Zoekresultaten verbeteren om mensen beter te beschermen tegen intimidatie

Zoeken is nooit een opgelost probleem en er zijn altijd nieuwe uitdagingen waar we voor staan als het internet en de wereld veranderen

| Google | 1 min | 11 juni 2021 16:10
Copyright: Google
In de afgelopen twintig jaar dat Google Search is ontwikkeld, heeft Google het vermogen om de hoogste kwaliteit resultaten te bieden voor de miljarden zoekopdrachten die ze elke dag zien, voortdurend verbeterd en verfijnd. De kernprincipes zijn leidend voor elke verbetering in het voortdurend bijwerken van Search om beter voor u te werken.

Een gebied waarop Google meer licht willen werpen, is hoe ze een balans vinden tussen maximale toegang tot informatie en de verantwoordelijkheid om mensen te beschermen tegen online intimidatie. Sinds 2018 hebben ze een beleid dat mensen in staat stelt om verwijdering van pagina's met informatie over hen uit de resultaten aan te vragen.

Om mensen te helpen die te maken hebben met buitengewone gevallen van herhaalde intimidatie, voert Google nu een verbetering door in haar aanpak om bekende slachtoffers verder te beschermen. Zodra iemand een verwijderingsverzoek heeft ingediend van een site met roofzuchtige praktijken, passen ze automatisch rangschikkingsbeveiligingen toe om te voorkomen dat inhoud van andere vergelijkbare sites van lage kwaliteit wordt weergegeven in zoekresultaten voor de namen van deze mensen. Ook zijn ze van plan deze beveiligingen verder uit te breiden als onderdeel van het lopende werk op dit gebied.

Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.