Univé verlengt samenwerking met Atos

Inclusief migratie naar een veilige, hybride cloud oplossing

| Atos | 2 min | 15 juni 2021 10:06
Copyright: Univé
Univé heeft haar overeenkomst met Atos voor het beheer van haar digitale infrastructuur met vijf jaar verlengd. Atos zal Univé vooral ondersteunen bij haar digitale transformatie en de overgang naar de hybride cloud. Ook blijft de IT-dienstverlener verantwoordelijk voor security, compliance en ketenmanagement diensten. Zo helpt Atos de verzekeraar haar kritische processen te optimaliseren en haar dienstverlening aan klanten nog verder te verbeteren en efficiënter en sneller te laten verlopen.

Atos werkt al sinds 2009 met Univé samen en beheert haar IT-infrastructuur vanuit haar datacenters. Deze infrastructuur vormt de ruggengraat van de processen van de coöperatie en zorgt er ook voor dat de ‘voorkant’ - zoals de website, polis administratie en systemen om premies te berekenen - goed functioneren. Deze dienstverlening wordt nu uitgebreid. Zo zal Atos Univé in de komende jaren begeleiden tijdens de migratie naar een hybride cloud-architectuur. Met de inzet van haar hybride cloud-oplossing stelt de IT-dienstverlener Univé in staat haar operationele effectiviteit en flexibiliteit te verhogen en nieuwe toepassingen snel te implementeren. Daarnaast waarborgt Atos een strikte veiligheid van alle kritische processen van Univé.

“Een betrouwbare IT-infrastructuur, de continuïteit van onze dienstverlening en een goede beveiliging heeft voor ons de hoogste prioriteit. Dat hebben wij de afgelopen tien jaar bij Atos ook zo ervaren. Atos stelt zich op als strategisch partner en denkt met ons mee over de bestaande dienstverlening maar ook vernieuwingen. Dat is een belangrijke reden om ook in de komende vijf jaar met elkaar in zee te gaan”, vertelt Frank Dijkstra, CIO van Univé.

“Univé is al vele jaren één van onze trouwe klanten. De verlenging van deze overeenkomst biedt ons de mogelijkheid om deze goede samenwerking te intensiveren en uit te breiden met oplossingen die Univé in staat stellen in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de verzekeringsmarkt”, zegt Peter ’t Jong, CEO Atos in Nederland. “Onze focus zal hierbij in de komende jaren liggen op haar transitie naar de cloud. Met onze hybride cloud-oplossing maken we voor Univé de weg vrij naar nieuwe toepassingen op het gebied van de hybride cloud, zodat zij haar dienstverlening aan klanten kan optimaliseren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Atos
Atos is toonaangevend in digitale transformatie. Het is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications en Digital Workplace-oplossingen. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index. Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.
Meer over Atos
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.