Genesis kiest TomTom Maps en Traffic voor modellen in Europa

Genesis G80 en GV80 zijn de eerste modellen die TomTom’s kaarttechnologie integreren

| TomTom | 2 min | 8 juni 2021 17:35
Copyright: Genesis
  • Vanaf 2021 gaat Genenis de kaarten en real-time verkeersinformatie van TomTom gebruiken voor zijn Europese modellen
  • Genesis G80 en GV80 zijn de eerste modellen die TomTom’s kaarttechnologie integreren
  • TomTom ADAS Map ondersteunt de geavanceerde en automatische rijfeatures van de Genesis-modellen
TomTom, de specialist op het gebied van locatietechnologie, gaat een samenwerking aan met wereldwijd luxe automerk Genesis. De kaarten en de real-time verkeersinformatiediensten van TomTom worden geïntegreerd in de nieuwe Europese modellen van Genesis. De Genesis G80 en GV80 zijn de eerste modellen van het automerk die TomTom’s kaarten gaan gebruiken voor het ingebouwde navigatiesysteem, de slimme cruise control en andere geavanceerde, automatische rijfuncties.

De auto’s van Genesis in Europa gebruiken de uitgebreide informatie van TomTom’s Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) Map ter ondersteuning van de automatische rijfuncties, zoals Smart Cruise Control en Highway Driving Assist II. De Smart Cruise Control – inclusief machine learning – helpt voertuigen om zelfstandig de rijstijl van de chauffeur te leren. Highway Driving Assist II ondersteunt automobilisten in verschillende situaties, zoals bij het ritsen tijdens files.

Automatisch snelheid aanpassen

TomTom’s ADAS Map ondersteunt deze slimme features door nauwkeurige en betrouwbare informatie te leveren over weghellingen, rijstroken, de scherpte van bochten en de maximumsnelheid. Door deze data kunnen de Genesis-modellen zelfstandig de snelheid aanpassen zodra de maximumsnelheid verandert. Bovendien stelt het de auto’s in staat om zelfstandig de snelheid aan te passen bij op- en afritten en bochten op snelwegen om zo veiliger de auto te kunnen besturen.

Comfortabelere rit

“We zijn enorm verheugd dat we de uitgebreide kaarten en de real-time verkeersinformatie van TomTom kunnen aanbieden aan de Genesis-bestuurders in Europa. Hierdoor gaan zij intuïtiever navigeren en bieden wij ze bovenal een comfortabelere rit”, aldus Paul Choo, Senior Vice President & Head of Electronics Tech Unit van het merk Genesis. “De automatiseringstechnologie die we hebben gebruikt voor onze modellen zijn bovendien van enorm goede kwaliteit. TomTom ADAS Map maakt deze technologie nog veiliger.”

“Genesis-bestuurders verwachten een hoog niveau van prestatie, veiligheid en innovatie. Dat is precies wat onze vertrouwde locatietechnologie levert”, aldus Antoine Saucier, Managing Director bij TomTom Automotive. “Het is fantastisch dat Genesis voor TomTom kiest om het infotainmentsysteem van hun toekomstige modellen aan te sturen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TomTom
TomTom is de toonaangevende onafhankelijke locatietechnologie specialist, die mobiliteit vormgeeft door middel van zeer nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time verkeersinformatie en diensten. Om onze visie van een veiligere wereld zonder files en emissies te realiseren, creëren we innovatieve technologieën die de wereld in beweging houden. Door onze jarenlange ervaring en het samenwerken met toonaangevende partners, maken we connected voertuigen, smart mobility en, uiteindelijk, autonoom rijden mogelijk.
Meer over TomTom
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.