Intuïtief, moeiteloos en elegant: eerste beelden van de User Experience van de Lucid Air

Van twee Touch-displays en luxe entertainmentsystemen tot het genieten van de massagestoel tijdens het opladen van de EV

| Lucid Motors | 3 min | 15 juni 2021 11:02
Afbeelding: Een Lucid Air in levende lijve | Copyright: Lucid Motors
Lucid Motors het bedrijf achter de langverwachte volledig elektrische luxe sedan de Lucid Air, onthult met een exclusieve video de unieke Lucid User Experience, ook wel Lucid UX genoemd. In de video laat Derek Jenkins, Senior VP of Design and Brand bij Lucid Motors, de gedachtegang en technologieën achter de zogeheten Glass Cockpit en Pilot Panel van de Lucid Air EV zien. De interface is ontworpen met het oog op het creëren van een intuïtieve en moeiteloze interactie met de Lucid Air.

“Lucid UX behoudt specifieke aspecten van een traditionele interface maar combineert deze met digitale innovaties die zeer geavanceerd zijn en intuïtieve toegang bieden tot alle voertuigsystemen.”, zegt Derek Jenkins.

Glass Cockpit en Pilot Panel

Het interieur van de Lucid Air is voorzien van twee primaire touch-displays: de Glass Cockpit, een 34-inch gebogen display met 5K-resolutie en het Pilot Panel, de centraal geplaatste display tussen de bestuurder en bijrijder in dat verdere diepgaande bediening mogelijk maakt. Naast het weergeven van klimaatregelingen en stoelfuncties dient het Pilot Panel ook als groter canvas wanneer gebruikers meer informatie nodig hebben. Daarnaast kan het Pilot Panel worden verschoven waardoor er meer opbergruimte vrijkomt.

De Glass Cockpit is onderverdeeld in drie panelen die elk andere informatie en andere bedieningselementen laten zien. Aan de linkerkant bevinden zich de belangrijkste algemene bedieningselementen, zoals de verlichting en de ruitenwissers. In het middelste paneel wordt de snelheid en bereik van de EV weergegeven. Wanneer bepaalde functies van het DreamDrive rijhulpsysteem worden geactiveerd, wordt ditzelfde scherm onmiddellijk omgevormd tot een driedimensionale weergave van de Lucid Air en de andere voertuigen in de omgeving op de weg. Aan de rechterkant van de Glass Cockpit bevindt zich het startscherm voor het beheren van navigatie, media en communicatie. De informatie zichtbaar op dit paneel kan ook worden verplaatst naar het Pilot Panel.

Audio en entertainment

Lucid Motors heeft ook samengewerkt met externe technologiebedrijven om hun populaire functies in de Lucid Air te integreren. Zo strekt het concept van het verenigen van digitaal en fysiek zich ook uit tot het 21 luidsprekers tellende Surreal Sound-systeem, met 's werelds eerste integratie van Dolby Atmos. Deze technologie creëert niet alleen een ongelofelijke audio-ervaring, maar gaat zelfs nog een stap verder door gerichte auditieve signalen af te geven voor meldingen en waarschuwingen aan de bestuurder en passagiers.

Gebruikers kunnen bovendien dankzij Alexa Built-in veel functies van het voertuig bedienen door te spreken. Ook verbindingen met Apple CarPlay of Android Auto™ worden aangeboden en verschillende muziekdiensten, waaronder Spotify, kunnen rechtstreeks vanaf de touch-displays van de EV worden bediend.

Een adaptieve gebruikerservaring

Lucid UX is ontworpen om te blijven innoveren, zodat het optimaal kan voldoen aan de behoeften van de klant, nu en in de toekomst. Zo zal de geïntegreerde mobiele en WiFi-verbinding ervoor zorgen dat elke Lucid Air Over-the-Air (OTA) software-updates kan ontvangen om wijzigingen in bestaande functies aan te brengen en nieuwe functies te installeren. Deze mogelijkheid zal ook worden benut om het DreamDrive bestuurdersassistentiesysteem te verbeteren en uit te breiden, dat wordt aangedreven door maar liefst 32 sensoren, waaronder 's werelds eerste hoge-resolutie LIDAR in een EV. Met de mobiele smartphone-applicatie van Lucid Motors kunnen gebruikers bovendien de laadstatus van de Lucid Air bekijken, de klimaatregeling controleren en aanpassen en de navigatie van tevoren instellen, waar ze ook zijn.

De volledige video kan hier worden bekeken, evenals eerdere video’s over onder andere de ‘paint shop’ en testritten van Lucid Motors.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Lucid Motors
Het is Lucid’s missie om mensen te inspireren om duurzaam transport te adopteren. Dit doen ze door nieuwe elektrische voertuigen te ontwikkelen waarbij de menselijke ervaring centraal staat. De eerste auto die het bedrijf op de markt brengt is de Lucid Air, een state-of-the-art luxe sedan met een door California geïnspireerd design, en een bewezen race-technologie. De auto heeft een gemiddelde grootte, doch een luxe en ruim interieur, en behaalt een snelheid van meer dan 95 kilometer per uur binnen 2,5 seconden.
Meer over Lucid Motors
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.