Unit 42 ontdekt voor het eerst malware gericht op Windows-containers die cloudomgevingen in gevaar brengen

De belangrijkste bevindingen uit de analyse

| Palo Alto Networks | 2 min | 7 juni 2021 12:53
Copyright: Palo Alto Networks
Unit 42, het threat intelligence team van Palo Alto Networks, heeft nieuw onderzoek vrijgegeven waarin zij ‘SiloScape’-malware analyseren. SiloScape is de eerst bekende malware die zich richt op kwetsbaarheden in Windows-containers en maakt het voor cyberaanvallers mogelijk om op meerdere manieren de cloudomgevingen van organisaties aan te vallen. Hieronder staan de belangrijkste bevindingen uit de analyse:
  • Windows-containers komen naar voren als een nieuw doelwit: Unit 42 had voorheen alleen malware gezien die zich richt op Linux-containers vanwege de populariteit van dat besturingssysteem in cloudomgevingen. Unit 42 verwacht meer malware gericht op Windows-containers, omdat het Windows-besturingssysteem steeds vaker wordt gebruikt in containeromgevingen.
  • Extreem moeilijk te detecteren: SiloScape gebruikt geavanceerde code-encryptie en communiceert met zijn command and control (C2)-server via Tor om zijn aanwezigheid te verbergen.
  • Cyberaanvallers verplaatsen hun aanvallen naar de cloud: de ontwikkeling van deze malware komt op het moment dat hackers hun eigen digitale transformatie ondergaan. Aanvallers zijn dus goed gepositioneerd om misbruik te maken van de verschuivingen van ondernemingen naar de cloud en de implementatie van nieuwe technologieën zoals containers.
  • Containers steeds vaker het doelwit: Unit 42 zag minder dan twee jaar geleden de eerste malware gericht op containers, die voornamelijk gebruikt werd voor cryptojacking-aanvallen. Het team ziet nu regelmatig nieuwe soorten containermalware, waarvan SiloScape de nieuwste is.
SiloScape-malware kan een groot gevaar vormen voor organisaties en geeft cyberaanvallers de mogelijkheid om een breed arsenaal aan aanvallen in te zetten op een besloten cloudomgeving waaronder ransomware-aanvallen, cryptojacking, DDoS en data-exfiltratie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.