Klarna lanceert Klarna Comparison Shopping Service in Europa

Nieuwe service stelt retailers in staat meer online shoppers goedkoper te werven

| Klarna | 2 min | 15 juni 2021 9:54
Copyright: Klarna
Klarna, marktleider in achteraf betalen, lanceert vandaag in 21 landen een nieuwe dienst: de Comparison Shopping Service (CSS). Klarna CSS biedt Klarna’s retailers in heel Europa een veel groter klantenbereik, een hoger rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) en bovendien meer traffic van consumenten met een hoge koopintentie. Klarna’s vergelijkingssite zal daarnaast nieuwe mogelijkheden bieden voor merken om de surfende consument te bereiken met hun producten.

“We zijn erg trots op de lancering van de Klarna Comparison Shopping Service. Met deze nieuwe oplossing stellen we retailers in staat hun Google-advertenties met productvermeldingen efficiënter weer te geven. Concreet betekent dit dat we retailers een effectievere en goedkopere manier kunnen bieden om hun klantenbereik te vergroten en een hogere conversie te realiseren. Hierdoor wordt het rendement van de advertentie-uitgaven gemaximaliseerd”, vertelt David Sandström, CMO van Klarna. “Als partner van onze retailers zijn we ontzettend blij dat we met Klarna CSS een nieuwe service hebben geïntroduceerd waarmee we retailers nog beter kunnen helpen om hun strategische doelstellingen te bereiken.”

Hoe werkt het?

Het CSS-programma is ontwikkeld door Google om zoekresultaten voor zogeheten Product Listing Ads (PLA’s ) te kunnen diversifiëren. Een partner van CSS kan de publicatie van een advertentie via Google faciliteren en fungeert als schakel tussen de adverteerder (de retailer) en Google. In tegenstelling tot andere spelers op de markt biedt Klarna CSS deze PLA-hosting aan tegen een klein vast maandelijks tarief. Door over te stappen op Klarna CSS kunnen retailers tot 20 procent besparen op de ‘cost per click’ (CPC) doordat er geen tarief van Google CSS in rekening wordt gebracht. Klarna plaatst de producten van retailers daarnaast in een productoverzicht op haar vergelijkingssites om de zichtbaarheid van merken en hun bereik onder klanten verder te vergroten.

Klarna Comparison Shopping Service is beschikbaar in Nederland, Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Klarna
Wij maken shoppen gemakkelijk. Klarna is wereldwijd leider op het gebied van smoooth shopping en betalingen. Met Klarna kunnen consumenten nu kopen en later betalen, zodat ze kunnen shoppen waar ze van houden. Het aanbod van Klarna aan consumenten en retailers omvat betalingen, social shopping en persoonlijke financiën. (Web)shops bieden Klarna's innovatieve winkelervaring online en in de winkel aan. Klarna is één van de grootste private fintechs wereldwijd.
Meer over Klarna
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.