Colt brengt netwerkinnovatie naar een hoger plan met een 400G- Routed Optical Networking-oplossing

Colt Technology Services start hiervoor een nieuwe netwerkinnovatie met Cisco

| Colt | 3 min | 15 juni 2021 11:12
Copyright: Colt
Colt Technology Services gaat zijn volledige wereldwijde packet-netwerk, het IQ Network, integraal moderniseren met de geavanceerde Silicon One-hardware en Segment Routing MPLS-software van Cisco en pluggable 400G OpenZR+ technologie van Acacia.

Voor deze veelzijdige transformatie maakt Colt gebruik van een combinatie van brancheleidende, innovatieve hardware en software met ondersteuning voor 400G. Op die manier kan het zijn wereldwijde klanten voorzien van softwaregedefinieerde connectiviteitsoplossingen met optimale bandbreedte. In het kader van dit initiatief voert Colt een test- en implementatietraject uit voor de 400G OpenZR+ technologie van Acacia. Het doel is om langeafstandsverbindingen tussen metronetwerken te realiseren over een lengte van meer dan 200 kilometer.

Van 100G naar 400G

Colt heeft sinds 2019 een strategisch partnership met Cisco. Beide partijen hebben sindsdien nauw samengewerkt aan de verdere optimalisatie van het IQ Network en het uitbreiden van de capaciteit van 100G naar 400G. Colt kan daarmee tegemoetkomen aan de exponentieel groeiende vraag naar verbindingen met hoge bandbreedte en zijn wereldwijde klanten ondersteuning bieden voor hun digitale transformatie.

Duurzame netwerkarchitectuur

De Silicon One-hardware van Cisco convergeert IP- en optische netwerklagen om de netwerkarchitectuur eenvoudiger en schaalbaarder te maken. Dit draagt bij aan kostenefficiëntie, ruimtebesparing en een reductie van het energieverbruik in datacenters en colocatiefaciliteiten. De Segment Routing MPLS-software zorgt voor een verdere vereenvoudiging van het netwerk met fijnmazige beheermogelijkheden die het mogelijk maken om de naleving van strikte servicelevel agreements te waarborgen. De combinatie met de pluggable 400G OpenZR+ technologie van Acacia binnen het IQ Network stelt Colt in staat om high-bandwidth, software defined networking (SDN)-services te leveren die aansluiten op de huidige en toekomstige connectiviteitsbehoeften van klanten.

Het netwerk van de toekomst

“Colt is op een missie om ervoor te zorgen dat zijn netwerk voorop loopt qua technologische innovatie. Deze nieuwe investering is de volgende stap in onze netwerkoptimalisatiestrategie. We blijven gebruikmaken van geavanceerde optische en packet-technologieën”, zegt Vivek Gaur, vice president Network Engineering bij Colt. “De afgelopen jaren hebben Colt en Cisco een strategische relatie opgebouwd die in het teken van innovatie staat. We zijn enthousiast over de kansen om gezamenlijk de grenzen van netwerktechnologie te verleggen voor onze klanten en de sector in zijn geheel. We zijn ons ervan bewust dat de vraag naar netwerkservices met hoge bandbreedte toeneemt. Door de technologie van Cisco in te zetten in specifieke lagen van ons netwerk kunnen we beschikken over een schaalbaar en efficiënt core-packet-netwerk dat kan voorzien in de connectiviteitsbehoeften van onze klanten over de hele wereld.”

“Het internet is uitgegroeid tot een kerncomponent van de vitale nationale infrastructuur en moet voortdurend worden herzien om de kwaliteit van ons leven te verbeteren. Colt bespoedigt deze transformatie door als een van de eerste netwerkproviders integraal gebruik te maken van de coherente pluggable 400G OpenZR+ glasvezeltechnologie binnen datacenter-interconnects voor metro- en langeafstandsnetwerken”, zegt Adam MacHale, vice president Service Provider EMEAR bij Cisco. “We zien ernaar uit om deze enerverende samenwerking met Colt voort te zetten om de volledige kracht van Routed Optical Networking-technologieën te ontsluiten.”

Beschikbaarheid

Sinds de lancering van het IQ Network in 2016 is Colt blijven investeren in netwerkinnovatie en het testen en implementeren van marktleidende technologieën. Het IQ Network verbindt momenteel meer dan 900 datacenters in Europa en Azië en de belangrijkste zakelijke knooppunten in Noord-Amerika. Er zijn meer dan 29.000 gebouwen met het netwerk verbonden, en dit aantal blijft groeien.

Klanten van Colt kunnen naar verwachting vanaf september 2021 van deze netwerkupgrades profiteren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Colt

Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren - gebruikmakend van wat altijd al in het DNA zat om klanten succesvol te maken. Het Colt IQ Network verbindt datacenters en aangesloten gebouwen in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika.
 
Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen en biedt flexibele, on-demand en veilige high-bandwidth netwerk- en spraakoplossingen waarop bedrijven kunnen bouwen. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties wereldwijd. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualisation (NFV). Colt is een privaat bedrijf en is één van de financieel gezondste bedrijven in de sector. Hierdoor is het in staat om de behoeften van zijn klanten centraal te stellen.
 
Meer over Colt

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.