Collegezaal van de toekomst wint prestigieuze EUNIS Award

Tilburg University wint met Learn Anywhere award voor innovatie in onderwijs

| Logitech | 2 min | 15 juni 2021 13:59
Afbeelding: Het Learn Anywhere systeem aan het werk | Copyright: Logitech
Tilburg University is met haar Innovation Room de winnaar van de EUNIS Award, een internationale award voor innovatief gebruik van audiovisuele technologie in het hoger onderwijs. In de Innovation Room wordt gebruik gemaakt van Learn Anywhere, een speciaal voor het onderwijs ontwikkelde technologische oplossing, waardoor lesgeven aan studenten mogelijk is ongeacht of zij fysiek of digitaal aanwezig zijn.

De EDUiLAB Innovation Room op de campus van Tilburg University is opgericht met het doel om door innovatie het onderwijs in beweging te brengen. De spil van de EDUiLAB Innovation Room is Learn Anywhere: een zeven meter lang interactief whiteboard dat is uitgerust met verschillende camera's, displays, microfoons en een audiosysteem.

“Ons doel om een flexibele, multifunctionele ruimte te creëren die uitnodigt tot samenwerking is behaald,” zegt Aukje Leufkens, Operational Manager van EDUiLAB. “We willen het onderwijs in beweging zetten door samen te innoveren. De award is de kroon op ons werk.”

Learn Anywhere is ontwikkeld door Epson, Logitech, Extron en Smit Visual. Twee verschillende camera’s bieden de student thuis zicht op de docent en op de analoge én digitale content die de docent deelt. Studenten die fysiek afwezig zijn, zien en horen hetzelfde als wanneer ze fysiek aanwezig zijn. De docent kan eenvoudig analoog aantekeningen maken op het zeven meter brede whiteboard om het lesmateriaal te illustreren en hetzelfde whiteboard gebruiken om digitaal te presenteren op groot formaat.

“Met name in het hoger onderwijs gaan studenten en docenten gebukt onder de huidige situatie,” zegt Oscar van der Linden, Manager bij Epson Benelux. “De award bevestigt dat het moderne onderwijs behoefte heeft aan een oplossing die fysiek en remote onderwijs naadloos in elkaar laat overlopen, waarbij gebruiksvriendelijkheid voorop staat. Fantastisch dat een van de eerste deelnemende onderwijsinstellingen daarmee direct in de prijzen valt.”

“Met Learn Anywhere kunnen alle studenten, of ze de les nu vanuit huis of op locatie bijwonen, de docent, de presentatie en de aantekeningen moeiteloos volgen,” stelt Joost Jetten, Head of Enterprise Benelux bij Logitech. “Tegelijkertijd kan de docent zowel de studenten in de collegezaal als de studenten thuis zien en horen, zodat er een natuurlijke interactie mogelijk blijft. Ook een gastdocent kan moeiteloos bijgeschakeld worden. Tilburg University heeft de oplossing zo geïntegreerd, dat de gebruikte technologie in deze omgeving perfect tot zijn recht komt.”

De Innovation Room was tot voor kort uniek in Nederland, maar het innovatieve concept is niet onopgemerkt gebleven: steeds meer scholen en universiteiten kiezen inmiddels voor Learn Anywhere. Geïnteresseerde onderwijsinstellingen kunnen zich aanmelden voor een gratis en vrijblijvende demonstratie (online of fysiek) via www.learn-anywhere.nl.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Logitech
Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) verbindt mensen met de digitale ervaringen waar ze om geven en ontwerpt producten die een alledaagse plek hebben in hun leven. Meer dan 35 jaar geleden begon Logitech mensen met elkaar te verbinden via computers. Nu is het een bedrijf met meerdere merken dat producten ontwerpt die mensen samenbrengt via muziek, gaming, video en computergebruik.
Meer over Logitech
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.