IDS biedt klanten real-time visibility en voorspellende informatie via Shippeo's RTTV oplossing

Strategisch partnership met de innovatieve 4PL-specialisten in logistieke Control Towers

| Shippeo | 3 min | 9 juni 2021 10:07
Copyright: Shippeo
Shippeo, Europese marktleider in real-time transportation visibility (RTTV) oplossingen, kondigt een strategisch partnership aan met IDS, de innovatieve 4PL-specialisten in logistieke Control Towers.

Met actieve betrokkenheid van zijn klant DSM, wereldspeler op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaam leven, is IDS gestart met het implementeren van Shippeo's RTTV-platform zodat klanten volop profiteren van een steeds digitaler landschap waarin actionable insights real-time beschikbaar zijn.

IDS kan bogen op 33 jaar ervaring in het orkestreren van wegvervoer in Europa. Daarbij creëert IDS waarde voor zijn klanten door technologie, mensen, data en IT met elkaar te verbinden, en aan de toekomst te werken in een transportlandschap dat steeds meer digitaal wordt en steeds duurzamer.

Via Shippeo’s RTTV levert IDS een dashboard met in één overzicht real-time statusinformatie over verschillende vervoerders heen, inclusief real-time link voor de eindklant. De zeer nauwkeurige verwachte aankomsttijd (ETA) wordt gedeeld met alle belanghebbenden in de supply chain.

Dit nieuwe niveau van transparantie verhoogt de operationele efficiëntie, de productiviteit en de klanttevredenheid:
  • Met RTTV kunnen klanten van IDS hun planning en benodigde resources optimaliseren, zodat ze de productiviteit op laad- en afleverlocaties kunnen verbeteren.
  • Telefoongesprekken en e-mails over de ETA-status worden tot een minimum beperkt, waardoor de communicatie veel efficiënter en minder tijdrovend is.
  • Klanten besparen kosten en boetes door een betere afhandeling van verblijf- en wachttijden, terwijl ze tegelijkertijd hun CO2-footprint verkleinen.
Voor de IDS Control Tower teams is nauwkeurigheid en betrouwbaarheid cruciaal; ze willen de juiste gegevens op het juiste moment kunnen gebruiken. Europese chauffeursvoorschriften, grenzen en crossdocks maken dit extra uitdagend.

IDS koos Shippeo om de uitdagingen aan te gaan, allereerst vanwege het trackrecord, de ervaring en de referenties. Ten tweede vanwege de gezamenlijke focus op Europa en FTL en LTL-wegtransport. Tenslotte, maar niet in de laatste plaats, omdat Shippeo werkt vanuit een echt partnership.

Dennis van Bodegom, Directeur Noord-Europa bij Shippeo: "We zijn verheugd dat IDS voor ons heeft gekozen en kijken ernaar uit om IDS te ondersteunen in hun visibility- en duurzaamheiduitdagingen met onze kennis en kunde als leidende software leverancier in deze markt."

Leon de Koning, Managing Director van IDS: “We zijn heel blij met de samenwerking. Voor onze klanten is het belangrijk om real-time statusinformatie en voorspellende ETA's binnen handbereik te hebben. Met Shippeo's RTTV zullen we bedrijven in control brengen met voorspellende en real-time informatie voor elke levering, zowel in- als outbound. Belangrijk hierbij is de actieve betrokkenheid van onze klant DSM, die ons ondersteunt om meer vervoerders aan te sluiten. Samen met de vervoerders is dit voor mij een fantastisch voorbeeld van onze missie: being better together.”

Over IDS

IDS is de 4PL Logistics Control Tower Specialist voor Europa, met een focus op wegtransport. Opgericht in 1988 en met het hoofdkantoor in Utrecht, zet IDS zich in om initiatieven te stimuleren die een positieve impact hebben op de supply chain, de omgeving en de mensen die hierin wonen en werken. Door een combinatie te maken van de beste technologie, ervaren professionals en een can-do-houding, creëert IDS toekomstbestendige oplossingen voor transportbeheer ten behoeve van zijn klanten en de planeet.

De 4PL Logistics Control Tower Solutions combineren Managed Transportation Services met een suite van best-in-class technologie die elke complexiteit in elk Europees land aankan en kan fungeren als een gamechanger in logistieke prestaties. IDS-klanten hebben de flexibiliteit om elke combinatie van de modulaire en schaalbare Cloud-gebaseerde Transport Management Suite in licentie te nemen, maar ze kunnen ook de volledige logistiek uitbesteden aan een toegewijd IDS Control Tower-team of kiezen voor een combinatie van beide. In alle gevallen zet IDS zich in voor kostenbesparingen, duurzame bottom-line verbeteringen, slimme efficiencies & innovaties en een langdurige, betrouwbare en plezierige samenwerking.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Shippeo
Over Shippeo
Shippeo, de marktleider in Supply Chain Visibility, helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 5 miljoen ladingen per jaar voor toonaangevende klanten.
Meer over Shippeo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.