BrainCreators stelt zeven nieuwe ‘Brains’ aan

Uitbreiding van het team past binnen strategie van transformatie naar een SaaS product organisatie

| BrainCreators | 3 min | 31 mei 2021 13:16
Gewaardeerd
Afbeelding: Groepsfoto nieuwe aanstellingen BrainCreators | Copyright: BrainCreators
BrainCreators, de specialist in digitale inspecteurs, kondigt vandaag aan dat het zeven nieuwe medewerkers heeft aangesteld. De uitbreiding van het team past binnen de strategie van BrainCreators dat recent een transformatie onderging van een consultancy- naar een SaaS product organisatie. Daarnaast maakt BrainCreators een sterke (internationale) groei door waardoor er op iedere afdeling behoefte is aan extra brains.

De zeven nieuwe medewerkers zullen zich voornamelijk bezighouden met Machine Learning, Deep Learning, software ontwikkeling, sales, marketing en design. Als onderdeel van het BrainCreators team zullen zij werken aan het ontwikkelen en realiseren van nieuwe intelligente digitale inspecteurs. BrainCreators stelt een aantal van haar nieuwe medewerkers graag voor:

Mark Romme (25 jaar) is onlangs bij BrainCreators gestart als Machine Learning Engineer. Voorheen werkte hij als Deep Learning Engineer bij softwarebedrijf DuckDuckGoose. Als Machine Learning Engineer zal Mark zorg dragen voor het automatiseren van de beschikbare Machine Learning pipelines, zodat alle intelligente digitale inspecteurs de beste prestaties leveren.

Mark Romme: “Ik kijk er erg naar uit om bij BrainCreators aan de slag te gaan. Het is een bedrijf met enorm veel expertise op het gebied van Machine Learning. Daarnaast had ik meteen het gevoel dat de sfeer en de toekomstvisie van het bedrijf heel goed passen bij wat ik nastreef.”

Roos Janssen (25 jaar) is gestart als Pre-Sales Consultant en werkte voorheen als stagiair bij BrainCreators. Binnen deze rol gaat Roos zich bezighouden met de verdere uitrol van de intelligente digitale inspecteurs, geeft ze advies aan nieuwe klanten en werkt ze nauw samen met het product team. Voorafgaand aan deze functie heeft ze een Master Industrial Engineering behaald, waar de focus ligt op het verbinden van mensen en informatie uit technische business disciplines halen.

“Mijn interesse voor AI bracht me tot een afstudeerproject bij BrainCreators, waar ik in korte tijd veel heb kunnen leren. De functie spreekt mij vooral aan omdat het veel verschillende disciplines combineert, doordat onze inspectors in verschillende industrieën ingezet worden,” aldus Roos Janssen. “BrainCreators bestaat uit een hechte groep mensen met veel passie voor hun vak, waardoor ik me meteen thuis voelde en die me ook direct in staat stelde om zelfstandig met klanten aan de slag te gaan.”

BrainCreators heeft Lucas Beerekamp (40 jaar) aangesteld als Knowledge Transfer Lead. Binnen deze rol is Lucas verantwoordelijk voor het overdragen van domeinkennis naar de intelligente digitale inspecteurs van BrainCreators. Dit omvat zowel het beheren van data en kennis als het ontwikkelen van oplossingen voor snellere kennisoverdracht. Voorafgaand aan deze functie deed Lucas onderzoek bij BrainCreators en gaf hij als freelancer les in toegepaste filosofie.

“Om een machine te trainen is domeinkennis cruciaal. Domeinexperts hebben door de jaren heen onschatbaar veel kennis en kunde opgedaan en deze kennis willen bedrijven graag behouden. Door deze kennis en kunde over te dragen op een machine kan het repetitieve deel van de werkzaamheden worden geautomatiseerd,“ aldus Lucas Beerekamp. “De overdracht van domeinkennis vraagt om een doordachte aanpak en de combinatie van verschillende disciplines. Mijn ervaringen als docent, filosoof en programmeur komen bij BrainCreators op een leuke en uitdagende manier samen.”

Daarnaast zullen Eli de Smet (30 jaar) en Micha de Groot (26 jaar) aan de slag gaan als Junior Deep Learning Researcher en Junior Research Machine Learning Engineer. Bas ten Dam (47 jaar) en Sjoukje Lugtmeier (47 jaar) gaan aan de slag op de marketing en communicatie afdeling als Creative Director en Management & Marketing Executive.

“Wij blijven groeien en kijken er enorm naar uit om met deze mooie mix van verschillende achtergronden aan de slag te gaan. Samen met deze nieuwe collega´s kunnen wij nog meer waarde voor onze klanten bieden en onze intelligente digitale inspecteurs nog beter maken,” aldus Jasper Wognum, medeoprichter en CEO van BrainCreators. “Momenteel hebben wij nog meer vacatures open staan op het gebied van development, product management en UX design.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BrainCreators
BrainCreators is in 2016 opgericht door drie ondernemers die elkaar in de jaren 90 hebben leren kennen via de opleiding Artificial Intelligence aan de Universiteit van Amsterdam. BrainCreators wil met intelligente automatisering de kwaliteit van het leven verbeteren door repeterende handelingen te automatiseren. Dankzij haar BrainMatter platform kunnen organisaties snel digitale inspecteurs ontwikkelen, die direct als digitale dienst inzetbaar zijn in de fysieke wereld.
Meer over BrainCreators
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.