Smart office platform Mapiq trekt 10 miljoen groeikapitaal aan

Kapitaalinjectie wordt ingezet voor verstevigen van marktleiderschap en versnellen van internationale expansie van gelijknamige softwareplatform

| Mapiq | 3 min | 15 juni 2021 9:59
Copyright: Mapiq
Het in Londen gevestigde Rinkelberg Capital Ltd, het investeringskantoor voor de founders van TomTom N.V., investeert € 10 mln. in Mapiq, ontwikkelaar van smartoffice-software. De kapitaalinjectie wordt ingezet voor het verstevigen van het marktleiderschap en het versnellen van de internationale expansie van het gelijknamige softwareplatform. Met Mapiq’s software maken organisaties efficiënter en flexibeler gebruik van kantoorruimtes en faciliteiten. Dit vergroot werknemerstevredenheid, bespaart huisvestingskosten en reduceert CO2-uitstoot.

Mapiq is koploper in de internationale smartofficemarkt en is actief in twintig landen met klanten als PwC, AkzoNobel, Deloitte, Heineken, KPMG, ENGIE, Unilever en Microsoft. Gepositioneerd om snel internationaal te groeien bereikte het in Delft gevestigde bedrijf het afgelopen jaar 200 procent omzetgroei. Deze groei werd mede gedreven door de enorme vlucht naar hybride werken tijdens de coronacrisis; de slimme technologie van Mapiq maakt deze flexibele vorm van werken op efficiënte manier mogelijk. De visie van de snelgroeiende koploper sluit feilloos aan bij de nieuwe behoeften die voortkomen uit de pandemie zoals flexibiliteit en autonomie in kantoorgebruik door medewerkers.

Met Mapiq's platform hebben medewerkers alles wat zij op kantoor nodig hebben binnen handbereik. Zo kunnen zij een parkeerplaats reserveren, beschikbare werkplekken in de buurt van hun collega's vinden of spontaan een vergaderruimte boeken die het beste past bij hun activiteit. Organisaties krijgen daardoor op detailniveau inzicht in het gebruik van hun slimme kantoor. Door te zien welke zones en faciliteiten het meest gebruikt worden, kunnen zij hun kantoor steeds efficiënter inrichten en tevens inspelen op de continu veranderende huisvestingsbehoefte.

De toenemende behoefte naar hybride werken leidde daarnaast tot de ontwikkeling van een nieuwe functionaliteit, waarmee medewerkers samen met collega's een tijdslot kunnen plannen op kantoor. Door een maximale capaciteit in te stellen kunnen bedrijven zo de bezetting in hun kantoor bewaken en geleidelijk optimaliseren. Zowel de veiligheid als de flexibiliteit van de medewerkers staat hierbij centraal, waardoor organisaties op een fijne manier veilig terugkeren naar kantoor. Inmiddels zijn wereldwijd meer dan 1 miljoen werkdagen met Mapiq gepland en is hybride werken realiteit geworden.

Sander Schutte, CEO Mapiq: “Ik beschouw het als een groot compliment dat zulke ervaren investeerders zo’n vertrouwen hebben in onze visie. Door de pandemie is wereldwijd elke organisatie, die zijn vastgoed wil optimaliseren, een potentiële klant van Mapiq geworden. Deze kapitaalinjectie stelt ons in staat om aan die groeiende vraag te voldoen, nieuwe producten te ontwikkelen en onze marktleiderspositie (inter-)nationaal verder uit te breiden.”

Marc Slendebroek, CEO Rinkelberg Capital: “ "Nu bedrijven en werknemersdoor de pandemie op zoek zijn naar een nieuwe invulling van hun kantoorbezetting, biedt de technologie van Mapiq de oplossing. Mapiq is onmisbaar om kantoren efficiënt én aantrekkelijk te maken voor medewerkers. De potentie is enorm, nu is het tijd om de volgende stap te zetten en dat is verder expansie wereldwijd. Gezien de groeiambities en de kwaliteit van het gedreven Mapiq-team zijn we verheugd dat we samen de onderneming naar een volgende fase kunnen brengen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Mapiq

Over Mapiq

Mapiq ontwikkelt sinds 2013 slimme technologie voor grote nationale en internationale kantoorgebouwen om mensen slimmer te laten te werken en kantoorruimte beter en veiliger te benutten. Daarnaast ontwikkelde Mapiq het afgelopen jaar een feature waarmee grote organisaties werknemers kunnen helpen met een veilige terugkeer naar de werkvloer.
Meer over Mapiq

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.