GreenMo verenigt krachten met hofleverancier elektrische voertuigen Helmstadt

nternationale leasedienst GreenMo sorteert voor op supermarktbezorgingen

| GreenMo | 2 min | 28 mei 2021 9:46
Copyright: GreenMo
GreenMo Group, Europees marktleider op het gebied van elektrische bezorgvoertuigen, maakt vandaag bekend de overname van hofleverancier Helmstadt te hebben afgerond. De uitbreiding van GreenMo Group versterkt de Nederlandse marktpositie van het bedrijf zowel in de regio Noord-Holland als met de klanten van Helmstadt, zoals de gemeenten Amsterdam en Utrecht, de Nationale Politie en PostNL.

GreenMo Group, actief in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Oostenrijk, kondigt vandaag aan de overname van Helmstadt te hebben afgerond. Het familiebedrijf Helmstadt, dat in 1894 is opgericht, levert en onderhoudt bijna 2.500 voertuigen voor klanten als Defensie, de gemeenten Amsterdam, Utrecht, IJsselstein en Haarlem, de Nationale Politie, Unilever, PostNL en de top zes leasemaatschappijen. Ruim 90 procent van de voertuigen is elektrisch. Het bedrijf is al 26 jaar Hofleverancier bij Koninklijke Beschikking en leverde de eerste elektrische voertuigen al in de jaren ’60.

Leasevoertuigen voor pakket- en boodschappenbezorging

GreenMo, dat ruim 30.000 elektrische voertuigen in onderhoud heeft bij klanten als Just Eat Takeaway (Thuisbezorgd.nl), Domino’s en De Beren, versterkt met de overname niet alleen de marktpositie in Nederland, ook sorteert het bedrijf voor op de lease van voertuigen voor pakket- en boodschappenbezorging. Helmstadt is leverancier van zogeheten Lightweight Electric Vehicles (LEV’s), het soort bezorgvoertuig dat onder andere ook door online supermarkten zoals Crisp en Picnic wordt gebruikt.

Doeke Boersma, CEO van GreenMo Group, over de samenwerking: “Met 126 jaar ervaring brengt Helmstadt belangrijke kennis aan de tafel. Het ervaren team en de kwalitatieve voertuigen zijn een aanwinst voor GreenMo, net als het noemenswaardige klantbestand dat het bedrijf heeft weten op te bouwen. Bovendien heeft Helmstadt een belangrijke geografische marktpositie in Nederland voor GreenMo.”

“In 126 jaar zijn wij gegroeid van ambachtsbedrijf in tweewielers naar techbedrijf in gemotoriseerd transport. Maar altijd met service en kwaliteit hoog in het vaandel. En met GreenMo als partner zullen we dat, voor de hele Group, met ons team door blijven zetten,” zegt Michael Mica, directeur van Helmstadt.

Michael Mica zal zich binnen GreenMo Group richten op business development vanuit de huidige Helmstadt vestiging in Amsterdam. De vestiging vormt, na het hoofdkantoor in Waardenburg, de tweede uitvalsbasis voor GreenMo en zal de voertuigen in de regio Noord-Holland blijven servicen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over GreenMo
GreenMo Group, opgericht in 2013, is marktleider in de verhuur van elektrische voertuigen, waaronder scooters, bakscooters, bestelwagens en fietsen. GreenMo Group is actief in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Oostenrijk en richt zich met name op last mile delivery van maaltijd- en postbezorging.

GreenMo Rent’s full-service verhuurconcept bestaat uit een productaanbod van hoogwaardige voertuigen, mobiliteitsgarantie, preventief periodiek onderhoud en een all-risk verzekering.
Meer over GreenMo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.