BEA Interactive kiest Vertigo 6 als PR-bureau voor consumenten-websites

| BEA Interactive | 2 min | 10 juni 2021 17:46
Copyright: BEA Interactive
BEA Interactive, de sectorfederatie van videogame-uitgevers en -platformen in België, heeft Vertigo 6 gekozen als PR- en marketingbureau. Vertigo 6 verzorgt vanaf nu PR en marketing voor Speel het Slim en Jouez Malin, consumenten-websites waar (groot)ouders en verzorgers tips krijgen over onder andere het maken van afspraken over gamen en het instellen van beveiligingen, zoals leeftijds-, bestedings- en tijdslimieten.

Vertigo 6 is gekozen vanwege haar kennis, ervaring en netwerk in verschillende soorten media en doelgroepen. BEA Interactive richt zich met de websites op een mainstream publiek van (groot)ouders en verzorgers van gamende kinderen, waarbij mainstream-, lifestyle- en gamegerichte communicatie worden gecombineerd. Veel medewerkers van Vertigo 6 hebben zelf bij game-uitgevers gewerkt en het bureau werkt ook voor onder andere Electronic Arts, Jagex, Bungie en Koch Media, dat merken als Capcom, Codemasters en THQ Nordics vertegenwoordigt. David Verbruggen, General Manager bij BEA Interactive, is blij met de samenwerking: “Onze consumenten-websites geven (groot)ouders en verzorgers de houvast en kennis die zij nodig hebben om kinderen op een verantwoorde en veilige manier te laten gamen. Door Vertigo 6 als PR- en marketingpartner in te schakelen, kunnen wij onze boodschap overbrengen aan een groter publiek.''

De websites Speel Het Slim en Jouez Malin werden eind 2018 gelanceerd door BEA Interactive, de Flemish Games Association (FLEGA) en de Wallonia Games Association (WALGA) in nauwe samenwerking met de Interactive Software Federation Europe (ISFE), Pan European Game Information (PEGI), de European Games Developer Federation (EGDF) en screen.brussels om (groot)ouders en verzorgers wegwijs te maken in de wereld van videogames. De websites worden officieel ondersteund door het Federaal Ministerie van Digitale Agenda, door Mediawijs en door het Vlaams Ministerie van Media, Jeugd en Brussel. Er wordt samengewerkt met partners zoals GameChangers en Gamekunde. Meer informatie is te vinden op Speel het Slim en Jouez Malin.

Ferry Brands, Marketing & PR Director bij Vertigo 6, kijkt uit naar de samenwerking: “De Speel het Slim / Jouez Malin-websites zijn opgezet met een fantastisch doel. Wij merken dat veel ouders en verzorgers niet op de hoogte zijn van de hulpmiddelen die beschikbaar zijn vanuit de gamesector om het gamegedrag van kinderen te monitoren. Door hen bewust te maken van de vele tools die zij eenvoudig kunnen gebruiken, kunnen we kinderen en ouders gezamenlijk laten kijken naar manieren om videogames op een gezonde manier onderdeel te laten zijn van hun leven. Namens Vertigo 6 zijn wij vereerd om deze boodschap bij meer ouders en verzorgers over te mogen brengen en de impact van de websites te vergroten.''

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over BEA Interactive

BEA Interactive is de sectorfederatie die de videogame-uitgevers en -platformen in België vertegenwoordigt. BEA Interactive heeft als missie de gamesector te ondersteunen, beschermen en promoten. BEA Interactive treedt op als stem van de gamesector naar de overheid, de adviesorganen en de professionele verenigingen toe. Daarnaast geeft BEA Interactive advies aan haar leden in verschillende domeinen, treedt het op als informatiebron voor zijn leden, de media en het publiek, zorgt het voor de promotie van het repertoire van de leden en voor de bescherming tegen het illegale aanbod en oneerlijke concurrentie. BEA Interactive is onderdeel van Belgian Games, de koepel van de verschillende videogame federaties in België.
Meer over BEA Interactive

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.