Draag een eclipsbril tijdens de zonsverduistering

Maatbril voert een informatieve campagne over de zonsverduistering

| Maatbril | 2 min | 07 juni 2021 12:50
Copyright: Maatbril
Op donderdag 10 juni vindt er een zonsverduistering plaats. Ook in Nederland kunnen we deze gedeeltelijk waarnemen. Het onbeschermd kijken naar een zonsverduistering kan echter ernstige schade aan je ogen veroorzaken. Maatbril voert daarom een informatieve campagne over de zonsverduistering. Tevens zijn er nog 15 gratis eclipsbrillen aan te vragen specifiek voor mensen met een unieke gezichtsvorm. Met deze actie wil Maatbril haar “Maatjes” op een speelse en educatieve manier informeren over de zonsverduistering en het belang van het goed beschermen van je ogen.

Waarom is het belangrijk om je ogen te beschermen tijdens de zonsverduistering?

Het is erg gevaarlijk om naar de zonsverduistering te kijken zonder je ogen te beschermen. Kinderoogarts Tjeerd de Faber: “Het dragen van een eclipsbril tijdens het kijken naar de zonsverduistering is zeer belangrijk. Doordat de ogen van kinderen nog niet volledig ontwikkeld zijn en minder pigmenten bevatten, zijn ze zeer gevoelig voor zonlicht. De straling uit het zonlicht kan namelijk acute verblinding veroorzaken en de ogen ernstig beschadigen. Uiteraard is het ook voor volwassenen belangrijk om niet naar de zonsverduistering te kijken zonder eclipsbril.”

Bewustwording en bescherming

Maatbril ontwikkelt brilmonturen op maat voor unieke gezichtsvormen. Zo hebben kinderen met het syndroom van Down vaak een lagere neusbrug, waardoor een standaardbril vaak van de neus afglijdt. Ook voor mensen met een craniofaciale aandoening (een (aangeboren) aandoening in het gezicht) of dragers van een gehoorapparaat kan het soms lastig zijn om een goed passende bril te vinden. Een passende bril op maat kan daarom een uitkomst zijn voor kinderen bij wie een standaardbril niet comfortabel zit.

Mede-oprichter van Maatbril, Pieter Jonckheer: “Voor kinderen is goed zicht van belang voor een goede ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat zij al op jonge leeftijd bewust leren omgaan met de gezondheid van hun ogen. Om bewustwording te creëren bieden wij onze cliënten deze informatie aan. Op deze manier kunnen zij leren hoe zij hun ogen tegen de zon kunnen beschermen. Tegelijkertijd maken zij waarschijnlijk hun eerste zonsverduistering mee en maken zij voor het eerst kennis met een eclipsbril. Een bijzonder, leuk en leerzaam moment voor kinderen en hun ouders en/of verzorgers!”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Maatbril
Het Amsterdamse bedrijf Maatbril maakt brilmonturen op maat. Het aanmeten wordt zeer secuur en snel gedaan door middel van een 3D-scan. De monturen zijn daardoor volledig aangepast op het gezicht van de drager. Maatbril maakt onder andere brillen voor cliënten met een beperking. Het bedrijf werkt zodoende veel samen met verschillende zorginstellingen, zoals ziekenhuizen, expertisecentra en gespecialiseerde zorgverleners, zoals Visio en Bartiméus.
Meer over Maatbril
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.