Dataiku nu beschikbaar op de Microsoft Azure Marketplace

Microsoft Azure-klanten overal ter wereld hebben nu toegang tot Dataiku en kunnen gebruik maken van de kracht van AI

| Dataiku | 2 min | 02 juni 2021 13:32
Copyright: Dataiku
Dataiku, een van 's werelds leidende AI- en machine learning-platforms, kondigt aan dat het vanaf vandaag beschikbaar is via de Microsoft Azure Marketplace, een online winkel die applicaties en services biedt voor gebruik op Azure. Deze beschikbaarheid opent de deur voor Azure-klanten om te profiteren van de gebruiksvriendelijke visuele interface van Dataiku. Met deze interface kunnen klanten data pipelines ontwikkelen, data voorbereiden en machine learning-modellen in hun cloud bouwen en implementeren.

Azure-klanten kunnen nu Dataiku - voorloper op het gebied van AI en ondersteuning voor elastic cloud computing - aanschaffen met behulp van bestaande overeenkomsten met en budgetten voor de clouddiensten van Azure. Hierdoor kunnen klanten zonder juridische rompslomp starten met het gebruik van AI op enterprise-niveau. “AI en cloud vormen een echt goede combinatie”, zegt Florian Douetteau, CEO van Dataiku. “Met Dataiku in de Azure Marketplace denken we dat meer organisaties de kracht van AI in de cloud kunnen benutten om slimmere, snellere beslissingen te nemen, betere klantervaringen te leveren en belangrijke bedrijfsprocessen te automatiseren.”

Integratie met storage en services

De beschikbaarheid van Dataiku in de Azure Marketplace zorgt er ook voor dat het platform volledig is geïntegreerd met Azure-storage en -services. De push-down-architectuur en elastische integraties van Dataiku maken gebruik van native cloud computing-resources om zowel taken naar cloud computing-bronnen zoals Spark en Kubernetes over te zetten, als automatisch rekenresources in te zetten voor de datavoorbereiding, model building en modelscoringtaken. Zo betalen klanten alleen voor wat ze nodig hebben.

Klanten die Dataiku via Azure gebruiken, hebben toegang tot gegevens die zijn opgeslagen op Azure. Ze kunnen datapijplijnen en machine learning-processen opschalen door gebruik te maken van rekenclusters. Ook kunnen ze datasets die zijn opgeslagen in SQL-databases verbinden, visualiseren, transformeren en analyseren en kunnen ze gebruikmaken van een breed scala aan Microsoft-technologieën. Hieronder valt het voorbereiden, modelleren en exporteren van gegevens naar Power BI, het gebruik van Azure Cognitive Services om vooraf getrainde NLP- en computervisiemodellen toe te passen, en het ontwikkelen van Dataiku-plug-ins met behulp van Visual Studio Code.

Jake Zborowski, General Manager, Microsoft Azure Platform bij Microsoft: "We heten Dataiku van harte welkom op de Microsoft Azure Marketplace, een plek waar onze partners hun cloudklanten van over de hele wereld ontmoeten. Azure Marketplace helpt bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve, cloud-based oplossingen met het vinden van partners die deze oplossingen, klaar voor gebruik met Azure, aanbieden.”

De Azure Marketplace is een online markt voor het kopen en verkopen van cloudoplossingen die gecertificeerd zijn om op Azure te draaien. De Azure Marketplace helpt bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve, cloudgebaseerde oplossingen in contact te brengen met partners die kant-en-klare oplossingen hebben ontwikkeld.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dataiku
Dataiku is het gecentraliseerde platform dat het gebruik van data science, machine learning en AI in organisaties democratiseert. Met Dataiku hebben zij alles wat nodig is om de hele ‘datareis’ af te leggen, van datapreparatie tot grootschalige analytics en enterprise BI. Het platform van Dataiku zorgt ervoor dat data-experts en andere professionals kunnen samenwerken en biedt best practices voor - en shortcuts naar - het implementeren en beheren van machine learning- en AI-projecten. Door dit alles samen te brengen in een gecentraliseerde en gecontroleerde omgeving is Dataiku de katalysator voor datagedreven organisaties.
Meer over Dataiku
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.