Stone Group breidt dienst voor IT-afvalverwerking uit naar Nederland

Samenwerking met Ingram Micro vormt start voor duurzame verwijdering van ongewenste IT-activa bij bedrijven in meerdere Europese landen

| Stone | 3 min | 02 juni 2021 10:47
Copyright: Stone
De Britse circulaire IT-leverancier Stone Group breidt uit naar het Europese vasteland, en biedt zijn IT-afvalverwerkingsdienst aan in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje in samenwerking met supply chain management specialist Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services.

Via de Stone 360-app kunnen organisaties een afspraak inplannen voor de inzameling van hun afgeschreven IT-apparatuur, zodat deze veilig en duurzaam kan worden gerecycled. Gebruikers van de app ontvangen een vergoeding voor het inleveren van hun oude IT-middelen, die ze kunnen verzilveren, of vanaf dit najaar omzetten in kortingen bij de aanschaf van nieuwe en gerenoveerde (refurbished) IT-apparaten.

Stone Europe haalt ongewenste IT-apparaten op bij bedrijven of onderwijsinstellingen en brengt ze naar de ITAD (IT Asset Disposition) ofwel IT-recycling centra van Ingram Micro. Deze zijn aanwezig in elk van de vier landen. De gegevens van laptops, desktops, monitoren, printers, servers of andere randapparatuur worden allemaal veilig gewist door een bekwaam team van technici en vervolgens worden alle items die een tweede leven kunnen krijgen, opgeknapt en verkocht. De items die niet kunnen worden doorverkocht, worden ontmanteld tot alleen de losse onderdelen nog over zijn en daarna duurzaam gerecycled.

E-afval blijft een enorme uitdaging over de hele wereld en Stone Europe zet zich in om ervoor te zorgen dat er geen afval naar de stortplaats wordt gestuurd. De recyclingprocessen voor e-waste lopen uiteen in Europa. Uit cijfers van 2017 blijkt dat Nederland 42,1 procent heeft gerecycled, terwijl Frankrijk 36,6 procent wist te recyclen.

Tim Westbrook, directeur Stone Group: "Sinds de lancering van de Stone 360-app in het VK zijn we erin geslaagd om te voorkomen dat meer dan 150.000 kapotte of overbodige IT-items op de vuilnisbelt belanden. We zijn een van de weinige IT-resellers die volledige verantwoordelijkheid neemt door te investeren in onze eigen ITAD-faciliteit en de app om het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken om hun ongewenste IT veilig en duurzaam af te voeren.”

Voor de uitbreiding is Stone Group Europe opgericht om andere gebieden te helpen hun e-afval effectiever te beheren en organisaties een eenvoudige, veilige en duurzame oplossing te bieden om hun ongewenste IT uit handen te nemen.

Westbrook: "Ingram Micro was de perfecte partner voor ons in deze gebieden, omdat ze onze passie delen om verantwoordelijkheid te nemen voor de items die we aan onze klanten verkopen en stappen te ondernemen om de enorme e-afvalcrisis in de wereld aan te pakken. Ze hebben uitstekende ITAD-faciliteiten in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje en uiteindelijk hopen we onze diensten uit te breiden naar meer landen in Europa."

Todd Zegers, vicepresident global ITAD en Reverse Logistics, Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services: "Deze samenwerking helpt veel organisaties in heel Europa de vruchten te plukken van de Stone 360-app, en biedt een eenvoudige inzameling van oude IT-apparaten te regelen, vermindert hun impact op e-waste en helpt hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken door verantwoord hergebruik en recycling van hun IT-middelen."

Naast het leveren van ITAD-diensten, is Stone Europe ook van plan om de verkoop van nieuwe IT-oplossingen uit te breiden naar klanten in deze gebieden, waardoor ze een volledige, duurzame, 360-graden benadering van IT krijgen, van de eerste IT-aankoop tot het einde van de levensduur.

De Stone 360-app is te downloaden in de Android- en Apple Store en is vertaald in het Nederlands, Frans, Duits en Spaans.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Stone

Stone, opgericht in 1991, is een leverancier van ICT-oplossingen voor organisaties uit de Britse openbare en privésector van elke omvang. Haar missie is het verbeteren van het onderwijs, de gezondheid en de levenskwaliteit van mensen in het Verenigd Koninkrijk door middel van technologische diensten. Door eigenaar te worden van de technologie van haar klanten, stelt Stone organisaties in staat zich te concentreren op waar ze goed in zijn – of dat nu de zorg is voor de burgers van vandaag of morgen.

Stone moedigt elk individu waarmee ze werken aan om de grenzen te verleggen en nieuwe dingen te proberen; terwijl het duurzaam is in de manier waarop dingen worden gedaan. Alle klanten, of het nu gaat om een ICT-coördinator van een basisschool of de IT-directeur van een gemeente, profiteren van hetzelfde niveau van toegewijde service. Dit serviceniveau zal nu worden uitgebreid naar de consumentenmarkt, versterkt door de recente toevoeging van zijn DinoPC-divisie.
Meer over Stone

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.