Hightech automaat groeit, oogst en verkoopt verse kruiden

Planten kweken in een kast

| ICT Campus | 1 min | 05 juni 2021 11:20
Copyright: ICT Campus
De uitdagingen voor voldoende, duurzaam geproduceerd en vers voedsel zijn groot. Eén daarvan is ruimtegebrek, want er is ook veel ruimte nodig om te wonen, energie op te wekken en te recreëren. Vertical farming biedt uitkomst: telen onder lampen (ledverlichting), waardoor groente in lagen kan groeien. Dit geeft ruimte aan meer planten per vierkante meter. Het bedrijf Farmvent uit Wageningen heeft deze teelttechniek verder uitgebouwd tot een zelfstandige teelt- en verkoopautomaat. ICT Campus ondersteunt hen met het leggen van waardevolle contacten, de ontwikkeling van het producten en het vinden van nieuwe toepassingen.

De verticale plantenteelt maakt gebruik van speciale ledverlichting die precies de juiste hoeveelheid licht produceert, waarmee het zorgt voor de optimale groei van de planten. Het is daardoor energiezuinig en niet meer afhankelijk van de zon. Dit maakt het mogelijk om gewassen te laten groeien op plaatsen waar minder of geen licht komt. Vanwege de verticale opbouw is deze groeiwijze daarnaast populair in stedelijke gebieden, zodat ook hier verse en duurzame producten dicht bij de consument zijn.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
ICT Campus
Over ICT Campus
ICT Campus faciliteert samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs in de Regio Foodvalley. In dit programma werken meer dan 100 IT-bedrijven van ICT Valley, acht gemeenten en onderwijsinstellingen samen met als doel om in 2025 uit te groeien tot hét ICT-centrum van Nederland voor de sectoren (Agro)Food, Health en Tech die de regio rijk zijn. De partners zorgen er samen voor dat de Regio Foodvalley de ICT-banenmotor is met een optimaal vestigingsklimaat voor ICT-bedrijven en top ICT-onderwijs.
Meer over ICT Campus
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.