Collibra lanceert Data Lineage, een geautomatiseerde Data Lifecycle Mapping functie

Met Collibra Lineage brengen bedrijven de volledige datastroom in kaart voor realtime business inzicht

| Collibra | 2 min | 28 januari 2020 10:05
Copyright: Collibra
Collibra, de Data intelligence Company, lanceert Collibra Lineage. Deze Data Lifecycle Mapping applicatie geeft organisaties inzicht in waar hun data vandaan komt en hoe het binnen de organisatie wordt gebruikt en opgeslagen. De integratie met SQLdep, leverancier voor geautomatiseerde lineage die in juli 2019 door Collibra is overgenomen, is onderdeel van deze lancering.

Door automatisch relaties tussen gegevenspunten in kaart te brengen, laat Collibra Lineage zien hoe en van waaruit datasets worden opgebouwd, samengesteld, opgeslagen en gebruikt. Met Collibra Lineage wordt een compleet end-to-end beeld van de beschikbare data gegeven (lineage visualization). Collibra Lineage geeft grote organisaties de mogelijkheid om de totale context van hun data te begrijpen en de meest betrouwbare data te gebruiken als basis om zakelijke beslissingen te nemen.

“Data discovery en het in kaart brengen van relaties tussen datasets is essentieel voor de Data Intelligence journey,” zegt Jim Cushman, Chief Product Officer voor Collibra. “Met Collibra Lineage kunnen data citizens erop vertrouwen dat de data nauwkeurig is, waardoor zij beter kunnen samenwerken en innoveren met hun data.”

Collibra Lineage biedt native lineage voor zowel de zakelijke als technische gebruiker, met een geïntegreerd, enterprise-breed platform. Nu kunnen data citizens de business glossary, de business processen en de end-to-end technical lineage in één oogopslag zien, waardoor ze snel actie kunnen nemen waar nodig.

"Met SQLdep is lineage mapping nog maar een kwestie van minuten. Voorheen gebeurde dit handmatig en kostte het ons team veel tijd om het te begrijpen en te documenteren. Het heeft ons geholpen grote stappen te maken naar een transparant inzicht en de governance van hoe strategische data binnen Zions wordt gemanaged," aldus Robert Gerber, SVP en Data Governance Manager voor Zions Bancorporation. "Met Collibra Lineage kijken we uit naar de extra positieve impact op datakwaliteit door de integratie van SQLdep.”

Met Collibra Lineage besparen organisaties tijd en middelen door de geautomatiseerde technische organisatie van data uit verschillende bronnen, via de creatie van een interactieve data lineage map. Nieuwe functies zijn onder andere: business vriendelijke visualisatie, indirecte lineage, lineage vergelijkingen, intelligente faceting en filtering, inline context van transformatiecode, en eenvoudige export van lineage diagrammen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Collibra
Collibra is het bedrijf voor Data Intelligence . We versnellen vertrouwde bedrijfsresultaten door de juiste gegevens, inzichten en algoritmen te verbinden met alle Data Citizens. Ons cloudgebaseerd platform verbindt IT en het bedrijf om een ??datagestuurde cultuur voor de digitale onderneming op te bouwen. Wereldwijde organisaties kiezen Collibra om de waarde van hun gegevens te ontgrendelen en er een strategisch, concurrerend bedrijfsmiddel van te maken.
Meer over Collibra
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.