Tanium maakt zijn cloud-oplossing voor inzicht in endpoints regionaal beschikbaar via datacenter in Europa

Tanium as a Service wordt nu geleverd via een datacenter in Frankfurt waardoor klanten kunnen genieten van optimale snelheid en uptime

| Tanium | 3 min | 03 juni 2021 14:08
Copyright: Tanium
Tanium, leverancier van endpoint management en security, ontwikkeld voor complexe IT-omgevingen, laat weten dat zijn endpoint visibility- en control-oplossing, Tanium as a Service (TaaS), nu ook beschikbaar is via een lokaal datacenter in Frankfurt (Duitsland).

De beschikbaarheid via het Europese datacenter zorgt ervoor dat organisaties in heel Europa (en daarbuiten desgewenst) TaaS kunnen gebruiken om hun endpoints te beheren en beveiligen met optimale uptime en minimale latency. Ook organisaties in Nederland kunnen gebruikmaken van dit datacenter. Het datacenter in Frankfurt is, naast de bestaande vestigingen in de Verenigde Staten en Japan, de eerste Europese vestiging die TaaS aanbiedt.

De laatste maanden is de mindset van veel IT-managers veranderd. Volgens het ESG Global 2021 Spending Intentions Survey voelt 40% van de respondenten de noodzaak om meer te investeren in technologie die het mogelijk maakt om effectief vanuit huis te werken. Bovendien is 53% van plan meer uit te geven om technologische strategieën voor de lange termijn te implementeren die hen een meer flexibele en veerkrachtige IT-infrastructuur bieden in het geval van toekomstige bedrijfsonderbrekingen. Deze resultaten suggereren dat het gedistribueerde werken niet meer weggaat en dat organisaties moeten nadenken over de juiste tools om endpoints te beheren en te beveiligen, ongeacht waar deze zich bevinden.

TaaS optimaliseert Tanium’s gepatenteerde architectuur om apparaten snel en effectief te beheren en beveiligen in een remote work-omgeving.

Dit biedt organisaties de volgende voordelen:
  • Hoge mate van schaalbaarheid
  • Snellere implementatie in de eigen organisatie
  • Uitgebreide security en inzicht voor IT- en security-teams
  • Realtime inzicht in apparaten die verbonden zijn met het corporate netwerk
  • Snelle incident response in het geval van een inbreuk

“Een eerder Tanium-onderzoek onder IT-leiders onthulde grote hiaten in endpoint visibility als gevolg van de toenemende afhankelijkheid van thuiskantoren”, zegt Wytze Rijkmans, Vice President Benelux van Tanium. “Met een datacenter in Frankfurt zijn we nog beter in staat om organisaties in Europa het nodige inzicht in realtime te bieden. Dit maakt het voor IT-teams mogelijk om kwetsbare endpoints efficiënt te identificeren en herstellen. TaaS is de ideale oplossing voor organisaties die uitgebreid endpoint management nodig hebben, maar niet hun eigen on-premises infrastructuur willen bouwen.”

“Tanium-technologie ondersteunt onze gezamenlijke klanten en de efficiënte detectie van security-incidenten en incident response”, zegt Ernesto Hartmann, Chief Cyber Defense Officer bij Tanium-partner InfoGuard AG. “Dankzij de prestaties, de schaalbaarheid en de eenvoud van deze Tanium-dienst hebben IT- en security-teams te allen tijde inzicht in hun endpoints. Dit betekent dat zij zich beter kunnen beschermen tegen moderne aanvallen en veel sneller kunnen reageren. De beschikbaarheid van deze mogelijkheden via een cloudgebaseerd platform is een geweldige ontwikkeling voor ondernemingen in Europa.”

Met Tanium kunnen organisaties kwetsbare endpoints binnen enkele seconden detecteren. Dit helpt IT-teams om de omvang van bestaande infecties en IT-hygiëneproblemen in de gehele ICT-infrastructuur te bepalen. Daarnaast kan de oplossing helpen om de nodige fixes of patches te leveren om de IT-infrastructuur te versterken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Tanium

Tanium biedt een bewezen endpoint management- en security-platform dat gebouwd is voor veeleisende IT-omgevingen. Veel van de grootste en meest ontwikkelde bedrijven ter wereld, inclusief meer dan de helft van de Fortune 100, top retailers, financiële instellingen en zes divisies van de Amerikaanse strijdkrachten vertrouwen op Tanium voor het maken van belangrijke beslissingen, om efficiënt en effectief te kunnen opereren en bestand te zijn tegen verstoringen. 
Meer over Tanium

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.