Brenger gaat samenwerken met Online Payment Provider voor veilige PSD2-betalingen

Mogelijkheid om betalingen PSD2-compliant te kunnen afhandelen was voor Brenger de belangrijkste reden om te kiezen voor de betaalspecialist

| Online Payment Platform | 2 min | 3 juni 2021 10:13
Copyright: Brenger
Brenger, een platform voor slim transport van grote spullen, is een samenwerking aangegaan met Online Payment Platform. De mogelijkheid om betalingen PSD2-compliant te kunnen afhandelen was voor Brenger de belangrijkste reden om te kiezen voor de betaalspecialist voor platformen en marktplaatsen. Daarnaast implementeert Online Payment Platform een Escrow-oplossing. Hiermee wil Brenger de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het platform naar een nog hoger niveau brengen.

Brenger werkte sinds de oprichting van het bedrijf in 2016 met een andere Nederlandse betaaldienstverlener. Wisse Koedam, oprichter van Brenger: “We groeien snel en merkten dat we andere behoeften kregen voor het afhandelen van betalingen op ons platform. Met name het faciliteren van een veilige en PSD2-waardige manier van betalen was reden om op zoek te gaan naar een andere payment provider.”

Uitbreiden naar Duitsland

Naast lokale partijen sprak Brenger ook met internationale aanbieders van online betalingen. De vergunning die Online Payment Platform heeft van de Nederlandsche Bank om PSD2-betalingen uit te kunnen voeren en het feit dat het voor Marktplaats de eigen Escrow-oplossing Gelijk Oversteken, ontwikkelde waren doorslaggevend voor Koedam. Ook kan Online Payment Platform met eigen kantoren in België en Duitsland goed inspelen op de internationale ambities van Brenger en kennis delen over het betreden van deze markten. Met name Duitsland, waar Online Payment Platform ook succesvol samenwerkt met eBay Kleinanzeigen, is een interessante markt voor Brenger om de activiteiten uit te breiden.

“Online Payment Platform begrijpt de wereld waarin wij opereren en heeft een indrukwekkend track record met innovatieve oplossingen die het zelf bouwt en beheert. Dit maakt hen voor ons een aantrekkelijke partner”, aldus Koedam. “Gebruikers die via Marktplaats of Facebook Marketplace een kast hebben gekocht en deze via ons willen laten bezorgen, kunnen nu nog veiliger en eenvoudiger betalen. Dankzij PSD2 en Escrow zijn hier zowel voor ons als voor onze klanten geen financiële risico’s aan verbonden. Nu we betalingen hebben ingericht met Online Payment Platform verwachten we dan ook dat nog meer mensen die grote spullen kopen via een marktplaats, gebruik gaan maken van de Brenger bezorgservice.”

“Brenger is een veelbelovend platform waar ik ook zelf met veel plezier gebruik van maak”, aldus Richard Straver, oprichter van Online Payment Platform. “Ik vind het fantastisch om met onze dienstverlening en expertise een bijdrage te kunnen leveren aan de groei in Nederland, en op termijn daarbuiten door voor alle gebruikers betalingen eenvoudiger en veiliger te maken.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Online Payment Platform
Online Payment Platform is een platform-psp. Het bedrijf biedt gespecialiseerde betaaldiensten aan voor platformen en marktplaatsen.
Meer over Online Payment Platform
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.