Datto verbetert Virtual SIRIS om te helpen bij de bestrijding van ransomware

Virtuele appliance, biedt MSP's de flexibiliteit om te voldoen aan uiteenlopende gegevensbeschermingsbehoeften van MKB-klanten

| Datto | 2 min | 07 juni 2021 13:37
Copyright: Datto
Datto, wereldwijd leverancier van cloudgebaseerde software- en technologieoplossingen geleverd via MSP's (Managed Service Providers), herintroduceert zijn Virtual SIRIS (vSIRIS) gegevensbeschermingssoftware. Deze softwareversie van de Datto SIRIS-oplossing, die wordt geleverd als een virtuele appliance, biedt MSP's de flexibiliteit om te voldoen aan de uiteenlopende gegevensbeschermingsbehoeften van hun MKB-klanten met volledig geïntegreerde software die draait op hun eigen hardware.

vSIRIS is ontworpen om private cloud- en virtuele omgevingen te ondersteunen en biedt MSP's een uitgebreide, schaalbare softwareoplossing die wordt ondersteund door de Datto Cloud. De oplossing biedt dezelfde mogelijkheden op het gebied van back-up en herstel als SIRIS en maakt het voor MSP's mogelijk om klanten te beschermen zonder dat ze Datto-hardware nodig hebben. vSIRIS kan op afstand worden geïnstalleerd en draait als een virtuele machine (VM) in VMware ESX of Microsoft Hyper-V-omgevingen. Het biedt de mogelijkheid om dynamische resources toe te voegen om veranderende werklasten te ondersteunen. Daarnaast maakt het verbinding met externe opslag, waaronder storage area networks (SAN) en network-attached storage (NAS) apparaten.

Het MSP-gerichte ontwerp van vSIRIS vereist minder administratieve overhead dan veel andere oplossingen en vereenvoudigt schaling en beheer, waardoor de totale eigendomskosten voor MSP's worden verlaagd. De belangrijkste kenmerken zijn:
  • Betrouwbare databescherming: Geautomatiseerde, geverifieerde back-ups worden lokaal en in de cloud opgeslagen, waardoor ze eenvoudig toegankelijk zijn en klaar staan voor elk herstelscenario.
  • Flexibele herstelopties: vSIRIS biedt opties van ransomwareherstel tot direct cloudherstel tot bare metal-herstel en alles daartussenin.
  • Wereldwijde cloudinfrastructuur: Datto's veilige, zeer beschikbare (99,99999%) private cloud biedt een reeks opties voor het bewaren van data, een keuze uit regionale datacenters en de mogelijkheid om data en bedrijfsactiviteiten van klanten snel te schalen en te herstellen.
  • Betrouwbare back-ups: Datto's eigen Inverse Chain-technologie bestrijdt de hoge uitvalpercentages die gepaard gaan met traditionele incrementele back-ups om een veerkrachtigere bescherming en een efficiënt opslagbeheer te leveren.
  • Ingebouwde detectie van ransomware: Alle back-ups worden gescand op ransomware en back-upbestanden zijn bestand tegen ransomware-aanvallen.
  • Geautomatiseerde data- en opstartverificatie: Datto zorgt ervoor dat gebruikers zich geen zorgen meer hoeven te maken of het systeem zal opstarten of te herstellen is door te verifiëren of de back-up goed is voordat het noodlot toeslaat.

"De toenemende beveiligingsincidenten hebben het belang van bedrijfscontinuïteit als laatste verdedigingslinie voor MSP's en hun klanten onderstreept", zegt Radhesh Menon, Chief Product Officer bij Datto. "vSIRIS wordt opnieuw geïntroduceerd als een hardwareloze optie in de SIRIS-productlijn. Waardoor MSP's de extra flexibiliteit krijgen die ze nodig hebben om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van hun klanten op het gebied van databescherming op locatie, in virtuele omgevingen en in privé-clouds - allemaal met hetzelfde volledig geïntegreerde, single pane of glass-beheer dat partners inmiddels gewend zijn van Datto Unified Continuity."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Datto
Als 's werelds toonaangevende leverancier van cloud-gebaseerde software- en technologieoplossingen, geleverd door Managed Service Providers (MSP's), stelt Datto dat er geen grenzen zijn aan wat kleine en middelgrote bedrijven kunnen bereiken met de juiste technologie. Datto biedt oplossingen op het gebied van Unified Continuity, Networking en Business Management en heeft een uniek ecosysteem van MSP-partners gecreëerd. Deze partners leveren Datto-oplossingen aan meer dan één miljoen bedrijven over de hele wereld.
Meer over Datto
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.