1 Miljard dollar voor Celonis in laatste investeringsronde

Investeringen helpen bedrijf aan groeiende vraag naar execution management te voldoen

| Celonis | 3 min | 02 juni 2021 12:30
Copyright: Micheile Henderson op Unsplash
Celonis ontvangt 1 miljard dollar in Serie D-financiering, omgerekend meer dan 800 miljoen euro. Dat maakt de wereldwijd leider in execution management vandaag bekend. Door deze investering stijgt de waarde van het bedrijf naar meer dan 11 miljard dollar.

Deze Serie D-financiering volgt eerdere investeringsrondes op. Tijdens de eerste investeringsronde (Serie A) in juni 2016 haalde Celonis 27,5 miljoen dollar op. Voor Serie B, twee jaar later, was dat 50 miljoen dollar. De voorlaatste ronde, Serie C, in november 2019 leverde 290 miljoen dollar aan investeringen op.

Investeringsronde Serie D komt slechts zes maanden na de launch van Celonis’ baanbrekende nieuwe product, het Execution Management System (EMS). Het EMS stelt bedrijven in staat hun organisatie op een nieuwe, volledig op data en intelligentie gebaseerde manier te runnen. Het nieuwe systeem kaart fundamentele tekortkomingen binnen de organisatie aan door naar verschillende losse, mogelijk verouderde, transactiesystemen in de organisatie te kijken.

Nieuwe Celonis-investeerders Durable Capital Partners LP en T. Rowe Price Associates leidden deze investeringsronde. Ook Franklin Templeton, Splunk Ventures en een nieuwe groep losse investeerders deden mee, net als een groep die al eerder in Celonis investeerde.

Henry Ellenbogen, de Managing Partner en Chief Investment Officer van Durable Capital Partners: "Celonis zit op een unieke manier in het midden van een van de grootste technologische trends van onze tijd; het moderniseren van bedrijven met behulp van data en intelligentie. Celonis is een zeldzaam juweeltje dat een enorm marktpotentieel heeft om een nieuwe en moderne manier te creëren om je bedrijf te runnen."

Alex Rinke, co-CEO en medeoprichter van Celonis: “Groeiende organisaties hebben de neiging inefficiënter te worden in hun processen. Medewerkers voelen dat, klanten voelen dat, en uiteindelijk leidt het tot significante verliezen en substantiële impact op de omgeving. De opkomst van execution management laat zien dat organisaties de manier waarop zij werken opnieuw bekijken. De software die dat mogelijk maakt zorgt voor de grootste verschuiving in de branche sinds de uitvinding van cloud computing.”

Carsten Thoma, medeoprichter van Hybris en bestuurslid bij Celonis: “Goede uitvoering van processen is wat de leiders onderscheidt van hen die achterlopen. Je kunt een bedrijf niet transformeren zonder de processen onder de loep te nemen die de bedrijfsvoering van dag tot dag vormen. De processen die niet voldoen moet je herstellen. Daarom bekleedt Celonis zo’n unieke positie: het bedrijft leidt de execution management branche, wereldwijd.”

Celonis was tien jaar geleden een pionier op het gebied van process mining toen het voor het eerst de mogelijkheid ontwikkelde om automatisch procesproblemen inzichtelijk te maken. Vandaag de dag maakt Celonis gebruik van deze basis om pionierswerk te verrichten in de execution management-sector en om bedrijfsprocessen te veranderen. Celonis groeit jaar na jaar met driedubbele cijfers. Duizenden organisaties maken gebruik van Celonis’ oplossingen, waaronder Fortune 500-bedrijven zoals Danaher, Dell, Kimberly-Clark, L'Oréal, en Pfizer. Celonis heeft wereldwijd meer dan 1.300 werknemers en heeft zijn hoofdkantoren in New York en München.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Celonis

Celonis is een softwarebedrijf dat de Intelligent Business Cloud aanbiedt, een oplossing gebaseerd op process mining-technologie. Als marktleider in process mining, helpt Celonis bedrijven snel inzicht te krijgen in operationele processtromen voor het optimaliseren van hun bedrijfstransformatie. Dit resulteert in besparingen en tegelijkertijd zorgt het voor een hogere klanttevredenheid.
Meer over Celonis

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.