Essentra Components investeert involledig elektrische machines

Om kwaliteit en productiviteit te maximaliseren

| Essentra | 2 min | 7 juni 2021 11:34
Copyright: Essentra
Essentra Components, de wereldwijd actievefabrikant van essentiële industriële onderdelen, heeft eenlangetermijninvesteringsprogramma ter waarde van meerdere miljoenen euro’sopgezet om zijn portfolio van hydraulische injection-mouldingmachines in 2031volledig elektrisch te maken.

De transitie leidt tot een geschatte vermindering in energieverbruik van 33 procent (cycle-to-cycle), en een cycletijdsbesparing van 25 procent (tool-to-tool). Devoorspelde proces- en productiviteitsverbeteringen zorgen er effectief voor dat drieelektrische machines dezelfde hoeveelheid werk kunnen verzetten als vierhydraulische machines.

De verhoogde capaciteit wordt aangevuld door de gegarandeerde herhaling dieelektrische machines kunnen verzorgen. Dit resulteert in nog meer productkwaliteitvoor de klanten van Essentra Components, waaronder meer dan achtduizendNederlandse klanten.

Chris Butler, Global Process Development Manager bij Essentra Components, overde voordelen voor de klant: “Elektrische machines zijn betrouwbaarder en duurzamerdan hun hydraulische tegenhangers. Daarnaast leveren ze meer productieve uren perjaar. Dankzij deze performance en meer automatisering kunnen we klanten voorzienvan nog meer efficiëntie.”

Essentra Components ondersteunt verschillende klanten in Nederland, onder meer uitde sectoren machinebouw, HVAC, landbouwapparatuur en high-tech. In eengemiddelde maand handelt het bedrijf tot wel 11.000 bestellingen af (exclusiefsamples). De service- en supportafdeling is gevestigd in Bergeijk.

De transitie naar elektrische machines van een klein aantal leveranciers betekentbetere toegang tot reserveonderdelen – en dus meer uptime voor de geïnstalleerdemachines. Ook bekijkt het bedrijf zijn tooling- en re-toolingprocessen en het verhogenvan de cavitatie voor meer opbrengst. Hierdoor kan het voortaan projecten aannemendie eerder buiten de scope van Essentra vielen.
De nieuwe technologie zorgt voor snellere levertijden voor nieuwe productlijnen ensnellere omlooptijden. Daarnaast is de standaarddeviatie op elektrische machines nul,wat leidt tot meer nauwkeurigheid en minder afgewezen onderdelen – allebeiessentieel voor het aantrekken en behouden van belangrijke klanten.

Butler: “Onze klanten willen altijd meer doen met minder. Elektrische machines biedenonze klanten niet alleen een product van betere kwaliteit, maar helpen ze ook om tevoldoen aan hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen.”

Het bedrijf vervangt 180 machines die vijftien jaar of langer actief zijn (en op weg zijnnaar een end-of-life-status).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Essentra
Essentra Plc is een toonaangevende aanbieder van essentiëleonderdelen en oplossingen. Essentra is onderverdeeld in drie wereldwijde divisies enfocust op de productie en distributie van miljoenen kleine, maar essentiële onderdelenvoor klanten uit veel verschillende eindmarkten en regio’s.
Meer over Essentra
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.