GO Sharing start in Düsseldorf en Keulen

Nederlandse scale-up met 1.000 elektrische deelscooters naar Duitsland

| GO Sharing | 2 min | 2 juni 2021 12:38
Copyright: GO Sharing
GO Sharing start aankomend weekend in Düsseldorf. De Nederlandse scale-up in elektrisch deelvervoer begint daar met 400 groene deelscooters. Het is de tweede Duitse stad, naast Saarbrücken, waar GO Sharing haar diensten aan gaat bieden. Half juni zal GO Sharing ook in Keulen van start gaan. Volgens CEO Pouwels “slechts het begin van een reeks van Duitse introducties”.

Düsseldorf en Keulen zijn tweede en derde in een reeks van Duitse steden waar GO Sharing zijn duurzame deeldienst gaat aanbieden. Het bedrijf maakte in april bekend een investering van € 50 mln. te hebben ontvangen. De investering is onder meer bedoeld voor internationale uitbreiding. Daarnaast wil GO Sharing het aanbod aan deelvervoer multimodaal maken met e-bikes en elektrische auto’s.

De Nederlandse scale-up in deelvervoer heeft de missie om wereldwijd een gedragsverandering in het vervoer te bewerkstelligen: van het bezitten van een voertuig, naar gebruiken wanneer je het nodig hebt. Duitsland is een belangrijke Europese schakel voor het bedrijf in deze duurzame missie.
Groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen.

Eerder dit jaar startte GO Sharing de internationale uitbreiding in Oostenrijk (Wenen) en België (Antwerpen). In mei maakte het bedrijf bekend ook in Duitsland te starten, met als eerste stad Saarbrücken. Inmiddels heeft de Nederlandse scale-up 6.000 elektrische scooters rondrijden in meer dan 30 steden.

Raymon Pouwels, CEO van GO sharing: “Ons motto is ‘een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen’. Met GO Sharing willen we een gedragsverandering teweeg brengen: van ‘iedereen een eigen voertuig’, naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. We willen wereldwijd de reis van deur tot deur met duurzaam deelvervoer voorzien: binnen steden met elektrische deelscooters en e-bikes en tussen steden en regio’s met elektrische auto’s. De komende periode zullen we in meer Duitse steden onze diensten aan gaan bieden.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over GO Sharing
GO Sharing is een Nederlandse scale-up in deelvervoer. Het bedrijf werd in 2019 opgericht door Raymon Pouwels (CEO), Doeke Boersma en Donny van den Oever (Strategisch Adviseurs) met het doel vervoer anders in te vullen. Om vervoer toegankelijk, duurzaam en minder straatbeeldbepalend te maken, moet het traditionele model van bezit worden omgezet in een duurzame deur-tot-deur deelvoorziening. Wereldwijd. GO Sharing is momenteel met deelscooters actief in Nederland en Oostenrijk (Wenen). De voertuigen zijn 100% elektrisch en worden geladen met duurzame stroom.
Meer over GO Sharing
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.