Axis introduceert AXIS Camera Station Secure Entry-oplossing voor toegangscontrolesystemen

Videobewaking en toegangscontrole via één VMS-interface

| Axis Communications | 3 min | 8 juni 2021 11:10
Afbeelding: ACS Secure Entry screenshot | Copyright: Axis Communications
Axis Communications lanceert met AXIS Camera Station Secure Entry een nieuwe software-oplossing voor toegangscontrole, volledige geïntegreerd in de AXIS Camera Station-videomanagementsoftware (VMS). Dankzij deze introductie worden twee belangrijke beveiligingsaspecten, videobewaking en toegangscontrole, in één interface samengebracht en profiteren gebruikers van extra functionaliteiten en een vereenvoudigde installatie.

AXIS Camera Station biedt gebruikers in o.a. de retail, de gezondheidszorg en industriële omgevingen al vele jaren de mogelijkheid om alle netwerkcamera's die op het systeem zijn aangesloten, te monitoren en te beheren via een intuïtieve gebruikersinterface. Om bij te blijven met het groeiende aanbod van Axis-netwerkproducten – waaronder audio-oplossingen, radartechnologie en bodycams – is deze VMS voortdurend in ontwikkeling en met AXIS Camera Station Secure Entry nu ook geschikt voor toegangscontrolebeheer.

Flexibel toegangsbeheer voor gebouwen en terreinen

AXIS Camera Station Secure Entry biedt de belangrijkste functionaliteiten voor toegangscontrole voor gebouwen en terreinen. De software vergemakkelijkt het beheer van kaarthouders en groepen, evenals het opstellen van een toegangsbeleid op basis van schema's, locaties en geautoriseerde gebruikers. Bovendien maakt het deur- en zoneconfiguratie, multi-factor authenticatie en het gebruik van meerdere kaartformaten mogelijk. Verschillende gebruikers kunnen het systeem voor verschillende doeleinden gebruiken. Terwijl een receptioniste het systeem gebruikt om tijdelijke toegangsgegevens aan te maken, kan iemand anders het gebruiken om beeldopnames te bekijken voor onderzoek. Daarnaast kan beveiligingspersoneel nu vanaf één interface zowel videobewaking als toegangscontrole beheren.

Bij minder drukke toegangen of buiten kantooruren is het ook mogelijk om video, waarschuwingen en acties te activeren, bijvoorbeeld wanneer een bezoeker nadert, een deur niet goed dichtgaat of de toegang is geweigerd. Er kan een alarm afgaan als een deur te lang openstaat of wordt geforceerd. Daarnaast kunnen bij specifieke gebeurtenissen ook andere acties geactiveerd worden, zoals het afspelen van audioberichten of het opnemen van videobeelden. Via de centrale interface kan het beveiligingspersoneel op elk moment de toegang van personen verifiëren door livebeelden te vergelijken met de foto van de kaarthouder.

Eenvoudige en intuïtieve bediening

AXIS Camera Station Secure Entry is een softwareoplossing die vanaf nu is opgenomen in AXIS Camera Station VMS. Er zijn geen activeringskosten en het licentiemodel is eenvoudig: één licentie per apparaat, of het nu om een netwerkcamera of een deurcontroller gaat. De oplossing is geoptimaliseerd voor maximaal 128 deuren en 10.000 kaarthouders en ondersteunt meerdere credentials per kaarthouder. Via de webinterface kunnen gebruikers gemakkelijk worden toegevoegd of verwijderd.

Door alle databases te synchroniseren met de AXIS A1601 Network Door Controller worden alle toegangs- en controlebeslissingen lokaal en 'on the edge' gemaakt. De deur werkt dus altijd, ongeacht de status van het netwerk of de server. In het ontwerp van de oplossing is rekening gehouden met cybersecurity. Er wordt gebruikgemaakt van versleutelde communicatie om ervoor te zorgen dat gegevens beveiligd zijn. Tot slot is het systeem uitgerust met Uninterruptible Power Supply (UPS), wat betekent dat het ook in geval van een stroomuitval, gewoon blijft werken.

Maximale veiligheid en operationele efficiëntie

Thorsten Grimm, Manager Area Sales Middle Europe bij Axis Communications: "Elke technologie op zich biedt een specifiek voordeel, maar video, audio en toegangscontrole zorgen samen voor de hoogste niveaus van veiligheid en operationele efficiëntie. Centraal in de visie van Axis staat de ontwikkeling van end-to-end-oplossingen waarbij alle netwerkelementen naadloos samenwerken. Videogebaseerde toegangscontrole biedt drie grote voordelen: live weergave van alle toegangspunten, ondersteuning van toegangsautorisatie en de mogelijkheid tot traceren na een incident. Onze nieuwe ACS Secure Entry maakt een naadloze, intuïtieve en kosteneffectieve implementatie van deze functies mogelijk."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Axis Communications
Axis maakt een slimmere en veiligere wereld mogelijk, door netwerkoplossingen te ontwikkelen die inzicht bieden in het verbeteren van de veiligheid en nieuwe manieren van zakendoen. Als technologieleider in netwerkvideo biedt Axis producten en diensten voor videobewaking en beeldanalyse, toegangscontrole en audiosystemen.
Meer over Axis Communications
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.