De manieren waarop 5G het dagelijks leven verandert

5G-connectiviteit bracht geavanceerde technologie in het leven van meer consumenten dan ooit tevoren

| Motorola | 4 min | 03 juni 2021 10:05
Copyright: Motorola
De introductie van 5G-connectiviteit bracht geavanceerde technologie in het leven van meer consumenten dan ooit tevoren: kunstmatige intelligentie, virtual reality, realtime verbindingen over de hele wereld en verbeterde beveiligingsmogelijkheden zijn nu toegankelijker dan ooit. Motorola was altijd een leider in de mobiele industrie en werd de eerste OEM die een consumentensmartphone op een 5G-netwerk had dankzij het unieke modulaire platform met moto z- en moto-mods. Nu delen we graag onze bevindingen.

De komst van 5G-connectiviteit voor consumenten bracht ook enkele uitdagingen met zich mee. Met minder dan 100 van de 800 mobiele operators wereldwijd die 5G-connectiviteit kunnen bieden, is er nog een weg te gaan voordat 5G zijn volledige potentieel bereikt. Het verandert echter nu al de manier waarop we verbinding maken en omgaan met de wereld en de technologie om ons heen.

De wereld raakt steeds meer verweven met technologie en er zijn geen grenzen aan wat 5G te bieden heeft of voor ingezet kan worden. Enkele belangrijke gebieden die onmiddellijke voordelen zullen zien van 5G-compatibele smartphones zijn onder meer;
  • Entertainment - Hogere bandbreedte en lagere latentie betekent het downloaden van volledige films in seconden, het streamen van intensieve online games zonder enige vertraging en het gevoel alsof je in de kamer bent wanneer je videochat. Niet alleen dat, maar 5G brengt virtual reality (VR)-technologie verder dan de bestaande ervaring, bijvoorbeeld om mensen virtueel over de hele wereld te ontmoeten en om naar een sportevenement of concert te kijken.
  • Gaming - 5G tilt gaming naar een hoger niveau door streaming en gaming te ondersteunen, vergelijkbaar met consoles en computers op mobiele apparaten. Met de voortdurende toename van multiplayer-games, zullen fans en spelers meer toegang hebben tot live toernooien over de hele wereld met ongelooflijke snelheden.
  • Werken op afstand en onderwijs - Nu 5G de mogelijkheden van mobiele apparaten vergroot, meer VR-potentieel ontsluit en de connectiviteit verbetert, is de wereld van werken en onderwijs op afstand klaar voor een revolutie. Collega's zouden naar buitenlandse vergaderruimten kunnen worden vervoerd, studenten zouden kunnen communiceren met momenten uit de geschiedenis en de efficiëntie zou op alle gebieden kunnen worden verbeterd.
5G is niet zomaar een iteratie van 4G, maar eerder een evolutie van de bestaande beschikbare technologieën. Door gebruik te maken van een extra frequentiespectrum, vertrouwt 5G op een nieuwe architectuur van antenne-elementen om Multiple Input - Multiple Output (MIMO)-technieken voor beamforming te gebruiken. Voor consumenten betekent dit ultrabetrouwbare communicatie met lage latentie (URLLC), wat de basis is van wat 5G tot zo'n baanbrekende technologie maakt. URLLC is essentieel voor het onderhouden van realtime verbindingen tussen apparaten in het 5G-netwerk en stelt een chirurg in staat om op afstand te opereren bij een patiënt met realtime zicht vanaf een andere locatie. Het zijn de volledige betrouwbaarheid van het netwerk en de snelheid van de verbinding waardoor deze implementaties zelfs maar in overweging kunnen worden genomen.

Wat deze ontwikkeling oplevert, is de mogelijkheid om een wereld te creëren met meer connectiviteit en een volledige reset van wat mogelijk is, maar ook van wat wordt gevraagd van een toestel met 5G-connectiviteit, versus 4G of 4G LTE.

“5G wordt steeds toegankelijker in Europa. Netwerken breiden hun dekking uit en operators bieden plannen aan voor een bredere acceptatie van 5G. Bij Motorola zijn we sinds het begin bezig met het innoveren van onze toestellen in elke prijsklasse. En we zijn nog lang niet klaar. Bij Motorola zijn we er trots op dat we nieuwe technologieën zoals 5G kunnen aanbieden tegen een betaalbare prijs.” – Ruben Weenink, General Manager Lenovo MBG, Motorola Benelux

Motorola en 5G

Motorola bracht als eerste 5G-technologie naar de consument. Motorola blijft het voortouw nemen op het gebied van 5G en de innovatie is niet gestopt bij het simpelweg uitrollen van 5G-apparaten. Motorola heeft onlangs Ready For gelanceerd; een veelzijdig platform waarmee gebruikers echt het meeste kunnen halen uit de kracht en connectiviteit van hun Motorola-handsets. Met Ready For krijgen Motorola-gebruikers een desktop-achtige ervaring met hun telefoon zonder dat er eigen connectoren, ingewikkelde instellingen of software-updates nodig zijn. Met een eenvoudige USB C-naar-USB-C- of USB-C-naar-HDMI-kabel kunnen gebruikers hun telefoon aansluiten op een externe monitor en zo veel gemakkelijker werken, spelen en tijd doorbrengen met vrienden en familie. Externe Bluetooth-apparaten zoals een muis, toetsenbord of gamecontroller kunnen worden toegevoegd voor een nog betere ervaring, maar dit is niet nodig, want met Ready For kan uw apparaat zelf fungeren als trackpad en schermtoetsenbord.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Motorola
Motorola Mobility is een volledige dochteronderneming van Lenovo en is verantwoordelijk voor het ontwerpen en produceren van alle mobiele telefoons van het merk Moto en Motorola.
MOTOROLA, the Stylized M Logo, MOTO and the MOTO family of marks are trademarks of Motorola Trademark Holdings, LLC. LENOVO and LENOVO LEGION are trademarks of Lenovo. All other trademarks are the property of their respective owners.
Meer over Motorola
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.