft vier beschikbare panelen, waaronder opties voor FHD en IPS.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Acer

Acer, opgericht in 1976, is nu een van ’s werelds top ICT bedrijven en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. Acer focust zich op de toekomst en op een wereld waarin hardware, software en services zullen samensmelten om nieuwe mogelijkheden te creëren voor consumenten en bedrijven. Van servicegeoriënteerde technologieën en Internet of Things tot gaming en virtual reality.
Meer over Acer

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.