Atos lanceert ‘Engaged Employee Experience’

En helpt organisaties grenzen van de nieuwe werkplek te verleggen

| Atos | 4 min | 11 juni 2021 10:29
Gewaardeerd
Atos lanceert de ‘Engaged Employee Experience’: een initiatief waarmee zij organisaties ondersteunt bij het verkennen van de grenzen van de nieuwe werkplek. Met dit programma brengt Atos haar Digital Workplace Services[1] naar een nieuw niveau. De Engaged Employee Experience biedt organisaties de laatste tools en technologieën. Daarnaast ondersteunt Atos hen met consulting en zet zij zowel nieuwe als bestaande partnerships in met experts in dit vakgebied - alles gecombineerd met concrete doelstellingen gericht op CO2-reductie. Met dit veelomvattende aanbod bundelt zij traditionele Digital Workplace-oplossingen met Employee Experience-services.

Volgens Forrester[2] zijn “C-level-leiders zich er van bewust dat zij na de pandemie moeten nadenken over een strategie waar de werkplek niet langer per definitie plaatsgebonden is. Maar liefst driekwart van de CEO’s verwacht dat hun fysieke kantoren in omvang zullen krimpen.” In deze nieuwe context ondersteunt Atos met het programma Engaged Employee Experience bedrijven in alle delen van de wereld om met de uitdagingen die deze nieuwe hybride werkomgeving met zich meebrengt effectief om te gaan. Hierbij gaat het om uitdagingen zoals medewerkers die steeds vaker verspreid op verschillende locaties en op afstand met elkaar samenwerken. Dat brengt nieuwe verwachtingen van medewerkers met zich mee, maar het heeft ook impact op het (mentale) welzijn van werknemers. Met de Engaged Employee Experience worden organisaties toegerust met de juiste tools, expertise en capaciteiten om hun medewerkers ook in deze nieuwe werkomgeving tot hun recht te laten komen.

De Engaged Employee Experience richt zich op:
 • Voice of the Employee - tools om de ervaringen van medewerkers in real time te meten, analyseren en beheren op elk denkbare locatie. Dit stelt organisaties in staat om oog en oor te hebben voor medewerkers, hen te begrijpen en te handelen op basis van de inzichten die zij op deze manier verkrijgen.
 • Smart Working – consulting, expertise en tools met als doel nieuwe slimme en veilige werkplekken en hybride oplossingen te ontwikkelen die collaboratieve en sociale ervaringen mogelijk maken. Medewerkers staan in verbinding met de rest van de wereld door middel van immersieve technologieën
 • Employee Journeys – oplossingen die een geruisloze workflow mogelijk maken gedurende de volledige loopbaan van medewerkers door de integratie van IT, HR en allerlei voorzieningen, zodat zij kunnen profiteren van een optimale beleving.
 • Toegankelijkheid – het creëren van inclusieve werkplekken door het integreren van ondersteunende technologieën ‘by design’ in alle services en oplossingen.
  Continuous Learning & Adoption - als onderdeel van haar holistische aanpak biedt Atos bij elke stap ondersteuning, micro-learning, gamification en advies om organisaties en gebruikers toe te rusten met de juiste skills.
 • Citizen Development - door medewerkers te voorzien van de tools om processen opnieuw in te richten en deze toe te snijden op hun individuele behoeften kunnen organisaties de druk op IT-teams verlichten en medewerkers versterken.
 • Mentaal welzijn - analyse-tools voor het meten van het sentiment onder medewerkers en oplossingen om een veerkrachtige organisatie te ontwikkelen en de risico’s op mentale problemen te verkleinen.
 • Uitgebreide mogelijkheden voor consulting - Atos biedt de expertise om mensen en technologie met elkaar te verbinden, door ‘design thinking’ te combineren met de culturele uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd om de meest geschikte oplossingen te ontwikkelen - zowel voor klanten als eindgebruikers.

“Covid-19 heeft ons gedwongen gebruik te maken van nieuwe vormen van communicatie en manieren van werken. Dit heeft geleid tot een transitie die we al langere tijd zagen aankomen. Om de mogelijkheden van de nieuwe werkplek succesvol te omarmen, moeten we vaststellen wat het betekent om collectief en inclusief samen te werken op een manier die de toegankelijkheid vergroot. Dat betekent dat we meer dan ooit moeten focussen op het welzijn van medewerkers, niet alleen door te luisteren, maar óók door hen toe te rusten met de juiste middelen en tools”, aldus Elie Girard, CEO van Atos. “Het is nodig dat het blikveld verschuift van de bestaande focus op ‘technologie OF ervaring’, naar ‘technologie EN ervaring’ en ‘presteren EN ervaring’. De ‘Engaged Employee Experience’ is onze visie op de mogelijkheden die de werkplek van de toekomst biedt, door mensen, plaatsen en dingen samen te brengen en klanten te steunen bij de transformatie van hun organisatie.”

Meer informatie over de visie van Atos op werkplek van de toekomst is te vinden in ‘Digital Vision for Engaged Employee Experience (EX)’ - https://atos.net/en/lp/digital-vision-for-employee-experience.
 1. Atos wordt erkend als leider in Digital Workplace Services door toonaangevende analisten als de Everest Group, Gartner, IDC, ISG en NelsonHall.
 2. ‘Don’t Miss Your Anywhere-Work Opportunity’, Forrester, 29 maart 2021

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Atos
Atos is toonaangevend in digitale transformatie. Het is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications en Digital Workplace-oplossingen. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index. Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.
Meer over Atos
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.