Altair verbetert simulatiesoftware voor CFD en ESD

Als onderdeel van deze nieuwe versie komen alle CFD-oplossingen in één licentie beschikbaar

| Altair | 3 min | 14 juni 2021 10:28
Gewaardeerd
Afbeelding: Drone dx1 battery ESC motor | Copyright: Altair
Altair introduceert een nieuwe versie van alle simulatiesoftware voor computational fluid dynamics (CFD) en electronic system design (ESD). Als onderdeel van deze nieuwe versie komen alle CFD-oplossingen in één licentie beschikbaar en wordt de ESD-functionaliteit aanzienlijk uitgebreid, eenvoudig toegankelijk via de cloud.

Altair CFD

Altair CFD is een compleet alternatief voor de verschillende CFD-tools van andere leveranciers. Samengevat biedt de nieuwe versie functionaliteit voor:
  • vloeistofdynamica en thermische simulatie op basis van de Navier-Stokes (NS) methode
  • simulatie van oliën, sloshing en mengen met gladde-deeltjes hydrodynamica (SPH)
  • simulatie van externe aerodynamica op basis van de Lattice Boltzmann methode (LBM)
  • simulatie van vloeistofsystemen met deeltjes met de discrete element modeling (DEM) methode
  • modellering van complexe, geïntegreerde thermo-fluïdische systemen met behulp van Altair's unieke technologie voor systeemmodellering
Altair’s nieuwe simulatiesoftware geeft engineers altijd toegang tot de meest geschikte functies voor elke toepassing, om de productontwikkelingscyclus te verkorten. Er zijn ook koppelingen met andere toepassingen, waaronder structurele analyses. Verder zijn de LBM- en SPH-codes in Altair CFD geschreven met behulp van native graphics processing unit (GPU) codes, wat snellere simulaties en analyses en uiteindelijk betere productprestaties oplevert.

Nieuwe ESD-functionaliteit

Altair’s ESD-functionaliteit is uitgebreid met een workflow voor thermisch management om het ontwerpen van elektronische systemen te verbeteren. Dit is een aanvulling op de al aanwezige Altair SimLab-workflows voor structurele stress, trillingen en valtesten, waarmee engineers de koeling van printplaten (PCB's) en elektronische systemen kunnen optimaliseren. Dit voorkomt oververhitting en problemen met de productbetrouwbaarheid, of dure herontwerpen in een laat stadium van het ontwikkelingsproces.

Slimme apparaten hebben steeds meer behoefte aan hoge snelheid geheugens. Altair PollEx is uitgebreid met signaalintegriteitsautomatisering voor double-data rate (DDR) interfaces, die de optimalisatie van de DDRx-timing, transmissielijnen, topologie en afsluitingen vereenvoudigen. Andere verbeteringen zijn de extra simulaties voor de stroomintegriteit om PCB-lagen te exporteren voor thermische analyses. De nieuwe simulatiemogelijkheden en workflows worden ook toegelicht tijdens de ‘Modern Electronic System Design Webinar Series’.

Simulatie in de cloud met Altair One

Altair One is een samenwerkingsplatform dat alle software en een HPC-aanbod integreert voor datagestuurd ontwerpen en simuleren. Altair One biedt multidisciplinaire teams toegang tot alle benodigde applicaties voor simulaties, engineering en data-analyses en flexibel schaalbare high-performance computercapaciteit (HPC) voor het snel en efficiënt uitvoeren van complexe projecten. Productontwikkelaars kunnen afhankelijk van hun rechten alle data veilig uploaden, openen, opslaan en beheren op de Altair One drive.

Bij Altair One is geen investering vooraf nodig om toegang te krijgen tot flexibel schaalbare kant-en-klare applianceclusters via alle grote cloudproviders, zoals Amazon AWS, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure en het Google Cloud Platform. Altair vergroot de flexibiliteit ook met het gepatenteerde Altair Units licentiemodel, waardoor klanten op ‘pay-per-use’ basis betalen voor alle gebruikte software en HPC-capaciteit. Ook voor de nieuwe Product Engineer bundel die complexe analysetaken automatiseert en vereenvoudigt voor multifysica.

“Tijdens onze 35-jarige historie heeft Altair talloze gespecialiseerde technologieën ontwikkeld en overgenomen, om zelfs de meest uitdagende CFD-vraagstukken op te lossen," zegt James R. Scapa, oprichter en chief executive officer van Altair. "We zijn er trots op het meest robuuste CFD-aanbod in de markt te hebben, waarvan de breedte en diepte ongeëvenaard is. Daarmee kunnen onze klanten een breed scala aan multidisciplinaire uitdagingen efficiënt en effectief aanpakken.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Altair

Altair is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, dat software en cloudservices levert voor productontwikkeling, high performance computing (HPC) en data-analytics. Het bedrijf stelt organisaties in verschillende marktsegmenten in staat om effectiever te concurreren door een duurzamere toekomst te creëren.
Meer over Altair

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.