Qlik neemt RoxAI over om AI-mogelijkheden Qlik Sense uit te breiden met alerts en intelligente automatisering

RoxAI’s oplossing Ping breidt de analytics ROI uit door het automatiseren van de connectie tussen inzichten, alerts en acties

| Qlik | 3 min | 28 januari 2020 17:03
Qlik neemt RoxAI over en daarmee ook de intelligente alarmeringssoftware Ping. Ping alarmeert gebruikers proactief zodra er belangrijke bedrijfsdata veranderen. Hiermee verbetert het vermogen om bedrijfsgegevens real-time te bewaken en te beheren om zo snellere, op inzicht gebaseerde beslissingen te nemen.

Organisaties willen tegenwoordig hun bedrijfswaarde verhogen door gebruik te maken van data. Data verandert echter altijd. Met de intelligente meldingen van Ping, geïntegreerd in het analytics platform van Qlik, worden gebruikers via e-mail en mobiele en sociale kanalen onmiddellijk op de hoogte gebracht van belangrijke wijzigingen in hun data en de bijhorende context. Hierdoor kunnen onmiddellijk beslissingen en acties worden geactiveerd. Met Ping kan elke gebruiker zijn eigen geavanceerde meldingen rond zijn eigen gebruiksscenario's ontwerpen en instellen – zonder een ontwikkelaar of beheerder nodig te hebben.

"De beperking van de meeste analytische dashboards en applicaties is dat je daar naartoe moet gaan om te weten wat er gebeurt of wat er is veranderd", aldus Mike Capone, CEO van Qlik. “Wat we nodig hebben, is een volledige cyclusintegratie tussen wijzigingen in data, analyses, alerts en meldingen die onmiddellijk naar gebruikers of andere systemen worden verzonden. De combinatie van Qlik Data Integration, Qlik Data Analytics en nu ook RoxAI en Ping biedt klanten een real-time stroom aan belangrijke informatie die besluitvorming aanstuurt.”

In de toekomst is Qlik van plan Ping te integreren met workflow- en robotic process automation (RPA)-oplossingen via API's die de bedrijfswaarde van klantgegevens verder zullen versnellen. Verder staan verbeteringen gepland om de mogelijkheid van ‘op nabijheid gebaseerde waarschuwingen’ op te nemen, waarbij een online winkelverkoper bijvoorbeeld een regiomanager door middel van vooraf verzonden prestatieanalyses op de hoogte kan brengen bij aankomst op een winkellocatie.

Ping kan gebruikers ondersteunen door:
  • Ontwerp en creatie van alerts rechtstreeks in hun analytics dashboard
  • Geavanceerde, beheerde alarmering op basis van statistische evaluatie van uitschieters
  • Vooraf bepaald of ad hoc delen van meldingen met collega's rechtstreeks vanaf mobiel of per e-mail
  • Tijdsgebonden trendevaluatie met opslag van metrische data
  • Begeleide live data-verkenning via mobiel of desktop op basis van alerts – die verder gaan dan de initiële gegevensrapporten – om onmiddellijk actie te ondernemen
"Omdat data gedemocratiseerd is, willen gebruikers niet alleen data begrijpen, maar deze in real-time ook toepassen om hun bedrijf te beheren en zakelijke workflows te automatiseren", zegt Ranjit Bahia, oprichter van RoxAI. "We zijn verheugd dat gebruikers van Qlik’s oplossingen nu ook kunnen profiteren van intelligente alerts die direct besluiten kunnen stimuleren."

RoxAI en Ping zijn al erg bekend met het Qlik-ecosysteem als bestaande partner en als Trusted Extension Developer (TED)-oplossing. Hierdoor weten gebruikers dat deze twee namen door Qlik worden gewaardeerd vanwege hoogstaande kwaliteit en functionaliteit. RoxAI en Ping maken gebruik van het open API-framework van Qlik.

Ping is per direct beschikbaar en wordt in de eerste helft van 2020 aangeboden als een Qlik-oplossing. Door deze mogelijkheden te integreren met Qlik Cloud Services en workflows te triggeren binnen third-party automatiseringstechnologieën, levert Qlik een end-to-end oplossing om de bedrijfswaarde door gebruik te maken van data te verhogen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Qlik

Qlik werkt elke dag aan een datavaardige wereld, waarin iedereen data in kan zetten om betere beslissingen te nemen en elke mogelijke uitdaging op te lossen. Alleen Qlik biedt end-to-end, realtime oplossingen voor data-integratie en -analyse die organisaties helpt toegang te krijgen tot hun data en deze om te zetten in waarde. Bedrijven gebruiken Qlik om dieper in het gedrag van hun klanten te duiken, bedrijfsprocessen opnieuw uit te vinden, nieuwe winstmogelijkheden aan te boren en risico's en beloningen tegen elkaar af te wegen.
Meer over Qlik

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.