De Veilig Wonen Scan

Op naar een 100% inbraakvrij Nederland

| PAQT | 2 min | 2 juni 2021 12:50
Copyright: Way2Web
Op 1 juni 2021 vindt de lancering plaats van de online Veilig Wonen Scan waarmee bewoners zelf snel en makkelijk kunnen onderzoeken hoe veilig hun woning is. Op basis van onder andere hun locatie ziet men automatisch welke slotenmakers in de buurt voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en kan direct online een afspraak worden gemaakt. Ook in spoedgevallen. Bewoners krijgen bovendien de gelegenheid om zich aan te sluiten bij een bestaand initiatief voor buurtpreventie of zelf zo’n initiatief te starten.

De Veilig Wonen Scan is gericht op bewustwording, het bevorderen van de veiligheid en het buitensluiten van het grote aantal malafide slotenmakers. Met een goed beveiligde woning vermindert de kans op inbraak met zo’n 80%. Een PKVW-certificaat kan leiden tot korting op een inboedelverzekering. De scan is een samenwerkingsverband van Politiekeurmerk Veilig Wonen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en PAQT.

Een expertpanel van slotenmakers heeft ervoor gezorgd dat met slechts 10 eenvoudig te beantwoorden vragen een goed totaalbeeld ontstaat. Daarbij gaat het overigens niet alleen om hang- en- sluitwerk, maar ook om verlichting, zicht en bereikbaarheid.

Door corona is het aantal inbraken in ons land sterk afgenomen, maar met versoepelen van de maatregelen wordt een nieuwe piek verwacht. Daarom gaat de Veilig Wonen Scan 1 juni live en gaat 16 juni de landelijke anti-inbraakcampagne van start. Het is de doelstelling om binnen 1 jaar minimaal 100.000 Nederlanders te bereiken. De Veilig Wonen Scan is vanaf 1 juni beschikbaar via de website van het PKVW. De promotie wordt gesteund door onder andere gemeentes, Bureau Slachtofferhulp, en de Vereniging Eigen Huis.

PAQT heeft het platform hiervoor ontwikkeld als de plek waar je alle informatie kunt vinden, de scan kunt uitvoeren en contact op kunt nemen met betrouwbare slotenmakers in de buurt.

Over CCV/PKVW

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid is een onafhankelijke stichting die helpt veiligheidsproblemen in kaart te brengen en op te lossen. Het CCV biedt advies, kennis, instrumenten, voorlichtingsmateriaal en keurmerken gericht op veilig wonen, veilig werken en veilig leven. Preventie is daarbij steeds het uitgangspunt.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Een inbreker heeft langer de tijd nodig om binnen te komen in een woning die is beveiligd volgens de eisen van het Politiekeurmerk.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
PAQT
Over PAQT
Vanaf september 2021 is Way2Web Software verdergegaan als PAQT. Het Utrechtse bedrijf is in 2014 opgericht door Robert Horsmans en Maurits Dijkgraaf en heeft een uitgesproken visie op softwareontwikkeling. De twee jonge ondernemers wisten met deze visie, de bijbehorende pragmatische aanpak en sterke groei van het bedrijf tot driemaal toe een FD Gazelle in de wacht te slepen. Dankzij het platform dat zij ontwikkelden is digitaal transformeren makkelijk en overzichtelijk.

Het is onze missie om de digitale transformatie voor iedereen mogelijk en makkelijk te maken.
Meer over PAQT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.