‘s Werelds toonaangevende geodata-specialist Fugro tekent contract met IFS voor wereldwijde oplossing voor financieel- en projectbeheer

IFS-software biedt 9000 Fugro-medewerkers cloudgebaseerde mogelijkheden voor wereldwijde financiën, boekhouding, projectbeheer en inkoop

| IFS | 2 min | 1 juni 2021 10:15
Copyright: Fugro
Geodata-specialist Fugro is bezig met een transformatieproces om medewerkers, processen en bedrijfsgegevens te verenigen met één enterprise resource planning (ERP)-softwareoplossing van IFS.

Met 9000 medewerkers in 61 landen verzamelt en analyseert Fugro informatie over de aarde en de constructies die erop gebouwd worden. De geodata-specialist helpt zijn klanten bij het bepalen van de optimale locatie voor het veilig, kostenefficiënt en duurzaam ontwerpen en bouwen van infrastructuur en gebouwen. Dit gebeurt door het verzamelen, analyseren en adviseren op het gebied van geodata voor klanten in sectoren als offshore en land-based energie, duurzame energie, infrastructuur en maritieme techniek.

De investering in IFS maakt deel uit van een organisatiebreed initiatief dat erop gericht is medewerkers samen te brengen in één manier van samenwerken op basis van een gecentraliseerd technologisch framework. Zonder een centraal systeem en toegang tot één versie van de bedrijfsinformatie stond Fugro voor de uitdaging om op een efficiënte en gezamenlijke manier te werken. Dit moest gepaard gaan met gemeenschappelijke processen en effectieve zakelijke en financiële rapportering.

Om de bedrijfseenheden één digitaal thuis te bieden, koos het bedrijf voor een flexibele oplossing die de projectgebaseerde activiteiten kon ondersteunen. Daarnaast kon het een tijdige en nauwkeurige rapportage in één volledig geïntegreerde oplossing realiseren. De cloudgebaseerde IFS-oplossing ondersteunt bedrijfskritische processen, waaronder financieel beheer, project- en bedrijfsbeheer, projectadministratie en inkoop. Wanneer het systeem volledig is geïmplementeerd, zal het in zo'n veertig landen wereldwijd worden gebruikt.

"Bedrijven zoals wij, die onze klanten ondersteunen bij het beheer van hun complexe projectlevenscycli, zijn vaak gedwongen om afzonderlijke softwareproducten te gebruiken voor het beheer van verschillende fasen van het project. Hierdoor ontstaan er meerdere verbroken verbindingen tussen gegevens, mensen en tijd", aldus Mark Heine, Chief Executive Officer bij Fugro. "De IFS-oplossing zal onze projectgeoriënteerde processen standaardiseren en harmoniseren in één gebruiksvriendelijk ERP-platform. Als al onze mensen toegang hebben tot dezelfde gegevens en op dezelfde manier werken, zal dat sneller en prettiger zijn voor onze teams. We kijken uit naar de samenwerking met IFS om de volgende fase in te luiden van de zakelijke transformatie van ons bedrijf."

Frank Beerlage, Managing Director van IFS Benelux, voegt hieraan toe: "Projectgebaseerde dienstverleners zoals Fugro hebben bedrijfstechnologie nodig die kan worden aangepast en flexibel kan worden ingezet wanneer de activiteiten en omstandigheden daarom vragen. We zijn succesvol in de ontwikkeling van tools voor bedrijven in enkele van 's werelds meest veeleisende omgevingen, zowel offshore als onshore. Fugro is een gerespecteerd merk op het gebied van projectgebaseerde diensten en we verheugen ons om met hen samen te werken om nieuwe standaarden voor efficiëntie en waarde te creëren".

De oplossing zal worden geïmplementeerd in samenwerking met BearingPoint, een management- en technologieconsultant en Platinum-level IFS-partner.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
IFSERP
Over IFS
IFS™ ontwikkelt en levert wereldwijd enterprise-software voor klanten die goederen produceren en distribueren, assets onderhouden en servicegerichte activiteiten beheren. De branche-expertise van onze mensen en oplossingen in combinatie met de inzet voor onze klanten, maken IFS een erkend leider en de meest aanbevolen leverancier in onze sector.
Meer over IFS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.