NETGEAR domineert top drie beste WiFi mesh-routers van Consumer Reports

Netwerksystemen voorzien van WiFi 6-technologie grote winnaars

| NETGEAR | 3 min | 15 juni 2021 11:19
Afbeelding: De Nighthawk MK63 | Copyright: NETGEAR
NETGEAR®, marktleider op het gebied van netwerkproducten voor grote en kleine bedrijven, mag zichzelf uitroepen tot grote winnaar in de categorie ‘Best Mesh Routers of 2021’ van Consumer Reports. De netwerkspecialist vult met maar liefst drie WiFi 6 mesh-systemen in de top drie van het toonaangevende Amerikaanse consumentenonderzoek.

De Orbi RBK752 is uitgeroepen tot de beste mesh-router van 2021. Het populaire WiFi 6 mesh-systeem wordt op de voet gevolgd door de Nighthawk MK63, terwijl de Nighthawk MK62 de top drie van beste mesh-routers van Consumer Reports afsluit. Hiermee toont NETGEAR opnieuw aan marktleider te zijn op het gebied van mesh-netwerksystemen die voorzien zijn van WiFi 6-technologie.


Figuur 1: De Orbi RBK752.

Jaarlijks onderzoek naar beste mesh-routers

Elk jaar test Consumer Reports tientallen draadloze routers van verschillende merken zoals NETGEAR, Linksys, Asus, Eero en TP-Link. De netwerksystemen worden getest aan de hand van uiteenlopende criteria, waaronder hoe snel de routers data verzenden en hoe makkelijk de installatie van de producten is.

Ook is een veilig en betrouwbaar netwerksysteem inmiddels niet meer weg te denken uit een huishouden, helemaal nu veel mensen nog vanuit huis werken en hybride werken in opkomst is. Daarom test Consumer Reports de verschillende routers ook op het gebied van privacy, beveiliging en ingebouwde automatische software-updates. Dit zorgt ervoor dat de mesh-systemen die als beste uit de test komen niet alleen voorzien zijn van snelheid, een stabiele dekking en gebruikersgemak, maar consumenten ook beschermen tegen online dreigingen.

Met WiFi 6 mesh-systeem klaar voor de toekomst

Naast In het onderzoek van Consumer Reports zijn verschillende NETGEAR-routers getest, waarbij de Orbi RBK752, Nighthawk MK63 en de Nighthawk MK62 de top drie vulden. Alle drie modellen zijn voorzien van WiFi 6-technologie, wat zorgt voor een hogere internetsnelheid, betere dekking en capaciteit.

Daarnaast kunnen er meer (smart) apparaten worden aangesloten op hetzelfde netwerk, als de mesh-router WiFi 6 heeft, en zijn er tegenwoordig ook steeds meer apparaten die deze technologie ondersteunen. Inmiddels wordt de nieuwste WiFi-technologie ook ondersteunt op nieuwe smartphones, tablets en laptops, en ook gaming consoles als de PS5.

De beoordeling van Consumer Reports over de top drie ‘Best Mesh Router of 2021’ luidde als volgt:
  1. Orbi RBK752 werd beoordeeld als #1 (85/100) als de "Aanbevolen" router, verwijzend naar de automatische firmware-updates, ingebouwde Ethernet-poorten en eenvoudige mobiele installatie als redenen om het product te kopen. Bovendien werd benoemd dat het ontwerp "ingetogen" is en "niet 'router' schreeuwt", terwijl het "hogere snelheden en betere ondersteuning belooft" voor meerdere WiFi-apparaten.
  2. Nighthawk MK63 werd beoordeeld als #2 (82/100) als een "Best Buy", wat de uitstekende doorvoer op alle afstanden, eenvoudige mobiele installatie en automatische firmware-updates benadrukt. Uit de review blijkt dat de router een "goede keuze is voor consumenten met veel veeleisende apparaten die tegelijkertijd strijden om wifi". Bovendien wordt er gewezen op de lage prijs.
  3. Nighthawk MK62 werd beoordeeld als #3 (80/100) als een "Beste koop", en werd beschreven als "een van de beste mesh-routers is voor grote huizen met een zeer goede doorvoer in de buurt en uitstekende doorvoer voor middellange en verre afstanden."

Figuur 2: De Nighthawk MK62.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over NETGEAR

NETGEAR® (NASDAQ: NTGR) is sinds 1996 pionier in geavanceerde netwerktechnologieën voor huizen, bedrijven en serviceproviders over de hele wereld en leidt de sector met een breed scala aan bekroonde producten die zijn ontworpen om het leven van mensen te vereenvoudigen en te verbeteren. NETGEAR wil mensen in staat stellen samen te werken en verbinding te maken met een wereld van informatie en entertainment en is toegewijd aan het leveren van innovatieve en geavanceerde verbonden oplossingen, variërend van mobiele en cloudgebaseerde diensten voor verbeterde controle en beveiliging, tot slimme netwerkproducten, video via Ethernet voor Pro AV-applicaties en performance gaming routers om online gameplay te verbeteren.
Meer over NETGEAR

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.