Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps

Kwart werkend Nederland vindt gebruiksgemak van apps zwaar tegenvallen of schaamt zich er zelfs voor

| Truewind | 2 min | 09 juni 2021 13:28
Gewaardeerd
Copyright: Truewind
Bijna de helft van de medewerkers onder de 40 jaar (45%) vindt dat hun mening te weinig wordt gevraagd bij de ontwikkeling van zakelijke applicaties. Ondanks dat deze apps steeds gebruiksvriendelijker worden, is een kwart van de Nederlanders (24%) nog steeds van mening dat zakelijke apps zwaar tegenvallen als het gaat om gebruiksgemak. Dit blijkt uit een onderzoek onder 566 werkende Nederlanders, uitgevoerd door Truewind, wereldwijde leverancier van digitale oplossingen op basis van het OutSystems-low-codeplatform.

60-plussers hebben moeite met zakelijke apps

Apps vormen steeds vaker een essentiële schakel in de ondersteuning van bedrijfsprocessen: maar liefst 63 procent van de Nederlanders maakt gebruik van één tot vijf zakelijke apps. Het valt op dat vooral 60-plussers moeite hebben met zakelijke apps. Een op de drie (32%) geeft aan dat zij hierdoor hun werk niet efficiënt kunnen uitvoeren. Voor jongere medewerkers geldt dit niet. Vijftigers (52%), veertigers (58%) en dertigers (61%) laten weten juist efficiënter te werken. Medewerkers onder de 30 hebben het meeste baat bij het gebruik van moderne zakelijke apps: 72 procent kan zijn werk hierdoor beter uitvoeren.

Dertigers schamen zich het meest voor verouderde apps

Ondanks dat apps niet meer weg te denken zijn uit ons leven, geeft 12 procent aan dat zij nog steeds werken met verouderde apps ter ondersteuning van hun werk. Vooral mannen (21% versus 12% van de vrouwen) en dertigers (23% versus 16% van de overige leeftijdscategorieën) schamen zich als zij de werking van verouderde zakelijke apps moeten uitleggen aan nieuwe collega’s.

Ruud Hochstenbach, verantwoordelijk voor business development van Truewind in de Benelux: “Gebruiksgemak en -efficiëntie zijn heel belangrijk bij een app. Het is dan ook opvallend dat een kwart van de Nederlanders aangeeft dat hun zakelijke apps niet gemakkelijk te gebruiken zijn. Door periodiek een health check uit te voeren, wordt duidelijk wat er gedaan moet worden om de apps up-to-date te houden en ze optimaal te laten functioneren. Met low-code is het eenvoudig om applicaties aan te passen met de nieuwste technologieën en ze weer als nieuw op te leveren.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Truewind
Truewind, een van de meest ervaren OutSystems-partners, is een wereldwijde leverancier van digitale oplossingen. Door middel van applicatieontwikkeling op basis van low-code helpt Truewind organisaties bij het behalen van hun bedrijfsdoelstellingen, waarbij de focus ligt op UX, UI, nazorg en testen. Het bedrijf is onder andere actief in de zorg, bankensector, verzekeringssector, automotive en retail. 
Meer over Truewind
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.