De overname van PARK NOW Group door EasyPark Group is nu rond

PARK NOW Group vanaf 1 juni 2021 onderdeel EasyPark Group

| EasyPark | 3 min | 01 juni 2021 14:12
Afbeelding: Johan Birgersson, CEO bij EasyPark Group | Copyright: EasyPark
De autoriteiten hebben hun goedkeuring aangekondigd voor de overname van de wereldwijde dienstverlener voor digitale parking diensten PARK NOW Group door EasyPark Group. De EasyPark Group kondigde vandaag aan dat de transactie rond is en dat PARK NOW Group vanaf 1 juni 2021 deel zal uitmaken van EasyPark Group.

Op 9 maart kondigde EasyPark Group zijn intentie aan om de wereldwijde dienstverlener voor digitale parking diensten PARK NOW Group over te nemen. De overname werd nu onvoorwaardelijk goedgekeurd door de relevante antitrust autoriteiten en alle activa en passiva zijn overgedragen van de aandeelhouders van BMW Group en Daimler Mobility AG aan EasyPark Group.

De overname stelt EasyPark Group in staat om verder te groeien en een wereldwijde pionier te worden in digitale parking diensten, het laden van elektrische voertuigen en mobiliteitsdiensten. De twee bedrijven zijn perfect gepositioneerd met een bijkomende marktdekking in Noord-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, het VK (inclusief Engeland, Schotland, Noord-Ierland en Wales) en de rest van Europa. Met een groeiend netwerk van momenteel 3.200 steden wereldwijd.

Na het afronden van de overname geeft Jörg Reimann, huidig CEO van PARK NOW Group de fakkel door aan Johan Birgersson, CEO van EasyPark Group, die CEO wordt van de uitgebreide Group.

Dit is een historische mijlpaal in de sector, en we zijn zeer enthousiast om aan deze reis te beginnen. Ik ben vooral trots dat ik deze sterke organisatie met getalenteerde werknemers mag leiden. Dankzij onze wereldwijde dekking en schaal, en onze geïntegreerde portfolio, zullen we steden leefbaarder kunnen maken met de
ontwikkeling van nieuwe, slimme en geïntegreerde digitale diensten, zegt Johan Birgersson, CEO van EasyPark Group.

We zijn verheugd met de samensmelting van twee succesvolle bedrijven tot een pionier in de sector van digitale parking diensten. PARK NOW Group en EasyPark vormen een perfecte match en zullen een aantrekkelijk en innovatief aanbod bieden aan klanten wereldwijd, zegt Stephan Unger, lid van de Raad van Bestuur van Daimler Mobility voor Finance, Controlling, Risk Management en Digital Mobility Solutions.

PARK NOW Group is in geweldige handen om in de toekomst nog meer succes te halen. De overname zal de activiteiten verbeteren ten gunste van de klanten en innovatie. Samen zullen EasyPark Group en PARK NOW Group een ruim aanbod van digitale parking diensten kunnen aanbieden, waardoor ze goed gepositioneerd zijn in een steeds meer geïntegreerde wereld, zegt Rainer Feurer, Senior Vice President of Corporate Investments bij BMW Group.

De integratie van de twee bedrijven vindt plaats in diverse stappen wat betreft commerciële aanbiedingen, interne organisatie en werkmethodes.

We beginnen nu aan de ontdekkings- en integratiefase waaruit we zeker lessen zullen leren over de kracht, de kennis en de spirit van zowel PARK NOW Group en EasyPark Group om aan ons toekomstig succes te bouwen. Samen hebben we een geweldig potentieel, en als verenigd bedrijf zullen we nog meer waarde kunnen bieden aan automobilisten, bedrijven, steden en parking operators wereldwijd, zegt Johan Birgersson.

De partijen zijn overeengekomen dat ze de voorwaarden van de transactie niet zullen bekendmaken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over EasyPark
EasyPark is een toonaangevend, snel groeiend techbedrijf in parkeeroplossingen dat automobilisten helpt een parkeerplaats te vinden, parkeermogelijkheden te managen en hun elektrisch voertuig op te laden. Onze unieke en hypermoderne technologie helpt ook bedrijven, steden, parking operators en vastgoedeigenaren met de administratie, de planning en het datagedreven management. Met elke parkeerplek maken we het leven in de stad beter.
Meer over EasyPark
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.