Dematic automatiseert distributiecentrum in Noord-Italië voor Kering

50% doorlooptijdverkorting door een hogere leveringssnelheid

| Dematic | 2 min | 02 juni 2021 9:30
Gewaardeerd
Afbeelding: Dematic heeft het distributiecentrum van de wereldwijde luxegroep Kering S.A. in Trecate, Italië, volledig geautomatiseerd met onder andere een palletreksysteem met 50.000 opslaglocaties | Copyright: Kering
 • Logistieke hub van ruim 162.000 m2
 • 50% doorlooptijdverkorting door een hogere leveringssnelheid
 • Automatisering wordt aangestuurd door Dematic iQ-software
Dematic maakt bekend dat het geautomatiseerde distributiecentrum in Trecate (NO) Italië voor de wereldwijde luxegroep Kering bijna is voltooid. Dit project is ontwikkeld via een constante uitwisseling van informatie, toewijding en intensieve samenwerking om een duurzaam partnerschap op te bouwen en het beste resultaat te bereiken. Het eerste deel van de nieuwbouw wordt al sinds maart 2020 gebruikt en het tweede deel (ruim 100.000 vierkante meter) staat gepland voor het einde van het tweede kwartaal van 2021.

De nieuwe wereldwijde logistieke hub van Kering is in een recordtijd gebouwd en heeft een oppervlakte van ruim 162.000 vierkante meter (vergelijkbaar met 20 rugbyvelden). Het beschikt over automatiseringstechnologie die schaalbaarheid, innovatieve duurzaamheid en functies voor het welzijn van de werknemers biedt.

Het distributiecentrum van Kering wordt aangestuurd door Dematic’s iQ-software en gaat voldoen aan de vraag van regionale magazijnen, winkels, groothandels en e-commerce wereldwijd. Het vergroot de capaciteit voor leveringen (tot 80 miljoen stuks per jaar) en opslag (tot 20 miljoen stuks) significant. Verder helpt automatisering de doorlooptijden met 50% te verkorten door de snelheid van leveringen te verhogen en de samenwerking tussen alle merken te verbeteren.

Het project heeft twee Go-Lives (in 2021) met definitieve oplevering in juli 2022, voor een totaal aantal van ongeveer 900 werknemers.

"We zijn er trots op een waardevolle partner te zijn in dit project", zegt Marco Parini, directeur Solution Development Zuid-Europa bij Dematic. "We kijken ernaar uit met Kering samen te werken om hen te helpen aan de huidige vraag te voldoen en verder te bouwen aan toekomstig succes."

De ontwikkeling van het automatiseringssysteem binnen amper 12 maanden is mogelijk gemaakt door de wereldwijde resources van Dematic. Het bedrijf heeft voor dit project internationale teams ingezet en nauw samengewerkt met Metis Consulting en XPO Logistics. De nieuwe wereldwijde logistieke hub omvat:
 • Opslaglocatie van 600.000 Dematic Multishuttle®
 • Dematic Pouch-systeem met 3 modules
 • Dematic Multishuttle Flex met 6 gangen
 • Dematic crossbelt-sorteermachine
 • 10 kilometer aan transportbanden
 • Een palletstelling voor 50.000 locaties
 • Ruim 350 werkstations voor operators
 • Aansturing door Dematic iQ-software

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Dematic

De Dematic Group is een toonaangevende leverancier van automatiseringstechnologie, software en diensten voor de optimalisatie van de supply chain. Dematic, met hoofdzetel in het Amerikaanse Atlanta, Georgia, behoort tot de KION Group - een wereldleider in vorkheftruck- en magazijntechnologie en daarmee gerelateerde dienstverlening voor supply chain. Met haar logistieke oplossingen optimaliseert de KION Group in meer dan 100 landen goederen- en datastromen in fabrieken, magazijnen en distributiecentra. De groep is de grootste fabrikant van heftrucks in Europa en de wereldwijde nummer twee. Dematic is een van de belangrijkste leveranciers van logistieke automatiseringstechnologie wereldwijd.
Meer over Dematic

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.