om | nieuwe energie, Laadpunt Nederland en EVBox Group werken samen

Doelstelling is om elektrisch rijden verder te verduurzamen

| EVBox | 2 min | 08 juni 2021 12:06
Afbeelding: EVBox Elvi op groene stroom van om | nieuwe energie en geïnstalleerd door Laadpunt Nederland | Copyright: EVBox
Elektrisch rijden heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen en staat voor velen bekend als een schone en klimaatvriendelijke manier van vervoer. Nu het aantal elektrische auto’s op straat toeneemt, is het ook van belang die bestuurders te wijzen op het gebruik van groene energie. Elektrische bestuurders die hun voertuig opladen met grijze stroom stoten indirect namelijk meer CO2 uit dan auto’s op groene stroom. Om volledig duurzaam te kunnen rijden, is het daarom van belang te kiezen voor stroom van een groene energieleverancier.

om | nieuwe energie, Laadpunt Nederland en EVBox Group slaan de handen ineen om het gebruik van lokale, duurzame energie onder elektrische bestuurders, die thuis laden, te stimuleren. Door thuis op te laden met groene energie, weten de bestuurders zeker dat hun elektrische auto altijd duurzaam rijdt. Via het om | nieuwe energie-collectief kunnen klanten een EVBox Elvi-laadstation aanschaffen met 10% korting en die thuis laten installeren door Laadpunt Nederland.

André Dippell, directeur van om | nieuwe energie, legt uit: "Wij gaan ontzettend graag de uitdaging aan om met EVBox en Laadpunt Nederland thuisladen 100% duurzaam te maken. Op lokaal niveau investeren we daarom samen met coöperaties in de aanleg van openbare laadpunten; niet alle openbare laadpunten leveren namelijk duurzame energie. Via ons collectief worden ze wél voorzien van 100% lokale energie. Daarnaast hebben we als groene leverancier de verantwoordelijkheid om goed te kijken naar de effecten van het vergroten van het elektriciteitsnet. Daarom vinden we het belangrijk om thuisladen te stimuleren, zodat mensen duurzaam en goedkoper (in de daluren) op kunnen laden en daarmee bijdragen aan een betere balancering van het energienet."

"Laadpunt Nederland is al tien jaar dé specialist op het gebied van laadinfra. Ons doel is de klant volledig te ontzorgen met een veilige en duurzame laadoplossing. Samen met de slimme laadoplossingen van EVBox en de 100% groene stroom van om | nieuwe energie helpen wij de leden met de transitie naar volledig duurzame energiebronnen en daar zijn wij ontzettend trots op", zegt Paul Kleinenbroich, account manager bij Laadpunt Nederland.

Joke van der Eerden, regional director Benelux bij EVBox Group, benadrukt: "Met Laadpunt Nederland en om | nieuwe energie gaan wij een stap verder met de verduurzaming van Nederland. Niet alleen de auto’s duurzaam, maar ook de stroom! om | nieuwe energie levert 100% groene energie en Laadpunt Nederland is een betrouwbare installatiepartij. Samen bieden wij slimme laadinfrastructuur en services aan voor particulieren en bedrijven."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over EVBox
EVBox Group is opgericht in 2010 en versnelt sindsdien de adoptie van elektrisch vervoer door het bieden van alles-in-één-laadoplossingen aan bedrijven en particulieren wereldwijd. EVBox Group maakt elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk met een uitgebreid aanbod aan commerciële laadstations en (ultra)snelladers van EVBox tot schaalbare, open source laadbeheersoftware van Everon.

Als dochteronderneming van ENGIE, loopt EVBox Group voorop in onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve laadtechnologieën in meerdere laboratoria en fabrieken door heel Europa en Noord-Amerika. Vanuit kantoren in onder andere Parijs, Chicago en Amsterdam, werkt EVBox Group voortdurend aan een schonere toekomst voor ons vervoer.
Meer over EVBox
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.