Starschema maakt wereldwijde vaccinatiedata toegankelijk met hulp van Snowflake

Real-time delen en analyseren van COVID-19-vaccinatiedata

| Snowflake | 2 min | 28 mei 2021 10:59
Afbeelding: Wereldwijd vaccinatie overzicht | Copyright: Snowflake
Data- en technologiespecialist Starschema maakt het real-time delen en analyseren van COVID-19-vaccinatiedata mogelijk. Met hulp van Snowflake Data Marketplace zorgt Starschema dat private en publieke stakeholders op een makkelijke manier toegang krijgen tot vaccinatiedata om deze te analyseren en integreren. Hierdoor kan de voortgang van vaccinatiecampagnes op wereldwijd én lokaal niveau worden gemeten.

De vaccinatiedata zijn vrij toegankelijk via een interactieve website, waarbij ook op Nederland ingezoomd kan worden. Deze pagina met wereldwijde vaccinatiedata vind je hier.

"Het is indrukwekkend wat data kan doen in een crisis, zeker rondom de COVID-19-crisis. Mogelijk is dit de grootste vaccincatiecampagne ooit en de data stellen ons in staat om bijna real-time en op gedetailleerd niveau te zien welke gebieden bijvoorbeeld het hardst getroffen zijn, waar te weinig vaccins beschikbaar zijn en welke gebieden specifieke hulp nodig hebben," aldus Chris von Csefalvay, VP Special Projects bij Starschema. "Ons doel is om eenvoudig kwalitatieve en granulaire data te delen. Snowflake helpt ons dit doel te bereiken met de kracht van de Data Marketplace en technologie."

De vaccinatiedatasets die door Starschema zijn verzameld in Snowflake Data Marketplace zijn een aanvulling op data met betrekking tot COVID-19 die vorig jaar al gratis werd gedeeld door Starschema via Snowflake, zodat autoriteiten de evolutie van de pandemie konden volgen.

Om deze datasets te bouwen, aggregeert, normaliseert en integreert Starschema data uit vele bronnen, waaronder Our World in Data, JHU, ziekenhuizen, apothekers en de WHO via de Data Cloud en deelt deze vervolgens via de Data Marketplace. De datasets zijn makkelijk toegankelijk via Snowflake Data Marketplace en SQL queries. Je kunt ook je eigen interface bouwen via een combinatie van Snowflake Tableau, Grafana en Kubernetes.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Snowflake
De missie van Snowflake is om elke organisatie datagestuurd te laten zijn. Ons cloud dataplatform maakt dat mogelijk door onmiddellijke elasticiteit, veilige gegevensuitwisseling en prijs per seconde te leveren, over meerdere clouds. Snowflake combineert de kracht van datawarehousing, de flexibiliteit van big data-platforms en de elasticiteit van de cloud tegen een fractie van de kosten van traditionele oplossingen.
Snowflake Inc. All rights reserved.  Snowflake, the Snowflake logo, and all other Snowflake product, feature and service names mentioned herein are registered trademarks or trademarks of Snowflake Inc. in the United States and other countries.  All other brand names or logos mentioned or used herein are for identification purposes only and may be the trademarks of their respective holder(s).  Snowflake may not be associated with, or be sponsored or endorsed by, any such holder(s).
Meer over Snowflake
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.