Nasuni ziet grote vraag naar file opslag in de cloud in Nederland en België

Lancering van Nasuni Files voor Google Cloud zorgt voor snelle en betaalbare oplossing ter vervanging van Windows File Servers

| Nasuni | 3 min | 03 juni 2021 9:30
Afbeelding: De beperkingen van klassieke NAS fileservers en back-ups worden steeds duidelijker | Copyright: Nasuni
Nasuni ziet een grote vraag van bedrijven in Nederland en België die kosten willen besparen en prestaties willen verbeteren door van silo’s met file opslag op locatie over te stappen naar het cloud-platform van Nasuni. Nederlandse en Belgische bedrijven beschikken met Nasuni over snelle wereldwijde toegang, gecentraliseerd beheer vanaf elke locatie en ingebouwde gegevensbescherming. Dit voor ongeveer de helft van de totale prijs van een klassieke file infrastructuur. Nasuni is een belangrijke leverancier van file opslag in de cloud en partner van Google Cloud.

Nasuni is actief op zoek naar middelgrote tot grote Nederlandse en Belgische bedrijven met een verouderde infrastructuur die het moeilijk vinden zich aan te passen aan de nieuwe hausse van cloudapplicaties en werknemers die volledig of voor een deel op afstand werken. De eigen console van Nasuni biedt klanten één scherm met een overzicht van hun bestandsopslag waarop ze die vanaf elke locatie op elk moment kunnen controleren.

‘Nu Nederlandse en Belgische bedrijven haast hebben met overstappen van een lokale infrastructuur naar consolidatie in de cloud, worden de beperkingen van klassieke NAS, fileservers en back-ups steeds duidelijker,’ zegt Jacco Gunsing, Regional Sales Manager Nederland en België bij Nasuni. ‘Met een op de cloud gebaseerde aanpak kunnen onze klanten los van het aantal locaties dat ze hebben, op meerdere continenten en in diverse cloudregio's, gemakkelijk bestanden synchroniseren en zo het productieniveau op peil houden, complexe gegevenssilo's consolideren en 's nachts prima slapen omdat ze weten dat hun gegevens automatisch beschermd zijn.’

In Nederland en België ondersteunt Nasuni op dit moment onder andere Adecco, Fugro, Vermeer Corporation, Coram Group en Umicore.

Nieuw: Nasuni Files for Google Cloud

Nasuni lanceert tevens Nasuni Files for Google Cloud, een nieuw product met een migratieservice exclusief voor Google Cloud dat nu beschikbaar is op de Google Cloud Marketplace. Hierin zijn kostenoptimalisatie, wereldwijde prestaties en het gebruiksgemak van Google Cloud bestandsopslag, gecombineerd met het cloud-native wereldwijde bestandssysteem van Nasuni. Deze nieuwe cloud-oplossing biedt edge caching in combinatie met SMB- en NFS-bestandstoegang, ingebouwde back-up, herstel na calamiteiten en bestandssynchronisatie op meerdere locaties. Samen elimineert dit de heisa van het beheer van lokale Windows bestandsservers. In dit pakket tackelt Nasuni ook het risico en de vertraging die je vaak ziet bij cloudmigratie en het omvat ook gratis ondersteuning bij onboarding en migratie.

Veilige en eenvoudig te beheren datamigratie-oplossingen zijn steeds belangrijker geworden voor organisaties die grote hoeveelheden gegevens beheren ”, aldus Manvinder Singh, Director Partnerships bij Google Cloud. "We zijn verheugd dat Nasuni Files nu beschikbaar is op Google Cloud Marketplace om klanten oplossingen te bieden die hen helpen toegang te krijgen tot en gebruik te maken van hun gegevens in cloudomgevingen.

Andres Rodriguez, CTO van Nasuni: ‘De risico's van bedrijfscontinuïteit en de kosten van het beheer en onderhoud van Windows bestandsservers, hebben tot gevolg gehad dat bedrijven op zoek zijn gegaan naar een low-impact manier voor migratie naar de cloud. Migratie is inbegrepen in de maandelijkse abonnementsprijs van Nasuni Files for Google Cloud. Daarmee willen we het verplaatsen van bestanden naar het Google Cloud-platform en het afstappen van dure en ingewikkelde lokale bestandsservers, zo gemakkelijk en risicoloos mogelijk maken. Door voor Nasuni te kiezen, kunnen klanten tot 70% op de kosten besparen.’

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Nasuni

Nasuni biedt moderne bestandsopslag in de cloud aan ondersteund door het enige cloud-native mondiale bestandssysteem ter wereld. Nasuni is een alternatief in de cloud voor klassieke Network Attached Storage (NAS) en silo's met bestandsservers. Bestandsgegevens worden geconsolideerd in een gemakkelijk uitbreidbare bestandsopslag in de cloud tegen een fractie van de prijs. Met Nasuni vervalt ook de behoefte aan complexe verouderde back-ups en infrastructuur voor disaster recovery. Dat maakt IT-beheer een stuk simpeler. Bedrijven en organisaties in de hele wereld vertrouwen op Nasuni voor gemakkelijke toegang tot bestanden op kantoor, thuis en onderweg die wereldwijd kunnen worden gedeeld. Sectoren die door Nasuni worden bediend, zijn onder andere de verwerkende industrie, de bouw, creatieve diensten, technologie, farmaceutica, consumptiegoederen, olie en gas, financiële dienstverlening en overheidsinstanties.
Meer over Nasuni

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.